02143000042

طرز تهیه فلافل با رسپی اصل آبادانی؛ تند و ترد و خوشمزه!

فلافل جزو محبوب‌ترین غذاهای جنوبیه که نه تنها تو شهرهای آبادان، اهواز، خوزستان و بقیه نقاط جنوب کلی طرفدار داره، بلکه به یکی از غذاهای شناخته شده تو لیست رستوران‌های رژیمی و فست فودهای بیشتر شهرهای کشور هم تبدیل شده. نخود زرد اصلی‌ترین ماده اولیه برای تهیه فلافله، به همین دلیله که این غذا از پروتئین گیاهی سالم، فیبر بالا و چربی کمی برخورداره.

این ویژگی‌ها باعث شده افراد با رژیم‌های مختلف، از جمله رژیم سالم خوری و گیاهخواری هم بتونن این غذای لذیذ و تند رو با خیال راحت تهیه و نوش جان کنن. گرچه فلافل اصل جنوبی طعم تند و تیزی داره، اما مردم شهرهای مختلف بنا به سلیقه و ذائقه‌شون، تفاوت‌هایی رو تو طرز تهیه، مواد افزودنی و نوع سرو این غذای اصیل ایجاد کردن. اگه می‌خوای طرز تهیه فلافل اصل آبادانی رو یاد بگیری، پیشنهاد می‌کنیم تا انتهای این مطلب از «کیبو» همراهی‌مون کنی.

برای تهیه فلافل اصل آبادانی به چه موادی نیاز داریم؟

درست کردن فلافل کار سختی نیست و به مواد اولیه گرون و غیر قابل دسترسی هم نیاز نداره. در واقع اون فوت کوزه‌گری که باعث خاص و متفاوت بودن مزه فلافل میشه؛ ادویه‌هاشه! بنابراین، جدای از تهیه مواد اولیه‌ای که در ادامه لیست‌شون رو معرفی می‌کنیم، باید مقدار و نوع ادویه‌ها رو با دقت انتخاب و استفاده کنین.

مواد اولیه مورد نیاز برای تهیه فلافل آبادانی ۴ نفره

مواد اولیهمقادیر لازم
نخود خشک۳۵۰ تا ۴۰۰ گرم (خیس خورده و آماده)
جعفری و گشنیز تازه (اختیاری)۱ پیمانه
سیب زمینی۱ عدد کوچک
پیاز (اختیاری)۱عدد کوچک
پودر زیره سبزنصف تا ۱ قاشق چایخوری
فلفل سیاهنصف تا ۱ قاشق چایخوری
فلفل قرمزنصف تا ۱ قاشق چایخوری
ادویه کارینصف قاشق چایخوری
پودر انبه۱ قاشق غذاخوری
پودر هلیک چهارم قاشق چایخوری
تخم گشنیز۱ قاشق غذاخوری
بکینگ پودرنصف قاشق چایخوری
سیر۱ حبه
زردچوبهنصف قاشق چایخوری
نمکبه مقدار لازم
روغن سرخ کردنیبه مقدار لازم

 

فلافل آبادانی اصل رو چطور درست کنیم؟

برای اینکه یه فلافل آبادانی ترد و لذیذ داشته باشین، حتما باید نخودتون بین ۶ تا ۷۲ ساعت خیس خورده باشه که تو بخش بعدی نکات مهم خیسوندن نخود رو آموزش می‌دیم، چون تو این قسمت قراره طرز تهیه این غذای خوشمزه رو بهتون یاد بدیم. پس حالا که مواد اولیه رو آماده کردین بهتره وقت رو از دست ندیم و بریم سراغ رسپی فلافل اصل آبادانی:

  • تو اولین مرحله باید نخودهای خیس خورده رو آبکش کنین و اجازه بدین آب اضافه‌شون کامل چیده بشه‌‌.
  • بعد از آبگیری نخودها باید اون‌ها رو همراه با گشنیز، جعفری، سیر، پیاز و سیب زمینی داخل چرخ گوشت یا غذاساز بریزین و اجازه بدید کل مواد حسابی ترکیب و چرخ بشن. در نهایت باید یه خمیر یکدست با بافت نرم و کمی دونه‌دار داشته باشین.
  • بعد از اینکه خمیر فلافل آماده شد، نمک و بکینگ پودر رو به مواد اضافه کنین و حسابی ورز بدید تا کاملا با مایه فلافل مخلوط بشن.
  • مواد رو داخل ظرف مناسب بریزین و به مدت ۳۰ تا ۶۰ دقیقه داخل یخچال قرار بدید تا هم سفت بشه و هم انسجام بهتری پیدا کنه.
  • بعد از استراحت دادن مایه فلافل، وقتشه که مقدار کافی روغن سرخ کردنی رو داخل یه تابه یا قابلمه کوچیک بریزین، جوریکه توپک‌های فلافل داخل روغن غوطه‌ور بشن. بعد به کمک قاشق یا قالب فلافل مواد رو داخل روغن بندازین و اجازه بدید کاملا سرخ و پفکی بشن.
  • بعد از اینکه دو طرف فلافل سرخ و داخلش هم مغزپخت شد، توپک‌ها رو از روغن خارج کنین و روی توری یا کاغذ روغنی قرار بدید تا روغن اضافه‌شون جدا بشه. در نهایت، می‌تونین این غذای لذیذ آبادانی رو با نون باگت، خیارشور، گوجه و سس‌های دلخواه سرو کنین‌.

راز فلافل آبادانی لذیذ و ترد؛ نکته‌ای که باید بدونی!

یکی از جذابیت‌های دنیای آشپزی اینه که هرچند مواد اولیه تو خیلی از دستورهای پخت مشابه همه، اما ریزه‌کاری‌ها و ترفندهای تجربیه که تفاوت ایجاد می‌کنه. راز اینکه فلافل معمولی به یه فلافل ترد و خوشمزه تبدیل بشه، دقیقا تو همین نکات ظریف برای آماده‌سازی این غذای خوشمزست. بنابراین، برای اینکه فلافل‌تون طعم اصیل آبادانی داشته باشه و حسابی ترد بشه، بهتره که به نکات زیر دقت کنین:

۱_نحوه خیساندن نخود

نخود یکی از با ارزش‌ترین حبوباته که نه تنها فیبر بالایی داره، بلکه جزو پروتیین‌های گیاهی مغذی هم به حساب میاد. تنها مشکلش اینه که ممکنه باعث نفخ شکم بشه. این مسئله هضم دیرتر و مشکلات گوارشی رو به همراه داره.

بنابراین، بهترین راهکار برای از بین بردن نفخ نخود، خیسوندن طولانیش تو آبه. جالبه بدونین که غوطه‌ورشدن نخود تو آب برای مدت طولانی، باعث فعال شدن آنزیم‌هایی میشه که ترکیبات نفخ‌آور نخود رو تجزیه و به هضم آسون‌ترش کمک می‌کنه.

از طرف دیگه آب باعث شکستن بافت نخود و نرم شدنش به مرور زمان میشه. پس با خیسوندن نخود، هم خمیر فلافل‌تون نرم و تردتر میشه و هم دیگه نفخ نمی‌کنین. یادتون باشه موقع خیسوندن نخود دو تا نکته رو حتما رعایت کنین؛ اول اینکه آب نخود رو حداقل دو تا سه بار به فواصل زمانی مختلف عوض کنین، دوم اینکه اجازه بدید نخود حداقل ۶ و حداکثر ۷۲ ساعت خیس بخوره.

نحوه چرخ کردن مواد فلافل

مواد فلافل باید کاملا با هم مخلوط بشن و به صورت یه خمیر یکدست در بیان، اما این به اون معنی نیست که حالت پوره پیدا کنن! برای همین، چرخ گوشت بهترین گزینه برای آسیاب کردن مواد فلافله، به خصوص اگه مواد رو دو بار چرخ کنین. البته، استفاده از میکسر یا غذاساز هم مجازه اما مواد باید به صورت یکدست و با کمی بافت دونه‌دار میکس بشن، چون پوره شدن مایه فلافل باعث میشه موقع سرخ کردن شل و وا رفته به نظر بیان.

۲_استراحت دادن مواد فلافل

همونطور که قبلا گفتیم، نخود حاوی پروتئین‌های گیاهیه، به همین دلیل برای داشتن یه فلافل ترد، خوشمزه و لذیذ باید اجازه بدید تا مواد داخل یخچال به اندازه ۳۰ تا ۶۰ دقیقه استراحت کن. این فرصت باعث میشه که پروتئین‌ها و نشاسته‌های موجود تو نخود حسابی با هم ترکیب بشن و خمیر قابلیت شکل‌پذیری بهتری پیدا کنه و سفت‌تر بشه؛ این یعنی موقع سرخ کردن، فلافل‌هاتون کمتر روغن جذب می‌کنن و خشک‌تر و تردتر میشن.

علاوه‌براین، با استراخت دادن مایه فلافل، مولکول‌های ادویه‌ها و سبزیجات هم فرصت بیشتری برای نفوذ و ترکیب کامل با بقیه اجزای خمیر دارن که این مسئله باعث افزایش عطر و طعم فلافل میشه. پس، برای بهبود بافت، شکل، طعم و کیفیت نهایی فلافل لازمه که مواد رو داخل یخچال استراحت بدید.

۳_زمان اضافه کردن ادویه‌ها به مواد فلافل آبادانی

یکی از اشتباهات رایج موقع تهیه فلافل برای وعده‌های روزانه یا غذای مجالس و مهمانی ها اینه که ادویه‌ها رو همزمان با چرخ کردن یا موقع استراحت مواد بهش اضافه می‌کنن. در حالیکه اینکار باعث تغییر رنگ فلافل و افت کیفیتش میشه.

ادویه‌ها به خصوص پودر انبه، زردچوبه و فلفل وقتی زودتر با آب یا مواد خیس شده مخلوط بشن، شروع به اکسیداسیون می‌کنن که این فرآیند باعث تیره شدن رنگ مواد فلافل میشه. از طرف دیگه، قرار گرفتن ادویه‌ها در تماس طولانی با رطوبت و اکسیژن روی عطر و طعم تازه اون‌ها تأثیر منفی میزاره.

بنابراین، بهترین زمان اضافه کردن ادویه به خمیر فلافل بین ۱۰ تا ۱۵ دقیقه قبل از سرخ کردن مواده. پس، بعد از اینکه مایه فلافل داخل یخچال استراحت کرد و آماده طبخ شد، کافیه ده تا پونزده دقیقه قبل از سرخ کردن، ادویه‌ها رو هم به مایه فلافل اضافه کنین و خوب ورز بدید و در نهایت توپک‌های فلافل رو داخل روغن بندازین.

۴_مقدار و اندازه ادویه‌ها

ادویه‌ها جادوی عطر بی‌نظیر و طعم متفاوت فلافل هستن‌. برای همینه که حتما باید به مقدار و اندازه اون‌ها توجه کنین، چون اگه ادویه خیلی زیاد بشه (به خصوص ادویه‌هایی مثل تخم گشنیز، هل و پودر انبه) ممکنه طعم نخود و سبزیجات کمرنگ بشه و فلافل‌تون اون حالت اصیل آبادانیش رو از دست بده. اگه مقدار ادویه‌ها هم خیلی کم باشه که در نهایت یه فلافل معمولی خواهید داشت.

البته، تو کم و زیاد کردن مقدار بعضی از ادویه‌های فلافل مثل نمک و فلفل دست‌تون بازه و می‌تونین باتوجه به ذائقه‌تون اندازشون رو کنترل کنین. یادتون باشه که ادویه‌هایی مثل پودر انبه، تخم گشنیز، زیره، فلفل سیاه و فلفل قرمز بهتره که تازه آسیاب بشن تا عطر و طعم قوی و خاص فلافل آبادانی رو تضمین کنن.

۵_سبزیجات معطر، رمز خوش‌عطر شدن

کساییکه تجربه خوردن فلافل آبادانی اصل رو دارن خیلی خوب می‌دونن که عطر و بوی این غذای بی‌نظیر، وسوسه‌انگیزتر از طعم فوق‌العادشه! دلیل این حد از عطر و بوی خوش، استفاده از سبزیجات معطری مثل نعناع خشک، جعفری، گشنیز و ترخون تو رسپی فلافله. در واقع، استفاده از سبزیجات معطر تازه و به مقدار مناسب، باعث میشه فلافل شما علاوه بر ترد بودن، بسیار خوشبو و محبوب بشه.

۶_استفاده از قالب مناسب

برای درست کردن فلافل می‌تونین از دست یا قاشق مناسب کمک بگیرین اما بهترین روش، استفاده از قالب‌های مخصوص فلافله. برای اینکه فلافل موقع سرخ شدن وا نره، باید مایه فلافل رو محکم قالب بزنین. توصیه می‌کنیم قالب مخصوص یا دست‌تون رو کمی آب بزنین تا مواد به قالب نچسبن.

۷_سرخ کردن اصولی فلافل

فلافل از اون مدل غذاهاست که حتما باید تو روغن شناور بشه، پس ظرف‌های گود و کوچیک بهترین انتخاب برای سرخ کردن فلافل هستن. دمای روغن نه باید خیلی زیاد و نه خیلی کم باشه. اگه روغن به اندازه کافی داغ نشه فلافل حالت شل پیدا می‌کنه و روغن زیادی رو به خودش جذب می‌کنه. از طرف دیگه، روغن خیلی داغ هم باعث میشه دو طرف فلافل خیلی سریع قهوه‌ای بشه، بدون اینکه مواد داخلش مغزپخت شده باشه. پس، اجازه بدید روغن به اندازه کافی داغ بشه، بعد زیر شعله رو روی حرارت ملایم قرار بدید تا توپک‌های فلافل حسابی ترد و طلایی بشن.

حرف آخر

فلافل یه غذای گیاهی، سالم و مقویه؛ به شرطی که با روغن کم و سالم سرخ بشه. برای همین، افراد با هر نوع رژیم غذایی می‌تونن از طعم بی‌نظیر این غذا نهایت لذت رو ببرن. امیدواریم با آموزش طرز تهیه فلافل آبادانی اصل، کمک کرده باشیم که بتونین این غذای خوش طعم جنوبی رو تو خونه تهیه کنین.

سفارش آنلاین

ساعات کاری 

شنبه – پنجشنبه
11:00 – 16:00

جمعه
تعطیل است

عضویت در خبرنامه

12 + 5 =

طراحی سایت و بازاریابی آنلاین  : سپنتا