بهترین روش تهیه مرغ سوخاری خوشمزه تو خونه؛ ترفندهایی که کسی بهت نمیگه!
مرغ سوخاری جزو غذاهای سریع و محبوبه که مزش نه شباهتی به مرغ پخته داره و نه مرغ سرخشده معمولی. این غذای خوشمزه و لذیذ، به خاطر بافت پفکی و پوشش پودر سوخاری مخصوصش که حسابی ترد و خوش عطره، مورد علاقه افراد در همه سنینه.
ترکیب دلپذیر ادویهها و سرخ شدن به شکل حرفهای باعث میشه هر لقمه از این غذا، تجربهای متفاوت و دلنشین رقم بزنه، به خصوص اگه قرار باشه به عنوان غذای مجالس و مهمانی ها سروش کنین.
اما مشکل اصلی خیلیا اینه که موقع درست کردن مرغ سوخاری خونگی، یا به اون مزه رستورانی لذیذش نمیرسن، یا اینکه پولکهای سوخاریشون خوب جذب گوشت نمیشه. دلیلش هم مشخصه، چون تهیه مرغ سوخاری حرفهای هم، درست مثل بقیه غذاها فوت و فنهای خاص خودش رو داره.
ما تو این مقاله از «کیبو» قصد داریم صفر تا صد روش تهیه مرغ سوخاری خوشمزه و ترد خونگی به روش رستورانها رو بهتون آموزش بدیم تا دیگه هیچ وقت از طعم مرغ سوخاری بیرون ناراضی نباشید.

برای تهیه مرغ سوخاری به چه مواد اولیهای نیاز داریم؟
اگه دوست دارین همین حالا یه مرغ سوخاری خوشمزه و ترد خونگی داشته باشین، کافیه مواد اولیه زیر رو تهیه کنین تا در ادامه نحوه طبخ رو بهتون آموزش بدیم.
| مواد مورد نیاز برای طبخ مرغ سوخاری ۴ نفره | مقادیر لازم | 
| ران یا سینه مرغ | ۸ تا ۱۰ تکه | 
| آب | ۱ تا ۲ لیوان | 
| آرد سفید | ۳ تا ۵ لیوان | 
| پودر سوخاری (ترجیحا پانکو) | ۱ لیوان | 
| پودر پیاز | ۳ قاشق غذاخوری | 
| پودر سیر | ۳ قاشق غذاخوری | 
| آویشن | ۲ قاشق غذاخوری | 
| گرد لیمو | ۲ قاشق غذاخوری | 
| زنجبیل | ۱ قاشق غذاخوری | 
| فلفل قرمز | ۱ قاشق غذاخوری | 
| فلفل سیاه | ۲ قاشق غذاخوری | 
| پابریکا | ۲ قاشق غذاخوری | 
| جوزهندی | ۱ قاشق غذاخوری | 
| نمک | ۴ قاشق غذاخوری | 
| زعفران دمکرده (اختیاری) | 1 قاشق غذاخوری | 
| روغن سرخکردنی | به مقدار کافی | 
مرغ سوخاری رو چطور تهیه کنیم؟
حالا که مواد اولیه لازم رو تهیه کردین، وقتشه که طرز تهیه مرغ سوخاری خونگی رو به صورت مرحله به مرحله هتون آموزش بدیم. فقط یادتون باشه که بعدش حتما نکات لازم برای طبخ این غذا رو هم مطالعه کنین تا یه مرغ سوخاری ترد، لذیذ و پفکی داشته باشین.
- اول از همه مرغها رو به تیکههای متوسط برش بدید و بشورین و برای ۲۴ ساعت فریز کنین. بعد از گذشت این زمان، مرغها رو از فریزر خارج کنین و اجازه بدین یخشون تو دمای محیط (دیفراست) آب بشه.
 - حالا یه کاسه مناسب انتخاب کنین و داخلش آب بریزین. بعد همه ادویهها رو با هم مخلوط کنین و نصف اونها رو به آب اضافه کنین و هم بزنین تا مخلوط بشن.
 - تکههای مرغ رو داخل مخلوط آب و ادویهها بندازین و زعفران دمکرده رو هم بهش اضافه کنین و هم بزنین تا مواد به خوبی به همه نقاط پوست و گوشت مرغها بچسبه.
 - مرغهای مرینت شده رو به مدت ۳ تا ۴ ساعت داخل یخچال قرار بدین تا استراحت کنن و طعم و مزهها به بافت گوشت مرغ نفوذ کنه.
 - داخل یه ظرف بزرگ و مناسب آرد سفید بریزین و پودر سوخاری و بقیه اودیهها رو بهش اضافه کنین.
 - مرغهای مرینت شده رو از یخچال خارج کنین و یکی یکی داخل آرد و مواد سوخاری غلت بدید. طوریکه همه قسمتهای گوشت آردی بشه.
 - یه کاسه آب سرد کنار دستتون بگذارین و مرغهای آردی شده رو داخل آب سرد بندازین و در بیارین (با حدود ۵ تا ۱۰ ثانیه مکث) و دوباره داخل آرد و ادویه غلت بدید. اینکار باعث میشه تمام قسمتهای گوشت مرغ حسابی به مواد آغشته بشه.
 - برای سرخ کردن مرغها باید تابه یا قابلمهتون طوری باشه که روغن روی سطح مرغها رو بگیره و تکههای گوشت داخلش شناور بشن.
 - بعد از اینکه روغن رو داخل تابه ریختید، اجازه بدید که دماش به حدود ۱۸۰ درجه سانتیگراد (داغ داغ بشه) برسه. حالا تکههای مرغ رو یکی یکی داخل روغن بندازین و ۵ دقیقه زمان بدید تا پولکهای سوخاری حسابی پف کنه.
 - بعد از گذشت ۵ تا ۶ دقیقه، زیر اجاق رو خاموش کنین و صبر کنین تا مرغ همچنان به مدت ۳ دقیقه داخل روغن داغ روی شعله خاموش گاز شناور بمونه.
 - بعد از ۳ دقیقه مجددا شعله رو روشن کنین و ۱۰ تا ۱۵ دقیقه زمان بدید تا تکههای مرغ کاملا سوخاری و برشته بشن.
 - بعد از سرخ شدن مرغها رو داخل سبد یا توری فلزی قرار بدید تا روغن اضافیشون جدا و آماده سرو بشن.
 
نکات طلایی برای تهیه مرغ سوخاری رستورانی تو خونه؛
- برای تهیه مرغ سوخاری بهتره مرغهایی رو انتخاب کنین که بین ۱۶۰۰ تا ۱۸۰۰ گرم وزن داشته باشن، چون مرغهای سبکتر معمولا گوشتشون زود خشک میشه و مرغهای سنگینتر هم مغزپخت نمیشن.
 - فریز کردن و دیفراست (یخزدایی) مرغ، تأثیر خیلی زیادی روی ترد و لذیذ شدن مرغ سوخاری داره. اینکار باعث میشه که آب میان بافتی گوشت به شکل کریستالهای یخ تبدیل بشه. این کریستالها بزرگ میشن و به سلولهای گوشت آسیب میزنن. در نتیجه، موقع یخزدایی، گوشت مرغ مقدار زیادی از رطوبت طبیعی خودش رو از دست میده. این فرآیند باعث خشک و کشدار شدن بافت مرغ میشه و گوشت رو ترد و لطیف میکنه.
 - مرینیت مرغ برای مدت ۳ تا ۴ ساعت باعث میشه که پیوندهای پروتئینی گوشت شکسته بشه. بنابراین، هم ادویهها به خوبی وارد بافت گوشت مرغ میشن و هم مرغ سوخاریتون ترد، آبدار و خوشمزهتر میشه.
 - اگه از قسمت پایین رون مرغ برای سوخاری کردن استفاده میکنین، حتما باید با فشار دادن استخونهای کناری این قسمت از رون، باعث ایجاد شکستگی در وسط رون بشید چون معمولا این بخش مغزپخت نمیشه و خام میمونه. با این ترفند روغن به خوبی به این قسمت نفوذ میکنه و کاملا پخته میشه.
 - تکنیک قرار دادن مرغهای آغشته به آرد داخل آب سرد و تکرار اون، یه ترفند حرفهای برای چسبندگی بهتر پوشش سوخاری، بهبود تردی و ایجاد بافت لایهای و در نهایت خوشمزهتر شدن مرغ سوخاریه.
 - دمای بالای روغن تو مرحله ابتدایی سرخ کردن مرغها باعث میشه پوشش سوخاری روی مرغ سریعا شروع به پف کردن و ترد شدن بکنه و یه لایه ترد و پولکی روی سطح مرغ شکل بگیره.
 - اجرای روش خاموش کردن شعله گاز وسط سرخ کردن مرغها به چند دلیل مهمه: اول اینکه باعث میشه مرغها با حرارت غیرمستقیم و یکنواخت داخل روغن داغ بپزن، دوما اینکار به تثبیت لایه پوشش سوخاری کمک میکنه و سوم اینکه، این ترفند باعث میشه یه بافت ترد، پولکی و یکدست روی مرغها ایجاد بشه. در نهایت، روشن کردن دوباره شعله بعد از استراحت به مدت چند دقیقه، باعث برشته شدن کامل و طلایی شدن لایه پوشش سوخاری و تکمیل مراحل پخت مرغ میشه.
 - اگه از سرخکن برای سوخاری کردن مرغها استفاده میکنین دما رو روی عدد ۱۸۰ درجه سانتیگراد تنظیم کنین و مدت زمان پخت رو ۱۵ تا ۲۵ دقیقه در نظر بگیرین.
 - مقدار ادویه، آرد، پودر سوخاری و نمک رو میتونین با توجه به ذائقه و سلیقه خودتون کمتر یا بیشتر کنین.
 
حرف آخر
مرغ سوخاری یه غذای بینالمللی و خوشمزست که واقعا کمتر کسی میتونه در مقابلش مقاومت کنه. تمام خوشمزگی و لذت این غذا به همون پولکهای ترد و خوشرنگ سوخاریشه. بنابراین، برای داشتن همچین مرغ سوخاری حرفهای و رستورانی میتونین مراحلی که تو این مطلب بهتون آموزش دادیم رو گام به گام اجرا کنین.
اگر جزو اون دسته از افرادی هستین که رژیم سالم خوری دارین، باید بگیم اگرچه مواد سوخاری و روغن فراوونی که برای تهیه این نوع مرغ لازمه مانع از حفظ رژیم سالم میشه، اما شما میتونید با استفاده از ترفندهای زیر از خوردن مرغ سوخاری با هر نوع رژیم لذت ببرید؛
- استفاده از فر به جای سرخ کردن
 - استفاده از روغن به مقدار کم یا اسپری روغن
 - انتخاب پودر سوخاری سبوسدار یا پودر سوخاری با دانههای درشتتر
 - حذف پوست مرغ یا استفاده از سینه مرغ بدون پوست
 - به کار بردن مواد مرینیت مثل ماست چکیده که جذب روغن رو کاهش میده
 











