طرز تهیه کلم پلو شیرازی، یک پلوی مخلوط سنتی است که می تواند با کلم سبز ، کلم قمری ، گل کلم یا انواع دیگر کلم تهیه شود . البته یک کلم پلوی معروف در کشور ما پخته می شود که کلم پلوی شیرازی با کلم قمری است که برای تهیه غذای مجالس سنتی و دورهمی های مردم شیراز گزینه خوشمزه و پرطرفدار ایست که دستور پخت متفاوتی دارد و طعم و ظاهر آن هم متفاوت است
بهترین طرز تهیه کلم پلو شیرازی
در این مطلب بهترین و آسونترین روش طرز تهیه کلم پلو شیرازی گفته می شود که اگر امتحانش کنید حتما مشتریش خواهید شد .
در این دستور از گوشت تکه ای استفاده شده است اما شما می توانید از گوشت چرخ شده استفاده نمایید و یا گوشتها را به شکل کوفته ریزه گرد کنید . در ادامه مطلب ادویه های مخصوص کلم پلو و نکات مهم خوشمزه تر شدن آن آموزش داده شده است ، پس در ادامه با کترینگ کیبو همراه شوید تا خاص ترین دستور کلم پلو شیرازی با کلم قمری را با توضیحات کامل آموزش ببینید
مواد لازم برای کلم پلو شیرازی مجلسی
| مواد مورد نیاز | میزان |
| گوشت | 400 گرم |
| پیاز | 1 عدد |
| پیاز زرد | 1 عدد |
| برنج | 4 پیمانه |
| 600 گرم | کلم |
| 1 قاشق چایخوری | ادویه پلویی |
| 1.5 قاشق سوپخوری | رب گوجه |
| 1 پیمانه | آب |
| 2 عدد | سیب زمینی |
| 1 قاشق چایخوری | زردچوبه |
| 8 قاشق سوپخوری | روغن |
| 6 قاشق سوپخوری | کره |
| 1 قاشق چایخوری | فلفل سیاه |
| به میزان لازم | نمک و زعفران |
- از هر نوع گوشتی به دلخواه می توانید استفاده نمایید ، خصوصا اگر گوشت چرخ شده را ترجیح می دهید در کنار کلم ها عالی خواهد شد
- اگر از گوشت چرخ شده استفاده می کنید می توانید آن را گرد کنید یا از گوشت چرخ کرده به شکل معمول استفاده نمایید
- اگر از گوشت گوساله استفاده می کنید آن را به مکعب های ریز خرد کنید
مراحل پخت گوشت کلم پلو شیرازی
- پیاز را ریز خرد کنید تا با گوشت تفت بخورد
- کره را داخل قابلمه بریزید تا گرم شود ، سپس پیاز را تفت دهید تا سبک شود .
- بعد از سبک شدن پیاز گوشت را هم تفت دهید تا رنگ آن تغییر کند
- سپس زردچوبه و فلفل سیاه را اضافه کنید و با گوشت و پیاز مخلوط کنید و چند دقیقه مواد را تفت دهید
- سپس رب را اضافه کنید و به خوبی تفت دهید تا رنگ آن باز شود و آب را بریزید تا گوشت بپزد
- چون تکه های گوشت کوچک است زود می پزد ، بگذارید آب گوشت کشیده شود
- در زمان آماده شدن سس گوشتی در تابه دیگری مایه کلم را آماده نمایید
- نباید به گوشت نمک اضافه کنید چون باعث دیر پز شدن گوشت می شود ، بعد از اینکه گوشت پخت نمک را به گوشت بزنید و طعم آن را بچشید و میزان نمک را تنظیم نمایید
طرز تهیه مایه کلم پلو شیرازی
- تابه را گرم کنید ، روغن و کره را داخل تابه بریزید و پیاز خرد شده را در آن تفت دهید
- وقتی پیاز کمی سبک شد کلم های خرد شده را اضافه کرده و تفت دهید تا نرم شود
- بعد از نرم شدن و تغییر رنگ کلم و پیاز باید آن را به سس گوشتی اضافه نمایید و به خوبی هم بزنید تا مایه یکدستی حاصل شود
- در این مرحله مایه را تست کنید تا اگر نیاز به اضافه کردن نمک و فلفل است حتما آن را اضافه نمایید
- برنج را آبکش نمایید ، برنج را از چند ساعت قبل با آب گرم و نمک خیس کرده و سپس به روش معمول آبکش کنید
- ته دیگ سیب زمینی را ته قابلمه بچینید ، کره و روغن را مخلوط و گرم نمایید و نیمی از آن را ته قابلمه بریزید و سیب زمینی ها را بچینید
- سپس برنج آبکش شده را با مایه کلم پلو به شکل لایه لایه داخل قابلمه روی سیب زمینی ها بریزید
- اولین لایه برنج ساده ، سپس یک لایه مایه کلم پلو و مجدد برنج و یک لایه مایه و در نهایت روی لایه ها حتما برنج ساده باشد
- می توانید برای خوش طعم تر شدن و پیدا کردن عطر عالی روی هر لایه کمی زعفران ساییده بپاشید
- ادویه پلویی را نیز روی هر لایه برنج کمی بپاشید و در نهایت پلو را دم کنید
بعد از حدود 45 دقیقه برنج دم می کشد و آماده سرو است .کلم پلوی بسیار خوش عطر و طعم با ظاهری عالی و ویژه برای وعده های اصلی مناسب است
فوت و فن های کلم پلو شیرازی با کلم قمری
- اگر دوست دارید کلم پلو مقدار کمتری کلم و گوشت داشته باشد می توانید مایه فوق را با مقدار بیشتری برنج مخلوط کنید ولی نظر ما همین میزان و مقدار است و در نهایت مطمئن باشید طعم خوبی خواهید داشت
- استفاده از کره باعث می شود غذایی لذیذ تر داشته باشید و طعم و عطر بسیار عالی و بی نظیری از کلم پلو شیرازی تجربه کنید
- حتما به کلم پلو ادویه پلویی را اضافه نمایید
- اضافه کردن زعفران و کره باعث طعم بهتر و عطر عالی خواهد شد
- کلم پلو را تازه و گرم سرو کنید ، در کنار کلم پلو از سالاد شیرازی ، سبزی خوردن تازه و انواع ترشی ها سرو نمایید
- اگر اهل گیاهخواری هستید و یا به هر دلیلی ( مثلا ساده تر و به صرفه تر شدن ) می خواهید کلم پلو را بدون گوشت تهیه کنید مقدار کلم را دو برابر نمایید و یک قاشق رب گوجه هم اضافه کنید و مقدار ادویه ها هم باید کمی اضافه شود تا مایه خوشمزه تر شود و بقیه مراحل را به همان شکل پیش بروید
ادویه های مخصوص کلم پلو شیرازی
- فلفل سیاه
- ادویه پلویی
- فلفل قرمز
- زیره سبز
- زیره سیاه
- پودر لیمو عمانی
- زردچوبه
- زعفران دم کرده
استفاده از تمام یا بعضی از این ادویه ها سلیقه ای هستش و بنا به ذائقه خانواده از ادویه ها در کلم پلو بریزید
کلم پلو شیرازی با مرغ
برای تهیه کلم پلو شیرازی به جای گوشت از مرغ هم میتوانید استفاده کنید و بسیار خوشمزه می شود . به این صورت که ابتدا فیله های مرغ را خرد کنید و با پیاز و زعفران آغشته کنید و به اندازه 2 ساعت اجازه دهید مزه دار شوند سپس فیله ها را تفت دهید و بعد همان پیازهای زعفرانی را به فیله های در حال سرخ شدن اضافه کنید و با یک لیوان اب اجازه بدهید بپزند .
در یک ماهیتابه دیگر کل قمری های نواری خرد شده را سرخ کنید و زردچوبه به آن اضافه کنید ، مرغ پخته شده را به کلم اضافه کنید رب و ادویه های دلخواه را اضافه کنید و تفت بدهید به میزان 2 دقیقه تا خامی رب و ادویه گرفته شود و کمی آب بریزید تا رب و ادویه ها به خورد کلم و مرغ بروند و اجازه بدهید تا کامل آب و ماهیتابه تبخیر شود .بعد از آبمش کردن برنج ، لایه لایه برنج و مخلوط کلم را می ریزیم و اجازه می دهیم تا برنج دم بکشد و در آخر از زعفران دم کرده بر روی برنج می ریزیم
سبزی کلم پلو شیرازی
سبزی کلم پلو شام ریحان، تره، شوید و ترخون است که دقت کنید به نسبت برابر استفاده کنید و برای خوش عطر شدن بیشتر می توانید ریحان کمی بیشتر استفاده کنید مواظب باشید اگر از ترخون زیاد استفاده کنید کلم پلوی شما تلخ می شود .
اگر سبزی تازه در دسترس نبود از سبزی خشک ریحان و تره و ترخون شوید برای تهیه این غذا استفاده کنید و در زمان ابکشی برنح به صورت لا به لا و یا اینکه با برنج مخلوط کنید و دم بگذارید .
بهترین همراه و دورچین پلو شیرازی مجلسی
در مراسم و مهمانی های خود همراه با کلم پلو شیرازی سالاد شیرازی ، انواع ترشی ، سیر ترشی ، زیتون پروده و سبزی خوردن و دوغ محلی استفاده می شود
کلم پلو شیرازی جزو منو غذای شرکتی کترینگ کیبو است ، به دلیل استفاده کلم که فیبر بالایی دارد و ادویه های مخصوص این غذا توسط کارشناسان تغذیه برای بهبود عملکرد دستگاه گوارش در لیست غذاهای شرکتی قرار گرفته است