طرز تهیه دسر برای مهمانی های شام
دسر یکی از خوشمزهترین خوردنیها بعد از هر وعده غذای ایرانی است که کمتر کسی میتواند در مقابل رنگولعاب بینظیر و طعم دلچسب آن مقاومت کند، به خصوص ما ایرانیها که حتی بعد از نوش جان کردن یک وعده غذایی چرب و سنگین هم، باز برای خوردن دسری هوسانگیز به اندازه کافی جا داریم! دسرها میتوانند شامل هر چیزی باشند، از یک برش کیک ساده بگیرید تا تارت میوهای یا یک لیوان معجون.
در واقع یکی از دلایل محبوبیت دسرها همین تنوع قابل توجه آنها است که باعث شده هر کس با هر سلیقهای بتواند از طعم آن لذت ببرد. اگرچه اکثر دسرها شیرین هستند و ممکن است باعث اضافه وزن شوند اما شما میتوانید با انتخاب مواد اولیه کم کالری اما مقوی، دسری خوشمزه و خانگی را برای خود و مهمانهایتان تهیه کنید. ما در این مقاله از مجموعه کترینگ کیبو طرز تهیه چند مدل دسر معروف برای مهمانیهای شام را به شما آموزش دادهایم.
پودینگ شکلاتی
اگر دلتان میخواهد یک دسر ساده، سریع و مجلسی را برای مهمانی شامتان تدارک ببینید حتما پودینگ شکلاتی را در لیست خود قرار دهید. این دسر شیرین و شکلاتی که عموما به صورت سرد سرو میشود را با استفاده از مواد اولیه زیر تهیه کنید:
- نیم لیتر شیر
- صد گرم شکر
- سی گرم یا دو قاشق غذاخوری پودر کاکائو
- دو قاشق غذاخوری نشاسته ذرت
- یک قاشق چایخوری وانیل خشک
طرز تهیه: ابتدا نشاسته ذرت و پودر کاکائو را با نصف لیوان شیر سرد آرام آرام مخلوط کنید و هم بزنید تا مایه یکدست شود، سپس باقی شیر را در ظرف مناسب ریخته و روی اجاق گاز با حرارت ملایم قرار دهید. اکنون شکر را اضافه کرده و هم بزنید. حالا باید مایه نشاستهای را پس از الک کردن به مخلوط روی گاز اضافه نموده و تند تند هم بزنید تا کاملا صاف و یکنواخت شود. وقتی مواد کمی قوام پیدا کرد و غلیظ شد، زیر اجاق را خاموش کرده و اجازه دهید دمای مخلوط آماده شده پایین بیاید. حالا میتوانید مایه پودینگ را در ظرفهای مناسب ریخته و به مدت ۳ تا ۵ ساعت در طبقه بالا یخچال قرار دهید تا حسابی ببندد و آماده سرو شود.
دسر چیز کیک انار
چیز کیک انار یک دسر فصلی خوشمزه است که در کنار غذای مجالس و مهمانی پاییزی شما جلوهای شیک و جذاب به میز شامتان میدهد. این دسر طعم، ظاهر و خواص فوقالعادهای دارد. برای آماده کردن چیز کیک انار سه لایهای به مواد اولیه زیر نیاز دارید:
- انار دان شده برای تزیین در صورت دلخواه
- یک بسته بیسکویت پتیپور
- یک بسته ژله انار
- سه قاشق غذاخوری پودر ژلاتین بیرنگ
- صد گرم خامه صبحانه
- صد گرم پنیر خامهای
- نصف فنجان آب
- یک عدد کره پنجاه گرمی (ذوب شده)
- سه قاشق غذاخوری پودر قند
طرز تهیه: ابتدا با گوشتکوب یا مخلوطکن بیسکویت را پوره نموده و به کره ذوب شده اضافه کنید سپس مواد را طوری هم بزنید که مخلوطی یکدست به دست بیاید. اکنون باید مایه بیسکوییتی را کف ظرف یا ظروف شفاف مناسب ریخته و به کمک پشت قاشق یا وسیله مناسبتر آنها را فشار دهید تا کاملا فشرده شوند سپس ظروف را داخل یخچال بگذارید تا انسجام بیشتری پیدا کنند. حالا وقت آن است که پودر ژلاتین را با آب ترکیب کرده و به روش بن ماری حل نمایید.
اکنون باید پنیر خامهای و پودر قند را در یک ظرف مناسب با همزن دور بالا مخلوط کنید تا مواد سبک و یکدست شود سپس خامه صبحانه و وانیل را اضافه کرده و باز هم با مخلوطکن هم بزنید. حالا نوبت آن است که مایه ژلاتین را به مواد اضافه کنید و آرام آرام همه مواد را با هم مخلوط نمایید. مایه پنیری را به کمک قیف یا قاشق به اندازه دو سانت روی لایه بیسکوییتی بریزید، روی آن را صاف نموده و مجدد برای یک ساعت داخل یخچال بگذارید تا سفت شود.
برای آماده کردن لایه ژلهای هم کافی است ژله انار را با یک لیوان آب جوش حل نموده و اجازه دهید مایع خنک شده و به دمای محیط برسد. پس از اینکه لایه پنیری سفت شد کمی از ژله ذوب شده را به آرامی روی آن ریخته و دانههای انار را نیز اضافه کنید و در یخچال بگذارید. وقتی این لایه گرفت در نهایت بقیه ژله را روی لایه ژلهای قبلی ریخته و اجازه دهید تا کل دسر کاملا سفت شده و در نهایت همراه با تزیین دلخواه آماده سرو شود.
مقاله پیشنهادی: معرفی بهترین غذاهای مناسب تولد
پودینگ رژیمی موز و دانه چیا
یک نکته جالب درباره دسرها این است که حتی آن دسته از افرادی که غذای رژیمی میخورند و تحت رژیمهای غذایی خاص هستند هم میتوانند به کمک مواد اولیه کم کالری و سالم برای خود دسری خوشمزه درست کنند. پودینگ رژیمی موز و دانه چیا از جمله همین دسرهاست که به کمک دستورالعمل زیر میتوانید به راحتی آن را برای وقت شام یا ناهار خود درست کنید. توجه داشتهباشید که مراحل آماده کردن این پودینگ بسیار کوتاه است اما برای اینکه پودینگ موزتان آماده سرو شود باید ۵ تا ۱۲ ساعت داخل یخچال بماند، بنابراین اگر کارمند هستید و زمان کافی ندارید میتوانید از شب قبل این دسر را آماده کرده و فردا ناهار همراه با غذای شرکتی خود میل نمایید.
- یک لیوان شیر
- دو فنجان دانه چیا
- دو قاشق چایخوری عسل یا شکر استویا رژیمی
- یک عدد موز متوسط
- نصف قاشق وانیل
طرز تهیه: ابتدا موز را له کرده و دانه چیا را به آن اضافه کنید سپس شیر را به آرامی داخل مواد بریزید و هم بزنید. اکنون اجازه دهید کمی زمان بگذرد چون دانه چیا مانند تخم شربتی مایعات را به خود جذب میکند. اگر موادتان غلظت مناسبی داشت وانیل و عسل (یا هر شیرین کننده رژیمی دیگر) را اضافه کرده و داخل یخچال بگذارید تا پس از گذشت حداقل ۵ ساعت سفت و منسجم شود اما اگر مایه اولیه خیلی سفت شده بود میتوانید باز هم کمی شیر به آن اضافه نمایید سپس مراحلی که گفتیم را اجرا نمایید تا دسر مقویتان آماده سرو شود.
دسر پودینگ زعفرانی
این دسر اصیل و سنتی با طعم و عطر بینظیر زعفرانش توانسته جای خود را به عنوان یک دسر خوشمزه و مطبوع در بسیاری از دورهمیهای شبانه مردم ایران باز کند. برای تهیه پودینگ زعفرانی به مواد اولیه زیر نیاز دارید:
- یک لیوان شکر
- چهار قاشق غذاخوری نشاسته ذرت
- دو قاشق غذاخوری زعفران دم کرده
- چهار لیوان شیر
- یک چهارم لیوان گلاب
طرز تهیه: ابتدا شکر و نشاسته را داخل ظرف مناسب بریزید و شیر سرد را به آرامی به آن اضافه کنید و هم بزنید تا نشاسته کاملا باز شده و حالت خمیری پیدا کند، سپس ظرف را روی شعله گاز با حرارت ملایم قرار داده و به مدت ده تا بیست دقیقه هم بزنید تا شیر جوش آمده و نشاسته نیز حالت نیمه غلیظ پیدا کند. اکنون میتوانید گلاب و زعفران را به بقیه مواد اضافه کرده و پس از یک تا دو دقیقه هم زدن زیر شعله را خاموش کنید. مایه پودینگ را در ظرفهای مناسب سرو ریخته و به مدت دو تا سه ساعت در یخچال قرار دهید تا حسابی سفت شوند.
کرم کاسترد با ژله
اگر برای مهمانی شب به دنبال دسری خوشمزه با طعمی متفاوت هستید، کرم کاسترد با ژله بهترین انتخاب برای شما است. برای تهیه این دسر کافی است مواد اولیه زیر را آماده کنید:
- چهار پیمانه شیر
- چهار قاشق غذاخوری پودر کاسترد
- یک بسته پودر ژله با طعم دلخواه
- چهار قاشق غذاخوری شکر
طرز تهیه: برای تهیه این نوع دسر ابتدا باید ظروف سرو را آماده کنید سپس به نسبت مساوی ژله آماده شده را داخل آنها بریزید و اجازه دهید تا فرم بگیرند. در مرحله بعد در ظرفی دیگر، یک لیوان شیر را با پودر کاسترد حل نمایید و کنار بگذارید. سه لیوان شیر باقیمانده را نیز روی حرارت قرار دهید تا داغ شود. اکنون باید شکر و مخلوط پودر کاسترد آماده شده را به شیر روی اجاق اضافه نمایید و به طور مداوم آنها را هم بزنید تا غلیظ شوند. پس از اینکه مخلوط به قوام لازم رسید زیر اجاق را خاموش کرده و اجازه دهید مواد کمی خنک شود. بعد از سرد شدن، مواد را روی ژله بریزید و داخل یخچال قرار دهید تا دسر خانگیتان برای سرو نهایی آماده گردد.
جمعبندی
دسرها عموما به عنوان پیش غذا یا پس غذا برای وعدههای شام و ناهار سرو میشوند. این خوردنیهای دلچسب نقش مؤثری در هضم بهتر غذا دارند، به همین علت اکثر افراد تلاش میکنند تا در کنار تهیه غذا، یک دسر خوشمزه، سالم و مقوی را نیز برای عزیزان خود تدارک ببینند که ما در این مقاله طرز تهیه ۵ مدل دسر رژیمی و غیر رژیمی را به شما آموزش دادیم. شما میتوانید پس از تهیه دسر دلخواهتان آن را با انواع میوهها، مغزیجات، دسر شکلات، بیسکوییت و … تزئین نموده و برای سرو آماده کنید.
اگر قصد برپایی یک مهمانی به یاد ماندنی را دارید که در آن حسابی خوش گذرانده و از بابت انجام تمامی امور پذیرایی و سرویسدهی آسوده خاطر باشید خدمات مجالس و مهمانی خود را به تیم کیبو بسپارید. مجموعه ما با اتکا به تجربه چندین ساله در این حوزه و با وجود پرنسل دوره دیده و سرآشپزهایی ماهر میتواند خاطرهای بیمانند را برایتان رقم بزند. برای ارتباط مستقیم با تیم کیبو از طریق شماره تلفن ۴۳۰۰۰۰۴۲_۰۲۱ اقدام نمایید.