02143000042

طرز تهیه کلم پلو شیرازی

کلم پلو شیرازی یک پلوی مخلوط سنتی است که می تواند با کلم سبز یا گل کلم یا انواع دیگر کلم تهیه شود . البته یک کلم پلوی معروف در کشور ما پخته می شود که کلم پلوی شیرازی است و دستور متفاوتی دارد و طعم و ظاهر آن هم متفاوت است . در این مقاله سرآشپز تهیه غذا گاندی دستور خوبی برای تهیه کلم پلوی مخصوص ارائه داده است که اگر امتحانش کنید حتما مشتریش خواهید شد . در این دستور از گوشت تکه ای استفاده شده است اما شما می توانید از گوشت چرخ شده استفاده نمایید و یا گوشتها را به شکل کوفته ریزه گرد کنید . در ادامه مطلب ادویه های مخصوص کلم پلو و نکات مهم خوشمزه تر شدن آن آموزش داده شده است ، پس در ادامه با کترینگ کیبو همراه شوید تا خاص ترین دستور کلم پلو شیرازی را با  توضیحات کامل آموزش ببینید

مواد لازم برای کلم پلو شیرازی

مواد مورد نیاز میزان
گوشت  400 گرم
 پیاز 1 عدد
پیاز زرد 1 عدد
 برنج 4 پیمانه
600 گرم کلم
1 قاشق چایخوری ادویه پلویی
1.5 قاشق سوپخوری رب گوجه
1 پیمانه آب
2 عدد  سیب زمینی
1 قاشق چایخوری زردچوبه
8 قاشق سوپخوری روغن
6 قاشق سوپخوری کره
1 قاشق چایخوری فلفل سیاه
 به میزان لازم نمک و زعفران

 

  • از هر نوع گوشتی به دلخواه می توانید استفاده نمایید ، خصوصا اگر گوشت چرخ شده را ترجیح می دهید در کنار کلم ها عالی خواهد شد
  • اگر از گوشت چرخ شده استفاده می کنید می توانید آن را گرد کنید یا از گوشت چرخ کرده به شکل معمول استفاده نمایید
  • اگر از گوشت گوساله استفاده می کنید آن را به مکعب های ریز خرد کنید

آماده سازی کلم پلو شیرازی

  1. پیاز را ریز خرد کنید تا با گوشت تفت بخورد
  2. کره را داخل قابلمه بریزید تا گرم شود ، سپس پیاز را تفت دهید تا سبک شود .
  3. بعد از سبک شدن پیاز گوشت را هم تفت دهید تا رنگ آن تغییر کند
  4. سپس زردچوبه و فلفل سیاه را اضافه کنید و با گوشت و پیاز مخلوط کنید و چند دقیقه مواد را تفت دهید
  5. سپس رب را اضافه کنید و به خوبی تفت دهید تا رنگ آن باز شود و آب را بریزید تا گوشت بپزد
  6. چون تکه های گوشت کوچک است زود می پزد ، بگذارید آب گوشت کشیده شود
  7. در زمان آماده شدن سس گوشتی در تابه دیگری مایه کلم را آماده نمایید
  • نباید به گوشت نمک اضافه کنید چون باعث دیر پز شدن گوشت می شود ، بعد از اینکه گوشت پخت نمک را به گوشت بزنید و طعم آن را بچشید و میزان نمک را تنظیم نمایید

کلم پلو شیرازی

آماده سازی مایه کلم پلو شیرازی

  • تابه را گرم کنید ، روغن و کره را داخل تابه بریزید و پیاز خرد شده را در آن تفت دهید
  • وقتی پیاز کمی سبک شد کلم های خرد شده را اضافه کرده و تفت دهید تا نرم شود
  • بعد از نرم شدن و تغییر رنگ کلم و پیاز باید آن را به سس گوشتی اضافه نمایید و به خوبی هم بزنید تا مایه یکدستی حاصل شود
  • در این مرحله مایه را تست کنید تا اگر نیاز به اضافه کردن نمک و فلفل است حتما آن را اضافه نمایید
  • برنج را آبکش نمایید ، برنج را از چند ساعت قبل با آب گرم و نمک خیس کرده و سپس به روش معمول آبکش کنید
  • ته دیگ سیب زمینی را ته قابلمه بچینید ، کره و روغن را مخلوط و گرم نمایید و نیمی از آن را ته قابلمه بریزید و سیب زمینی ها را بچینید
  • سپس برنج آبکش شده را با مایه کلم پلو به شکل لایه لایه داخل قابلمه روی سیب زمینی ها بریزید
  • اولین لایه برنج ساده ، سپس یک لایه مایه کلم پلو و مجدد برنج و یک لایه مایه و در نهایت روی لایه ها حتما برنج ساده باشد
  • می توانید برای خوش طعم تر شدن و پیدا کردن عطر عالی روی هر لایه کمی زعفران ساییده بپاشید
  • ادویه پلویی را نیز روی هر لایه برنج کمی بپاشید و در نهایت پلو را دم کنید

بعد از حدود 45 دقیقه برنج دم می کشد و آماده سرو است .کلم پلوی بسیار خوش عطر و طعم با ظاهری عالی و ویژه برای وعده های اصلی مناسب است

فوت و فن های کلم پلو شیرازی
  • اگر دوست دارید کلم پلو مقدار کمتری کلم و گوشت داشته باشد می توانید مایه فوق را با مقدار بیشتری برنج مخلوط کنید ولی نظر ما همین میزان و مقدار است و در نهایت مطمئن باشید طعم خوبی خواهید داشت
  • استفاده از کره باعث می شود غذایی لذیذ تر داشته باشید و طعم و عطر بسیار عالی و بی نظیری از کلم پلو شیرازی تجربه کنید
  • حتما به کلم پلو ادویه پلویی را اضافه نمایید
  • اضافه کردن زعفران و کره باعث طعم بهتر و عطر عالی خواهد شد
  • کلم پلو را تازه و گرم سرو کنید ، در کنار کلم پلو از سالاد شیرازی ، سبزی خوردن تازه و انواع ترشی ها سرو نمایید
  • اگر اهل گیاهخواری هستید و یا به هر دلیلی ( مثلا ساده تر و به صرفه تر شدن ) می خواهید کلم پلو را بدون گوشت تهیه کنید مقدار کلم را دو برابر نمایید و یک قاشق رب گوجه هم اضافه کنید و مقدار ادویه ها هم باید کمی اضافه شود تا مایه خوشمزه تر شود و بقیه مراحل را به همان شکل پیش بروید

کلم پلو شیرازی از غذاهای سنتی بسیار لذیذ است که سرآشپز آشپزخانه صنعتی کیبو  پیشنهاد تهیه اش را به شما می دهد

ساعات کاری 

شنبه – پنجشنبه

11:00 – 16:00

شب ها و جمعه ها
 رزرو تشريفات و مجالس

عضویت در خبرنامه

15 + 15 =

طراحی سایت و بازاریابی آنلاین  : سپنتا