قارچ سوخاری جزو خوراکهای خوشمزه و پرطرفداره که علاوه بر طعم عالی، ارزش غذایی بالایی داره و خیلی راحت و ساده درست میشه. قارچ سوخاری رو میشه به تنهایی یا همراه با بقیه غذاهای فست فودی نوش جان کرد. اکثر افراد، قارچ سوخاری رو به صورت معمولی و ساده میل کردن، اما ما امروز تو این مطلب از «کیبو» قصد داریم طرز تهیه قارچ سوخاری با پنیر پیتزا رو بهتون آموزش بدیم. این مدل قارچ سوخاری بسیار لذیذ و خاصه و در عرض چند دقیقه درست میشه.
برای تهیه قارچ سوخاری پنیری به چه مواد اولیهای نیاز داریم؟
قارچ سوخاری نه تنها میتونه یه وعده غذای خونگی خوشمزه و سریع باشه، بلکه به عنوان پیش غذا یا میانوعده برای منو غذای مجالس و مهمانی ها هم مناسب و پرطرفداره. این غذا به خوبی با انواع سسها مثل سس مایونز، سس تند یا سس گوجه فرنگی سرو میشه و تنوع طعمها رو افزایش میده. اگه دلتون میخواد این میان وعده لذیذ رو تو خونه درست کنین لازمه که مواد اولیه زیر رو تدارک ببینین:
| مواد اولیه لازم برای تهیه قارچ سوخاری پنیری ۴ نفره | مقادیر لازم |
| قارچ متوسط تازه | ۴۰۰ تا ۵۰۰ گرم |
| پنیر پیتزا | ۱۰۰ گرم |
| آرد سفید | ۲ کیلو |
| آویشن | ۱ قاشق غذاخوری |
| پودر پیاز | ۱ قاشق غذاخوری |
| پودر سیر | ۱ قاشق غذاخوری |
| جوزهندی | نصف قاشق چایخوری |
| پودر زنجبیل | نصف قاشق غذاخوری |
| فلفل سیاه | نصف قاشق غذاخوری |
| پودر عصاره مرغ | ۱ قاشق غذاخوری |
| نمک | به مقدار کافی |
| آب سرد | ۳ لیوان |
طرز تهیه قارچ سوخاری پنیری
برای درست کردن قارچ سوخاری پنیری باید طبق مراحل زیر عمل کنین:
- اول از همه باید قارچها رو بشورین و با استفاده از دستمال مناسب خشک کنین.
- ساقه قارچها رو به آرومی جدا کنین، بعد پنیر پیتزا رو از یخچال خارج کنین و اجازه بدین که به دمای محیط برسه تا نرم و قابل قالبگیری بشه.
- پنیر پیتزا نرم شده رو با دست یا پشت قاشق کمی له کنین تا حالت گلولهای به خودش بگیره. حالا با دست، فضای خالی قارچها رو با مقدار مناسبی پنیر پر کنین، طوریکه شکم قارچها پر بشه اما پنیر بیرون نزنه.
- تو این مرحله باید همه ادویهها رو با نمک مخلوط کنین و به اندازه دو تا سه قاشق غذاخوری از اون رو به آرد اضافه کنین و هم بزنین تا مواد حسابی با هم ترکیب بشن.
- آرد رو داخل یه کاسه مناسب بریزین و قارچهای پنیری رو داخلش غلت بدید تا سطح قارچها کاملا آردی بشه.
- قارچهای آردی شده رو داخل آب سرد بندازین و چند ثانیه زمان بدید تا سطحشون کامل خیس بشه.
- قارچها رو از آب خارج کنین و برای بار دوم داخل آرد و ادویهها غلتشون بدید. تو این مرحله سطح قارچ باید کاملا پولکی و با مواد سوخاری احاطه بشه.
- مقدار مناسبی روغن سرخ کردنی رو داخل تابه بریزین، طوریکه روغن سطح قارچها رو بپوشونه. روغن باید کاملا داغ داغ باشه.
- قارچها رو یکی یکی داخل روغن داغ بندازین و با گیره تو روغن غلتشون بدید تا همه قسمتهاش کاملا سوخاری و طلایی باشه.
- بعد از اینکه قارچها سوخاری شد، اونها رو از روغن خارج کنین و داخل توری فلزی قرار بدید تا روغن اضافش جدا بشه.
- با نصف کردن قارچهای سوخاری شده پنیر ذوب شده داخلش کاملا مشهوده و کاملا کش میاد، پس وقتشه که قارچ سوخاری پنیریتون رو همراه با سس دلخواه سرو و نوش جان کنین.
مقاله پیشنهادی: بهترین روش تهیه مرغ سوخاری
نکات طلایی تهیه قارچ سوخاری پنیری
برای داشتن یه قارچ سوخاری پنیری ترد و خوشمزه، لازمه که نکات مهم زیر رو مدنظر قرار بدید:
- قارچ به طور طبیعی رطوبت بالایی داره، به همین دلیل قبل از پر کردن قارچ با پنیر و بعد از جدا کردن ساقه قارچها حتما باید داخلش رو خشک کنین. خشک کردن قارچ از تجمع آب اضافی جلوگیری میکنه و باعث میشه پنیر بهتر به سطح داخلی قارچ بچسبه.
- پنیر پیتزا وقتی سرد و یخ زده یا خیلی سرده، به دلیل ساختار سفت و سخت پروتئینها و چربیهاش، سخت و غیرقابل انعطاف میشه و نمیتونین خیلی راحت بهش فرم بدید. پس لازمه که قبل از استفاده، پنیر رو تو دمای محیط قرار بدید تا نرم بشه و خاصیت الاستیک بیشتری پیدا کنه. اینجوری خیلی راحت میتونین شکم قارچها رو با پنیر پر کنین.
- برای مزهدار کردن و طعم بهتر قارچ سوخاری پنیری میتونین از پنیر پارمزان رنده شده یا ترکیب پنیرهای مختلف استفاده کنین.
- استفاده از روغن مخصوص سرخ کردنی باعث جلوگیری از سوختن روغن، جذب کمتر روغن توسط قارچ و حفظ طعم و کیفیت بهتر غذا میشه.
- قارچها رو بعد از آغشته شدن به پوشش سوخاری میتونین ۱۵ تا ۳۰ دقیقه داخل یخچال قرار بدید تا خشک بشه و پولک سوخاری بهتر بهشون بچسبه.
- موقع سرخ کردن، قارچها رو تو دستههای کوچیک و با فاصله داخل روغن سرخ کردنی داغ بندازین تا درجه حرارت روغن حفظ بشه و پوشش قارچها ترد بمونه.
- بعد از سرخ شدن قارچها، حتما اونها رو روی توری فلزی بگذارین تا روغن اضافیش گرفته بشه و سطح قارچها حالت تردتری پیدا کنه.
- اگه تحت رژیم سالم خوری هستین، میتونین قارچهای سوخاری رو تو سرخکن بدون روغن درست کنین. دستگاه سرخکن بدون روغن با استفاده از جریان هوای داغ و گردش سریع اون، قارچها رو به صورت یکنواخت و ترد برشته میکنه. این روش باعث کاهش چشمگیر میزان روغن مصرفی و در نتیجه، کاهش کالری و چربی قارچ سوخاری پنیری میشه.
- اگه گیاهخوار هستین، میتونین پنیر پیتزا رو از لیست مواد اولیه حذف کنین و قارچ سوخاری رو به روش معمولی و بدون پنیر تهیه کنین.
مهمترین فواید قارچ سوخاری پنیری
قارچ سوخاری پنیری یه خوراکی سالم، جذاب و مغذیه که هم برای سلامتی بدن مفیده و هم تو هر مهمونی و مجلسی، میتونه جایگاهی ویژه، به خصوص برای کودکان داشته باشه. اگرچه خود قارچ به صورت آبپز یا خام سرشار از مواد مغذیه و خوراک سالم و کم کالری به حساب میاد، اما تهیه اون به صورت سوخاری و همراه با پنیر هم میتونه فواید زیر رو داشته باشه:
- منبع پروتئین گیاهی: قارچ منبع غنی پروتئین گیاهیه و میتوهه به جای گوشت، بخشی از نیاز بدن به پروتئین رو تأمین کنه و گزینه خوبی برای گیاهخواران شناخته میشه.
- کم کالری و سیرکننده: قارچ کالری کمی داره اما به خاطر داشتن فیبر بالا، احساس سیری بیشتری ایجاد میکنه و برای افرادیکه به رژیم و سبک تغذیه سالم اهمیت میدن، مناسبه.
- سرشار از ویتامینها و مواد معدنی: قارچ سرشار از ویتامینهای گروه B مثل ریبوفلاوین و نیاسین و مواد معدنی مهمی مثل پتاسیم، فسفر و سلنیوم هست که برای سلامت عمومی بدن، بهبود سیستم ایمنی و عملکرد بهینه مغز مفید و ضروری هستن.
- منبع آنتیاکسیدان: قارچ حاوی آنتیاکسیدانه که به محافظت از سلولها در برابر آسیبهای ناشی از رادیکالهای آزاد کمک میکنه و نقش مؤثری تو کاهش التهاب و پیشگیری از بیماریها داره.
- ترکیب با پنیر: اضافه کردن پنیر به قارچ باعث تأمین کلسیم و پروتئین بیشتر میشه و علاوه بر طعم عالی، برای سلامت استخوانها و رشد کودکان هم مفیده.
- ترکیب با آرد: آرد، به خصوص آرد گندم کامل سرشار از فیبره که به بهبود هضم غذا، جلوگیری از یبوست و مدیریت وزن کمک میکنه. همچنین، آرد حاوی مواد معدنی مهمی مثل آهن، منیزیم، فسفر، روی و مس هست که در سلامت استخوانها، انتقال بهتر اکسیژن، تقویت سیستم ایمنی و محافظت از پوست مؤثره.
قارچ سوخاری پنیری یه نوع غذای ساده، فوری و خوشمزست که اگه با روغن سرخ کردنی سالم و پنیر پیتزای مرغوب تهیه بشه، میتونه به سلامت بدن شما کمک کنه. یادتون باشه که اگه قارچ سوخاری پنیری رو با روغن سرخ میکنین، لازمه که تو خوردنش جانب احتیاط رو رعایت کنین. تعادل در مصرف و ترکیب این خوراکی با بقیه مواد مغذی، کلید داشتن یه رژیم غذایی سالم و متعادله.