وقتی حرف از لاغری و کاهش وزن به میان میآید، اکثر افراد به دنبال رژیمهای سفت و سخت، داروها و آمپولهای رایج لاغری هستند و کمتر کسی است که از طریق رژیم سالم خواری، به فکر رسیدن به وزن ایدهآلش باشد. این در حالی است که مواد غذایی طبیعی متعددی وجود دارند که میتوانند از طریق افزایش متابولیسم بدن، پاکسازی کبد و کمک به عملکرد دستگاه گوارش، به کاهش بهتر و بیشتر وزن شما کمک کنند. «گردو» از جمله همین مواد غذایی است. حتما برایتان این سؤال بوجود آمدهاست که این آجیل خوشمزه با ابعاد کوچکش، چگونه میتواند دستگاه گوارش شما را تحتتأثیر قرار داده و لاغرتان کند! برای رسیدن به پاسخ این پرسش، مطالعه این مقاله از «کیبو» را از دست ندهید.
چگونه گردو باعث لاغری و بهبود عملکرد دستگاه گوارش میشود؟
گردو یک گنجینه غذایی طبیعی است. فواید بیشمار گردو باعث شده تا به این ماده غذایی کوچک اما قدرتمند، لقب «ابر غذا» بدهند. از سیر نگه داشتن انسان تا کاهش خطر ابتلا به سرطان و تقویت قلب، نمیتوان مزایای متعدد گردو برای کاهش وزن را نادیده گرفت. گردو یک آجیل سالم با مقدار قابل توجهی از مواد مغذی ضروری مانند اسیدهای چرب امگا 3 و آنتی اکسیدانها است. علاوهبراین، گردو حاوی پروتئین گیاهی، فیبر، ویتامینهایی مثل ویتامین B و مواد معدنی ضروری مانند منیزیم، فسفر و پتاسیم است.
با خوردن حدود ۲۸ گرم گردو، ۲ درصد از کلسیم، ۴ درصد از آهن تصفیه شده و ۲ درصد از پتاسیم روزانه مورد نیاز بدنتان تأمین میشود. این مواد مغذی به طرق مختلف، از تولید انرژی گرفته تا عملکرد ماهیچهها، با حمایت از مکانیسم طبیعی بدن، به کاهش وزن انسان کمک میکنند. به دلایل زیر مصرف روزانه گردو باعث لاغری و بهبود عملکرد دستگاه گوارش انسان میشود:
گردو یک آنتی اکسیدان قوی است!
گردو نسبت به هر آجیل معمولی دیگری، غنی از آنتی اکسیدانهایی مثل ویتامینE، ملاتونین و ترکیبات پلیفنولی است. این ترکیبات به کاهش التهاب و جلوگیری از بیماریهای مزمن، مانند سرطان و بیماریهای قلبی کمک میکنند. مطالعات نشان میدهد که این آنتی اکسیدانها دارای اثرات ضد التهابی نیز هستند. التهاب پاسخ طبیعی بدن ما به استرس و عفونت است، اما میتواند باعث مقاومت به انسولین شود که توانایی بدن در استفاده از قندها را مسدود میکند. این عارضه منجر به افزایش سطح قند خون میشود و شما را در معرض خطر چاقی و دیابت قرار میدهد. همچنین، التهاب مزمن میتواند با تأثیر بر هورمونها و فرآیندهای متابولیک، از کاهش وزن جلوگیری کند. پس، با خوردن مقدار متعادل گردو میتوانید از چاقی و دیابت جلوگیری نمایید.
گردو سرشار از امگا۳ است و کلسترول خون را کاهش میدهد!
گردو منبع خوبی از فرم گیاهی چربی امگا۳ است. در واقع، بیشتر چربیهای موجود در گردو و روغن گردو حاوی اسید چرب امگا 3 به نام اسید «آلفا لینولنیک» هستند. این «چربی خوب» در صورت مصرف به عنوان بخشی از رژیم غذایی روزانه، میتواند خطر ابتلا به بیماری قلبی را تا 10 درصد کاهش دهد. دانشمندان فکر میکنند این به این دلیل است که امگا 3 باعث کاهش سطح کلسترول خون شده و به تمیز نگه داشتن شریانها و عملکرد صحیح قلب کمک میکند. همچنین، این اسیدهای چرب با افزایش متابولیسم بدن، منجر به سوزاندن مقدار کالری بیشتر میشوند. بهاینترتیب، اگر تحت رژیم غذایی کاهش وزن هستید، توصیه میکنیم هنگام سفارش آنلاین غذا، آیتمهایی را انتخاب کنید که گردو جزو مواد اولیه آنها است.
گردو از سلامت قلب پشتیبانی میکند!
طبق گفته منبع معتبر webmd، انجمن قلب آمریکا گردو را به عنوان یک غذای “سالم برای قلب” معرفی کردهاست. این انجمن مدعی است که جایگزینی چربیهای اشباع شده با روغن گردو میتواند فشار خون و سطح کلسترول کل را کاهش دهد. همچنین، مصرف روزانه گردو به کاهش احتمال لخته شدن خون، که علت اصلی حمله قلبی است نیز کمک میکند. بر این اساس، مصرف 10 گرم گردو در روز خطر ابتلا به بیماریهای قلبی_عروقی را کاهش داده و با کمک به کاهش وزن، مانع از افزایش کلسترول خون میشود.
گردو سلامت روده و دستگاه گوارش را بهبود میبخشد!
تحقیقات پیرامون سلامت روده نشان دادهاست که گردو به عنوان یک پری بیوتیک طبیعی عمل نموده و همچون غذایی لذیذ برای میکروبهای مفید سیستم گوارش بدن انسان شناخته میشود. به همین علت، مصرف روزانه گردو به کاهش التهاب و حمایت از سلامت سیستم روده کمک میکند. فیبر بالای موجود در ترکیبات گردو، مانع از یبوست و عدم تعادل باکتریهای مفید روده میشود. هرچقدر روده عملکرد بهتری داشتهباشد، پروسه هضم و جذب غذا نیز با کیفیت بالاتری انجام میشود که نتیجه این امر، جلوگیری از چاقی و رسیدن به وزن ایدهآل است.
گردو قند خون را تثبیت میکند!
ترکیب پروتئین، فیبر و چربیهای سالم موجود در گردو، به تثبیت سطح قند خون انسان کمک میکنند که این خاصیت در مورد بیماران مبتلا به دیابت نوع ۲، اهمیت بیشتری پیدا میکند. قند خون با میزان اضافه وزن انسان ارتباط مستقیم دارد، زیرا سطح بالای قند خون (گلوکز) منجر به افزایش اشتها و ذخیره بیشتر چربی میشود. بنابراین، گردو از طریق تثبیت قند خون، به افزایش حس سیری و جلوگیری از اشتهای کاذب کمک نموده و باعث میشود تا فرد، طی مدت زمان کمتری به وزن ایدهآل خود برسد. شاید به همین علت است که مردم عزیز ایران، هنگام انتخاب غذای مجالس و مهمانی ها تلاش میکنند تا غذاهای غنی شده با گردو مثل فسنجان و شامی گردو را در لیست منوی خود قرار دهند.
گردو استرس را کاهش میدهد!
گردو سرشار از ترکیبات تقویتکننده سیستم عصبی از جمله: ملاتونین، فولات، ویتامین E و پلی فنولها است که همگی برای سلامت روان مفید هستند. طبق نتایج یک مطالعه تحقیقاتی که در سال 2022 در مجله Nutrients منتشر شد، دانشمندان به این نتیجه رسیدهاند که خوردن حدود دو وعده گردو در روز به مدت 16 هفته، باعث بهبود سطح استرس و افسردگی، خواب طولانیتر و افزایش سلامت روان افراد میشود. میزان استرس با کاهش وزن اضافی، ارتباط تنگاتنگ دارد، زیرا استرس مزمن باعث افزایش سطح هورمون کورتیزول میشود که به افزایش اشتها، پرخوری و تمایل به غذاهای پرکالری منجر میگردد. در واقع، افراد تحت استرس ممکن است به خوردن احساسی روی بیاورند که باعث بالا رفتن وزنشان میشود. بهاینترتیب، یکی از راههای مؤثر برای حفظ سلامت روان و رسیدن به وزن ایدهآل، مصرف انواع غذاها، نانها، سالادها و دسرهای تهیه شده با گردو است.
نقش گردو در منو غذاهای ایرانی
اگر به لیست غذاهای ایرانی و محلی کشور عزیزمان نگاهی بیندازید، شاهد انواع و اقسام غذاهای لذیذی خواهید بود که یا گردو جزو مواد اولیه تشکیل دهنده آنهاست و یا به عنوان گارنیش در تهیه آن غذا مورد استفاده قرار گرفتهاست. خورش فسنجان در رأس این غذاها قرار دارد و به عنوان غذایی مجلسی شناخته میشود که نه تنها غذای روزانه محبوب اکثر مردم ایران است، بلکه در بسیاری از مجالس و مهمانیها نیز سرو میشود. علاوهبر فسنجان، از گردو برای طبخ بسیاری از غذاهای محلی و سنتی مانند: خورش گردو، کالاجوش، خورش انار بیج، مرغ ناردون، ته چین گردو، کوکو گردو، گردو پلو، خورش بادنجان و گردو، شامی کباب لری و … نیز استفاده میکنند. همچنین، مصرف گردو در تهیه انواع سالاد و غذاهای رژیمی مثل: سالاد انار، سالاد سزار، سالاد فصل، سالاد کلم و گردو، سالاد اندونزی و … نیز مرسوم است.
بهترین زمان مصرف گردو
همانطور که قبلا هم گفتیم، گردو ناحیهای از مغز را فعال میکند که در کنترل اشتها نقش دارد. این ماده غذایی سرشار از اسیدهای چرب امگا 3، فیبر، پروتئین گیاهی، آنتی اکسیدانها، ویتامینها و مواد معدنی مغذی است. بنابراین، می تواند یک ابزار مؤثر برای کاهش وزن باشد. البته، برای رسیدن به بهترین تأثیر مصرف گردو برای کاهش وزن باید مقدار مناسبی از آن را در زمان مناسب میل کنید. طبق گفته منبع معتبر timesofindia، بهترین زمان مصرف گردو بین دو وعده غذایی است. پس توصیه میکنیم روزی ۷ تا 8 عدد گردو را بین دو وعده غذاییتان میل کنید و بعد از حدود 15 تا 30 دقیقه، یک لیوان آب بنوشید. این شیوه مصرف، کمک میکند تا احساس سیری بیشتری کرده و در نهایت غذای کمتری میل کنید.
اگر قصد کاهش وزن ندارید نیز بهتر است گردو را در وعده صبح و به صورت ناشتا مصرف کنید، زیرا در این زمان، هم جذب مواد مغذی بهتر انجام میشود و هم انرژی مورد نیاز برای فعایتهای روزانه به خوبی تأمین میگردد. به یاد داشتهباشید که چون طبع گردو گرم و خشک است، مصرف آن در فصل تابستان ممکن است برای افراد با طبع گرم با عوارضی چون: افزایش حرارت بدن، تشنگی، خشکی پوست و تحریک زخمها همراه باشد. بنابراین، لازم است گردو را به اندازه کافی مصرف نموده و یا همراه با سایر مواد غذایی با طبع سرد مانند پنیر میل نمایید.
جهت رسیدن به وزن ایدهآل خود، علاوهبر استفاده از مواد مغذی سالم مثل گردو، میتوانید روی منو رژیمی کترینگ ما (کیبو) نیز حساب کنید. ما در بهترین کترینگ میرداماد انواع غذاهای ایرانی، فرنگی و سنتی را با کیفیت درجه یک در بستهبندیهای کاملا بهداشتی عرضه میکنیم. پکیجهای رژیمی کیبو نیز حاوی مواد اولیه ارگانیک هستند که به سلامت بیشتر شما کمک میکنند. بهاینترتیب، برای ثبت سفارش آنلاین غذا، همین حالا میتوانید از طریق شماره تلفن ۴۳۰۰۰۰۴۲-۰۲۱ با همکاران ما در تماس باشید.
منبع