مرغ یکی از محبوبترین مواد اولیه پروتئینی است که جایگاه ویژهای در سفره مردم دارد. در فرهنگ غذایی ایران، با استفاده از مرغ میتوان لیستی متنوع از انواع و اقسام غذاها مثل: زرشک پلو با مرغ، جوجه کباب، مرغ بریان، مرغ شکمپر و … را تهیه کرد. تنوع بالای غذاهای ایرانی تهیه شده با مرغ نشان دهنده اهمیت این ماده غذایی در آشپزی سنتی ایران است. استفاده از مرغ در غذاهای مختلف نه تنها طعم و مزه آنها را افزایش میدهد، بلکه به دلیل خواص تغذیهای مرغ، گزینهای سالم برای بسیاری از افراد به شمار میآید.
این سطح از محبوبیت گوشت مرغ باعث شدهاست که سرآشپزهای حرفهای با استفاده از تکنیکهای مختلف، طعم و مزه مرغ را متفاوتتر از قبل کنند. مرینیت کردن مرغ، بهترین شیوه برای خلق مزههای متنوع و جدید است. برای مزه دار کردن مرغ میتوان از انواع روغنها، سسها، ادویهها و چاشنیها استفاده کرد. جهت آشنایی بیشتر با نحوه مرینیت کردن مرغ با استفاده از مواد خوراکی مختلف، مطالعه این مقاله از «کیبو» را از دست ندهید.
منظور از مرینیت کردن مرغ چیست؟
مرینیت کردن مرغ یک روش ساده اما مؤثر برای مزهدار و ترد کردن گوشت است. در این روش، مرغ را برای مدت زمانی معین در ترکیبات مختلفی مانند: ماست، زعفران، زنجبیل، خردل، عسل و … استراحت میدهند تا مزه آن تقویت شود. مرینیت کردن مرغ میتواند طعم و بافت آن را به طور قابل توجهی بهبود بخشد. مواردی چون دمای مناسب، نوع ماده طعمدهنده و زمان مرینیت، بر میزان تردی و مزه نهایی مرغ تأثیر مستقیم میگذارد. برای رسیدن به بهترین نتایج بعد از مرینیت کردن مرغ، معمولا به حداقل ۳۰ دقیقه تا ۲۴ ساعت زمان برای استراحت گوشت نیاز دارید. همچنین، مرغ مرینیت شده حتما باید در ظرف دربدار و در دمای خنک یخچال نگهداری شود. در ادامه ۱۱ روش ساده و سریع مزه دار کردن مرغ را به شما آموزش خواهیم داد.
۱.مرینیت مرغ گریل
گریل کردن، یکی از روشهای سالم و سریع برای طبخ مرغ است. برای اینکه مرغتان هنگام گریل کردن خوشمزه و آبدارتر شود، میتوانید از ترکیب دو حبه سیر، یک عدد پیاز، نصف فنجان کره آب شده، سه قاشق غذاخوری زعفران، دو قاشق غذاخوری آبلیمو، نصف قاشق چایخوری دارچین، پنج عدد موسیر خشک، یک قاشق چایخوری آویشن و فلفل قرمز برای مرینیت گوشت استفاده کنید. پس از تهیه این مواد، همه آنها را داخل مخلوطکن بریزید تا مایعی یکدست و غلیظ بدست آید. سپس، مرغ را به مدت ۴ تا ۲۴ ساعت در این سس خوش طعم قرار داده و داخل یخچال استراحت بدهید. این روش نه تنها طعم لذیذ مرغ را بهبود میدهد، بلکه بافت آن را نیز نرم و لذیذ میکند. مدیران سازمانها و شرکتها میتوانند مرغ گریل را به عنوان یک غذای سالم و رژیمی به لیست غذای شرکتی مجموعه خود اضافه کنند.
۲.مرینیت مرغ با ماست
اسید لاکتیک موجود در ترکیبات ماست باعث میشود که گوشت مرغ بافتی نرم و لطیف پیدا کند. وقتی مرغ را با ماست مرینیت میکنید، خاصیت مرطوب کنندگی ماست مانع از خشک شدن گوشت مرغ میشود و طعمی لذیذ به آن میبخشد. در این روش مرینیت، به ازای هر تکه مرغ باید یک قاشق غذاخوری ماست در نظر بگیرید. سپس، یک تا دو حبه سیر متوسط لهشده، یک تا دو عدد پیاز خردشده و سایر ترکیبات دلخواه مانند زعفران، زردچوبه یا پاپریکا را به ماست اضافه کنید و حسابی هم بزنید تا مایعی یکدست بدست آید. اکنون میتوانید مرغها را به سس ماست آغشته کرده و برای مدت یک تا چند ساعت داخل یخچال استراحت دهید.
۴.مرینیت مرغ با زنجبیل
زنجبیل به دلیل داشتن طبع گرم و مزه منحصربهفردش، طبع سرد مرغ را متعادل میکند. ترکیب دو قاشق غذاخوری زنجبیل تازه رنده شده یا پودر زنجبیل با چهار قاشق غذاخوری سس سویا، هشت قاشق غذاخوری آبلیمو و مقدار دلخواه نمک و فلفل، طعمی تند، گزنده و بینظیر به مرغ میبخشد. شما میتوانید مواد ذکرشده را باهم مخلوط نموده و تکههای مرغ را برای دو تا چهار ساعت داخل این سس قرار دهید.
۵.مرینیت مرغ با خامه
اگرچه اکثر افراد خامه را به عنوان یکی از اجزای صبحانه میشناسند. اما جالب است بدانید که استفاده از این لبنیات خوشمزه و خاص در مرینیت مرغ، باعث ایجاد طعمی منحصربهفرد و لذیذ میشود که کمتر کسی از چشیدن آن صرفنظر میکند. چربی و رطوبت موجود در خامه، میتواند به نرم و ترد شدن بافت گوشت کمک کند. برای مرینیت مرغ با خامه کافی است تکههای مرغ را در سسی غلیظ شامل: دو قاشق غذاخوری خامه، سه قاشق غذاخوری آبلیمو، دو حبه سیر له شده و سایر مواد مانند نمک، فلفل، زعفران و پاپریکا برای چند ساعت استراحت دهید تا مواد حسابی به بافت مرغ نفوذ کرده و طعمی متفاوت ایجاد کنند.
۶.مرینیت مرغ با خردل
خردل یک چاشنی پرطرفدار است که در بسیاری از غذاها استفاده میشود و در مرینیت نیز به همین منظور به کار میرود. سس خردلهای موجود در بازار کیفیتهای متفاوتی دارند، اما همه آنها دارای طعمی گزنده و تند هستند که به متعادل کردن طعمهای دیگر در مرینیت کمک میکنند. استفاده از سس خردل در مرینیت مرغ نه تنها بافت گوشت را ترد میکند، بلکه به خاطر داشتن خواص باکتریایی باعث سلامت بیشتر گوشت نیز میشود. برای مرینیت مرغ با خردل تنها کافی است یک قاشق چایخوری خردل را با سه قاشق غذاخوری آبلیمو، یک قاشق چایخوری زعفران، یک حبه سیر له شده، نصف پیمانه سرکه سیب و سایر ادویهها و چاشنیهای دلخواه مثل پاپریکا، روغن زیتون و … ترکیب نموده و تکههای مرغ را در مخلوط آماده شده برای چند ساعت استراحت بدهید.
۷.مرینیت مرغ با عسل
طعم شیرین و مطبوع عسل در کنار سایر چاشنیهای ترش و تند مثل خردل، آبلیمو، فلفل، سس سویا و …، ترکیبی جادویی از دنیای مزهها را ایجاد میکنند که در نهایت باعث لذیذ و متفاوت شدن طعم مرغ میشوند. همچنین، عسل دارای خاصیت ضدباکتریایی است که میتواند به سلامت گوشت کمک کند. برای مرینیت مرغ، یک تا دو قاشق غذاخوری عسل را با یک حبه سیر له شده و مقدار دلخواه نمک و فلفل مخلوط کنید. سپس تکههای مرغ را درون این سس برای چند ساعت قرار دهید تا مواد به داخل بافت گوشت نفوذ کرده و طعم و مزه آن را بهبود بدهد. برای مرینیت کردن مرغ با عسل میتوانید از سایر چاشنیها مانند زنجبیل، سس سویا یا سس خردل نیز استفاده کنید.
۸.مرینیت مرغ سوخاری
مرغ سوخاری جزو غذاهای خوشمزه و پرطرفداری است که تقریبا همه افراد از خوردن آن لذت میبرند. مرینیت کردن مرغ قبل از سوخاری کردن آن، باعث ترد شدن بافت گوشت و خوشمزهتر شدن طعم و مزه مرغ میشود. در رستورانهای مطرح دنیا برای مرینیت کردن مرغ سوخاری، دو تا سه قاشق غذاخوری آبلیمو، دو تا سه قاشق غذاخوری سس سویا، یک حبه سیر له شده، مقدار کمی زردچوبه، پاپریکا، رزماری و مقدار کافی نمک و فلفل را با هم مخلوط میکنند. سپس تکههای مرغ را به مخلوط مرینیت اضافه نموده و خوب با هم مخلوط میکنند تا مرغ به طور یکنواخت با مواد پوشانده شود. مواد را حداقل برای 2 تا حداکثر 24 ساعت در ظرف دربدار و درون یخچال قرار میدهند تا به خوبی طعم بگیرد.
۹.مرینیت استیک مرغ
نرم و آبدار بودن بافت گوشت جزو مؤلفههای مهم در طبخ رستورانی و حرفهای استیک مرغ است. مرینیت مرغ تأثیر قابل توجهی در حفظ رطوبت گوشت و خوش طعمتر شدن آن دارد. شما میتوانید با استفاده از مخلوط دو تا سه قاشق غذاخوری روغن زیتون، دو حبه سیر له شده، یک تا دو قاشق غذاخوری سس سویا، یک قاشق چایخوری پونه کوهی یا رزماری و مقدار دلخواه پاپریکا، نمک و فلفل، استیک مرغی لذیذ و آبدار تهیه کنید. برای مرینیت مرغ به این روش، باید گوشتها را به مدت دو تا شش ساعت درون سس آماده شده استراحت دهید.
۱۰.مرینیت مرغ کبابی
بسیاری از مردم همیشه برایشان سؤال است که چرا مرغهای کبابی تهیه شده در منزل طعم مرغهای کبابی رستورانی را نمیدهند. تفاوت این مزهها در اکثر موارد، مرینیت نکردن مرغ قبل از به سیخ کشیدن آن است. مرینیت مرغ کبابی به روش رستورانی یک فرآیند مهم برای افزودن طعم و لطافت به گوشت است. برای اینکار باید یک تا دو قاشق غذاخوری زعفران، دو تا سه قاشق غذاخوری ماست، یک تا دو عدد پیاز خلالی شده، یک عدد فلفل دلمهای نگینی شده، دو تا سه قاشق غذاخوری آبلیمو، یک قاشق غذاخوری روغن مایع و مقدار دلخواه نمک، فلفل سیاه، پاپریکا و زیره را با هم مخلوط کنید و هم بزنید تا مایعی یکدست بدست بیاید.
اکنون باید تکههای مرغ را به زعفران دمکرده آغشته کنید و مرغها را درون ظرف مناسب به مدت یک ساعت درون یخچال قرار دهید. سپس روغن مایع، ماست، آبلیمو، نمک، فلفل سیاه و سایر مواد را به آن اضافه کنید و دوباره به مدت حداقل یک ساعت داخل یخچال بگذارید تا مواد حسابی به بافت گوشت نفوذ کنند و گوشت مرغ آماده کبابی کردن، شود.
۱۱.مرینیت فیله مرغ
فیله مرغ بافت نرم و لطیفی دارد، اما اگر به درستی طبخ نشود ممکن است سفت و خشک شود. برای جلوگیری از این اتفاق، علاوهبر تنظیم دمای مناسب و مدت زمان پخت، مرینیت کردن گوشت نیز در آبدار و ترد ماندن آن در حین طبخ مؤثر است. مرینیت فیله مرغ به روشهای مختلفی انجام میشود که در زیر به دو نوع از بهترین آنها اشاره میکنیم:
- مرینیت فیله مرغ با خردل و روغن زیتون: در این روش، دو قاشق غذاخوری خردل را با یک فنجان روغن زیتون، نصف فنجان آبلیمو و مقدار کافی نمک مخلوط کنید و فیلههای مرغ را در سس آماده شده به مدت حداقل دو ساعت استراحت دهید. سپس، به شیوه دلخواه طبخ کنید.
- مرینیت فیله مرغ با سیر و لیمو: فیله مرغ را در مخلوط روغن زیتون، سیر، آب لیمو، نمک و فلفل سیاه به مدت حداقل یک ساعت در یخچال قرار دهید. این روش طعم دلپذیری به فیله مرغ میدهد.
جمع بندی
مزه دار کردن مرغ با استفاده از چاشنی، روغن، سس و ادویههای متنوع و مناسب، به شما این امکان را میدهد که غذاهایی با طعمی متفاوتتر طبخ کنید. سرآشپزهای مجرب ما در کترینگ کیبو، سالها تجربه و دانش حرفهای خود در زمینه روشهای مناسب مرینیت کردن مرغ را در این مقاله در اختیار شما قرار دادند تا به کمک این متدها بتوانید مرغی لذیذتر، با بافتی آبدار و لطیف داشته باشید. برای سفارش آنلاین غذا از کیبو کافی است از طریق راههای ارتباطی موجود یا با استفاده از اپهای معروف مانند اسنپ فود، سفارشات خود را در کمترین زمان ثبت نمایید.