KIBO

طرز تهیه کلم پلوی شیرازی

طرز تهیه کلم پلو شیرازی، یک پلوی مخلوط سنتی است که می تواند با کلم سبز ، کلم قمری ، گل کلم یا انواع دیگر کلم تهیه شود . البته یک کلم پلوی معروف در کشور ما پخته می شود که کلم پلوی شیرازی با کلم قمری است که برای تهیه غذای مجالس سنتی و دورهمی های مردم شیراز گزینه خوشمزه و پرطرفدار ایست که دستور پخت متفاوتی دارد و طعم و ظاهر آن هم متفاوت است

بهترین طرز تهیه کلم پلو شیرازی

در این مطلب بهترین و آسونترین روش طرز تهیه کلم پلو شیرازی گفته می شود که اگر امتحانش کنید حتما مشتریش خواهید شد .
در این دستور از گوشت تکه ای استفاده شده است اما شما می توانید از گوشت چرخ شده استفاده نمایید و یا گوشتها را به شکل کوفته ریزه گرد کنید . در ادامه مطلب ادویه های مخصوص کلم پلو و نکات مهم خوشمزه تر شدن آن آموزش داده شده است ، پس در ادامه با کترینگ کیبو همراه شوید تا خاص ترین دستور کلم پلو شیرازی  با کلم قمری را با  توضیحات کامل آموزش ببینید

مواد لازم برای کلم پلو شیرازی مجلسی

تهیه غذا

مواد مورد نیاز میزان
گوشت  400 گرم
 پیاز 1 عدد
پیاز زرد 1 عدد
 برنج 4 پیمانه
600 گرم کلم
1 قاشق چایخوری ادویه پلویی
1.5 قاشق سوپخوری رب گوجه
1 پیمانه آب
2 عدد  سیب زمینی
1 قاشق چایخوری زردچوبه
8 قاشق سوپخوری روغن
6 قاشق سوپخوری کره
1 قاشق چایخوری فلفل سیاه
 به میزان لازم نمک و زعفران

 

مراحل پخت گوشت کلم پلو شیرازی

  1. پیاز را ریز خرد کنید تا با گوشت تفت بخورد
  2. کره را داخل قابلمه بریزید تا گرم شود ، سپس پیاز را تفت دهید تا سبک شود .
  3. بعد از سبک شدن پیاز گوشت را هم تفت دهید تا رنگ آن تغییر کند
  4. سپس زردچوبه و فلفل سیاه را اضافه کنید و با گوشت و پیاز مخلوط کنید و چند دقیقه مواد را تفت دهید
  5. سپس رب را اضافه کنید و به خوبی تفت دهید تا رنگ آن باز شود و آب را بریزید تا گوشت بپزد
  6. چون تکه های گوشت کوچک است زود می پزد ، بگذارید آب گوشت کشیده شود
  7. در زمان آماده شدن سس گوشتی در تابه دیگری مایه کلم را آماده نمایید

مقاله پیشنهادی : لیست غذاهای ایرانی

طرز تهیه مایه کلم پلو شیرازی

بعد از حدود 45 دقیقه برنج دم می کشد و آماده سرو است .کلم پلوی بسیار خوش عطر و طعم با ظاهری عالی و ویژه برای وعده های اصلی مناسب است

فوت و فن های کلم پلو شیرازی با کلم قمری

ادویه های مخصوص کلم پلو شیرازی

استفاده از تمام یا بعضی از این ادویه ها سلیقه ای هستش و بنا به ذائقه خانواده از ادویه ها در کلم پلو بریزید

کلم پلو شیرازی با مرغ

برای تهیه کلم پلو شیرازی به جای گوشت از مرغ هم میتوانید استفاده کنید و بسیار خوشمزه می شود . به این صورت که ابتدا فیله های مرغ را خرد کنید و با پیاز و زعفران آغشته کنید و به اندازه 2 ساعت اجازه دهید مزه دار شوند سپس فیله ها را تفت دهید و بعد همان پیازهای زعفرانی را به فیله های در حال سرخ شدن اضافه کنید و با یک لیوان اب اجازه بدهید بپزند .

در یک ماهیتابه دیگر کل قمری های نواری خرد شده را سرخ کنید و زردچوبه به آن اضافه کنید ، مرغ پخته شده را به کلم اضافه کنید رب و ادویه های دلخواه را اضافه کنید و تفت بدهید به میزان 2 دقیقه تا خامی رب و ادویه گرفته شود و کمی آب بریزید تا رب و ادویه ها به خورد کلم و مرغ بروند و اجازه بدهید تا کامل آب  و ماهیتابه تبخیر شود .بعد از آبمش کردن برنج ، لایه لایه برنج و مخلوط کلم را می ریزیم و اجازه می دهیم تا برنج دم بکشد و در آخر از زعفران دم کرده بر روی برنج می ریزیم

سبزی کلم پلو شیرازی

سبزی کلم پلو شام ریحان، تره، شوید و ترخون است که دقت کنید به نسبت برابر استفاده کنید و برای خوش عطر شدن بیشتر می توانید ریحان کمی بیشتر استفاده کنید مواظب باشید اگر از ترخون زیاد استفاده کنید کلم پلوی شما تلخ می شود .

اگر سبزی تازه در دسترس نبود از سبزی خشک ریحان و تره و ترخون شوید برای تهیه این غذا استفاده کنید و در زمان ابکشی برنح به صورت لا به لا و یا اینکه با برنج مخلوط کنید و دم بگذارید .

بهترین همراه و دورچین پلو شیرازی مجلسی

در مراسم و مهمانی های خود همراه با کلم پلو شیرازی سالاد شیرازی ، انواع ترشی ، سیر ترشی ، زیتون پروده و سبزی خوردن و دوغ محلی استفاده می شود

کلم پلو شیرازی  جزو منو غذای شرکتی کترینگ کیبو است ، به دلیل استفاده کلم که فیبر بالایی دارد و ادویه های مخصوص این غذا توسط کارشناسان تغذیه برای بهبود عملکرد دستگاه گوارش در لیست غذاهای شرکتی قرار گرفته است 

سفارش آنلاین غذا