02143000042

لازانیا یه غذای مشهور و کلاسیک ایتالیاییه که به یکی از محبوب‌ترین غذاهای بین‌المللی تبدیل شده. این غذای چندلایه خوشمزه و لذیذ، دستور پخت‌های متنوعی داره، چون تقریبا سرآشپزهای کشورهای مختلف تلاش کردن لازانیا رو به سبک و سلیقه مردم‌ خودشون بومی‌سازی کنن. تو کشور ما هم دستورالعمل تهیه لازانیا ایتالیایی متناسب با فرهنگ و ذائقه محلی مردم تغییراتی داشته و خیلیا لازانیا رو مطابق با سلیقه، ذائقه و رژیم روزانه‌شون می‌پزن و نوش جان می‌کنن.

مثلا یه عده به جای گوشت گاو، از گوشت مرغ یا گوشت چرخ‌کرده طعم‌دار شده استفاده می‌کنن، یا ادویه‌ها و سبزیجاتی مثل زعفرون، گردو و قارچ رو به ترکیبش اضافه می‌کنن تا طعمش نزدیک‌تر به ذائقه ایرانی باشه. این تغییرات باعث شده لازانیا به عنوان یه گزینه لذیذ و دوست‌داشتنی برای غذای مهمانی و مجالس انتخاب بشه که معمولا همه از خوردنش لذت می‌برن.

محبوبیت لازانیا و طبخ آسون و نسبتا سریعش بهانه‌ای شد تا ما تو این مقاله از «کیبو» بهترین و لذیذترین روش تهیه لازانیا رو همراه با نکات طلایی و ترفندهای کاربردی به شما معرفی کنیم. این نکات به شما کمک می‌کنه تا لازانیایی با طعمی بی‌نظیر و بافتی عالی درست کنین که هم مهمونا رو شگفت‌زده کنه و هم خودتون از آشپزی‌تون لذت ببرید

طرز تهیه لازانیا .

برای طبخ لازانیا این مواد اولیه رو بخر؛

لازانیا اونقدری خوشمزه و پرطرفداره که حتی خیلی از استارتاپ‌ها و سازمان‌های مدرن تصمیم گرفتن این غذای لذیذ رو به لیست غذای سازمانی شون اضافه کنن تا با ارائه گزینه‌ای خاص و دلنشین، رضایت و انگیزه کارکنان‌شون رو افزایش بدن. مسلما برای داشتن یه لازانیای خوشمزه و خوش طعم، نیاز به مواد اولیه مورد نیاز دارین که طعم و عطر واقعی این غذا رو به بهترین شکل حفظ کنه و تجربه‌ای متفاوت و لذت‌بخش برای همه رقم بزنه. این مواد شامل لیست زیر هستن:

مواد اولیه لازانیا برای ۴ نفر

مقدار مواد اولیه

ماکارونی ورقه‌ای

۱۲ تا ۱۴ ورق (بسته به اندازه ظرف)

گوشت چرخ کرده

۵۰۰ گرم

پیاز نگینی خردشده

۲ عدد متوسط

هویج

۲ عدد متوسط

سیر تازه خردشده

۴ حبه

کرفس ریزشده

۳ ساقه

جعفری، ریحان و ترخون ساطوری شده

۱ تا ۲ قاشق غذاخوری

روغن

به مقدار کافی

رب گوجه فرنگی

۵ تا ۶ قاشق غذاخوری

جوزهندی

نصف قاشق چایخوری

ادویه (نمک، فلفل سیاه، زردچوبه، آویشن یا ارگانا، پودر پاپریکا)

به مقدار لازم

سس بشامل (کره، آرد، شیر، خامه، نمک و فلفل سیاه)

به مقدار کافی

پنیر پیتزا

۳۰۰ تا ۴۰۰ گرم

پنبر پارمزان

۸۰ تا ۱۰۰ گرم

آب

۳ تا ۴ پیمانه

چطوری لازانیا درست کنیم؟

بعد از اینکه مواد اولیه مورد نیاز طبخ لازانیا رو آماده کردین باید طبق مراحل زیر پیش برید:

  1. اول از همه پیازهای خردشده رو با مقدار کافی روغن تفت بدید تا سبک و طلایی رنگ بشن.
  2. کرفس و هویج رو به پیازها اضافه کنین و اجازه بدید تا اون‌ها هم کمی تفت بخورن. بعد سیر رو داخل تابه بریزین و سریع هم بزنین تا سیرها سبک بشن و عطرشون در بیاد. عمل تفت دادن رو تا جایی ادامه بدید که کرفس و هویج‌ها حالت نرم و سبک پیدا کنن.
  3. تو این مرحله گوشت چرخ‌ شده رو به مواد داخل تابه اضافه کنین و زمان بدید تا گوشت تغییر رنگ بده و تفت بخوره.
  4. حالا باید سبزی، رب گوجه فرنگی، جوز هندی و ادویه‌ها رو داخل تابه بریزین و مواد رو خوب هم بزنین تا رب گوجه رنگ خودش رو کامل پس بده و مواد نرم بشن.
  5. الان وقتشه که ۳ تا ۴ پیمونه آب رو به مواد اضافه و بعد زیر اجاق گاز رو زیاد کنین تا بجوش بیاد. حدود ۱۰ تا ۱۵ دقیقه زمان بدید تا گوشت و بقیه مواد نرم و آب اضافی تبخیر بشه. بعد از تبخیر آب، غلظت مواد نه باید خیلی سفت و نه خیلی آبکی باشه.
  6. ظرف مناسب رو انتخاب کنین، سس بشامل رو کف ظرف بریزید و پخش کنین. حالا ورقه‌های ماکارونی‌ رو کف ظرف بچینین، طوریکه کل سطح ظرف رو پوشش بده.
  7. دوباره یه لایه از سس بشامل رو روی ماکارونی‌ها بریزید و پخش کنین. بعد مایه لازانیا رو روی سس‌ها بریزید و سعی کنین کل سطح ماکارونی‌ها پوشیده از مواد لازانیا بشه‌. در نهایت، پنیر پیتزا و پنیر پارمزان رو هم روی گوشت‌ها بریزید.
  8. مجددا یه لایه ورق ماکارونی بچینین و مراحل قبل رو به ترتیب تا جایی ادامه بدید که به لایه آخر برسین.
  9. آخرین لایه رو هم با ورق‌های ماکارونی بپوشونین و سس بشامل رو روی اون‌ها پخش کنین. اینجوری ماکارونی‌ها حالت خشکی و سفتی پیدا نمی‌کنن. بعد هم پنیر رو اضافه کنین.
  10. ظرف لازانیا رو داخل طبقه وسط فر با دمای ۱۸۰ درجه سانتی‌گراد به مدت ۳۰ تا چهل دقیقه قرار بدید تا لازانیای خوشمزه‌تون بپزه و آماده سرو بشه.

صفر تا صد طرز تهیه لازانیا

برای درست کردن سس بشامل چکار کنیم؟

سس بشامل یکی از محبوب‌ترین و خوشمزه‌ترین سس‌های پایه تو آشپزی فرانسویه که نه فقط برای لازانیا، بلکه برای تهیه خیلی از غذاهای دیگه هم استفاده میشه. ازونجاییکه مطمئنیم خیلی از شما عزیزان با روش تهیه سس بشامل آشنایی ندارین، تو این قسمت طرز پخت این سس پرکاربرد رو بهتون آموزش میدیم. البته قبل از شروع آموزش باید ۵۰ گرم کره، مقدار ۳ قاشق غذاخوری آرد سفید، مقدار ۲ لیوان شیر سرد، مقدار ۲ قاشق غذاخوری خامه، نصف قاشق چایخوری جوز هندی رنده شده و مقدار کافی نمک و فلفل سیاه رو در اختیار داشته باشین.

طرز تهیه سس بشامل برای لازانیا

  1. تو مرحله اول باید کره رو داخل تابه مناسب و با حرارت خیلی ملایم ذوب کنین. حرارت بالا باعث سوختن کره و گلوله شدن سس میشه.
  2. بعد آرد رو به کره اضافه کنین و کمی تفت بدید تا بوی خامیش گرفته بشه، ولی رنگش به هیچ وجه تغییر نکنه. یادتون باشه تو تمام مراحل تهیه سس بشامل حرارت اجاق ملایمه و باید دایم سس رو هم بزنین تا مواد کاملا یکدست بشن.
  3. وقتی آرد خوب تفت خورد وقتشه که شیر رو آروم، آروم به مواد اضافه کنین و مرتب هم بزنین تا سس صاف و یکدست بشه و به غلظت مناسب برسه.
  4. تو مرحله آخر، ادویه، جوز هندی و خامه رو به سس اضافه کنین. وقتی خامه چند تا قل زد، شعله رو خاموش کنین و اجازه بدید سس به دمای محیط برسه‌.

اگه می‌خوای لازانیات خوشمزه بشه این ۱۵ نکته رو رعایت کن!

درسته که دستورالعمل پخت لازانیای اصیل تقریبا تو تمام متون و منابع یکسانه، اما اون چیزی که باعث تفاوت طعم لازانیا و خوشمزگیش میشه، دونستن یه سری ترفندهاست که با رعایت اون‌ها قطعا یه لازانیای خونگی سالم، خوشمزه و حرفه‌ای خواهید داشت. این نکات شامل موارد زیر هستن:

  1. کرفس یه سبزی پرفیبر و کم کالریه که عطر و طعم فوق‌العاده خوبی داره. بنابراین، حتی اگه به این سبزی علاقه ندارین توصیه می‌کنیم که به مواد اولیه لازانیاتون اضافش کنین چون کرفس بدون اینکه روی طعم کلی لازانیا اثر بزاره باعث لذیذتر شدنش میشه. نکته مهم برای استفاده از کرفس تو لازانیا اینه که حتما باید نخ‌هاش رو جدا کنین. برای اینکار کافیه ساقه کرفس رو از وسط بشکنید و نخ‌های رشته‌ای وسطش رو بیرون بکشین. اگه این نخ‌ها جدا نشن نه تنها بافت لازانیا سفت و زبر میشه، بلکه زیر دندون هم حس خوشایندی ایجاد نمی‌کنه.
  2. شاید براتون جالب باشه که بدونین حتی نحوه رنده کردن هویج هم می‌تونه روی کیفیت نهایی لازانیای شما تأثیر بزاره. برای اینکار باید هویج رو با زاویه کاملا افقی نسبت به دنده‌های رنده نگه دارین تا رشته‌های هویج کوتاه و یکدست بشن. این روش باعث می‌شه هویج سریع‌تر و یکنواخت‌تر بپزه و بافت نرم‌تری تو سس لازانیا ایجاد کنه. همچنین، از ایجاد رشته‌های بلند و نامنظم که ممکنه تو بافت غذا مزاحمت ایجاد کنن هم جلوگیری می‌کنه.
  3. به جای گذاشتن مقدار زیاد مواد تو هر لایه، روی هر ورق لازانیا مقدار کمی از مواد گوشتی یا سبزیجات و پنیر بریزین و لایه‌ها رو به صورت نازک و یکنواخت بچینین تا همه لایه‌ها به خوبی پخته و طعم‌دار بشن. هر چقدر تعداد لایه‌ها رو بیشتر کنین، هم لازانیا بهتر پخته میشه و هم موقع برش زدن، مواد بیرون نمی‌ریزه.
  4. پیاز مورد استفاده برای لازانیا رو خیلی ریز خرد یا رنده کنین تا بوی زهم گوشت رو بگیره و طعم بهتری ایجاد کنه.
  5. استفاده از سبزیجات تازه یا خشک معطر، علاوه بر ایجاد طعم و رنگ بهتر، می‌تونه اشتها رو هم به خوبی تحریک کنه.
  6. جوزهندی یه ادویه خوش عطر و طعمه که به خوبی با طعم‌های گوشت، پنیر و سس بشامل ترکیب میشه و به متعادل کردن طعم‌های مختلف لازانیا کمک می‌کنه. البته، نباید تو مصرف این ادویه زیاده‌روی کنین چون ممکنه اثرات سویی مثل سرگیجه ایجاد کنه.
  7. سبزیجات و صیفی‌جات مورد استفاده تو لازانیا باید خیلی ریز خرد بشن. اینکار باعث میشه که طعم‌ها بهتر با هم ترکیب بشن و در نتیجه، سس لازانیای یکدست‌تر و خوشمزه‌تری داشته باشین.
  8. تفت دادن پیاز، سیر و گوشت چرخ کرده تا زمانی که رنگ گوشت تغییر کنه و آب سبزیجات تبخیر بشه، باعث افزایش عطر و طعم لازانیاتون میشه.
  9. سس بشاملی که نرم و غلیظ باشه، لازانیا رو لطیف و مرطوب نگه میداره و باعث میشه لایه‌ها بهتر بهم بچسبن و خشک نشن.
  10. پنیر پیتزا یا موزارلا با کیفیت باعث ذوب شدن خوب و ایجاد لایه‌ای کشدار و خوشمزه روی لازانیا میشه.
  11. روی آخرین لایه لازانیا رو کامل با سس بشامل و پنیر فراوان بپوشونین تا ظاهر لازانیا طلایی و خوش‌رنگ بشه.
  12. ورقه‌های ماکارونی‌ پیش پخته مخصوص لازانیا نیازی به خیس شدن یا جوشوندن قبل از استفاده ندارن، چون رطوبت سس بشامل و بقیه مواد خودش باعث نرمی و لطافت اون‌ها میشه.
  13. قبل از لایه‌گذاری، کف و دیواره‌های ظرف پیرکس یا ظرف مخصوص لازانیا رو با کره یا روغن چرب کنین و بعد با سس بشامل بپوشونین تا لازانیا به ظرف نچسبه و مرطوب بمونه.
  14. برای اینکه لازانیای نرم‌تری داشته باشین می‌تونین یه ظرف پر از آب رو تو فر قرار بدید تا بخار ایجاد شده از خشک شدن لازانیا جلوگیری کنه.
  15. بعد از خارج کردن لازانیا از فر، حداقل ۱۰ دقیقه زمان بدید تا کمی خنک و سفت‌تر بشه. اینجوری هم راحت‌تر برش می‌خوره و هم بافتش از هم نمی‌پاشه.

مقاله پیشنهادی:طرز تهیه انواع سس 

برای سفارش لازانیا رستورانی خوشمزه همین حالا با کیبو تماس بگیر!

ما تو این مقاله سعی کردیم فوت و فن‌های تهیه یه لازانیا خونگی خوشمزه و سالم رو مطابق با دستورالعمل‌های اصیل این غذای لذیذ بین‌المللی آموزش بدیم. اما اگه به هر دلیلی نتونستین خودتون لازانیا درست کنین، می‌تونین همین حالا از طریق شماره تلفن ۰۲۱۴۳۰۰۰۰۴۲ با مجموعه کیبو تماس بگیرین.

کیبو، به عنوان یکی از بزرگ‌ترین آشپزخونه‌های صنعتی مستقر در محله میرداماد، آمادگی طبخ انواع غذاهای ایرانی و فرنگی با بهترین کیفیت و مقرون‌به‌صرفه‌ترین قیمت رو داره. ما تو کترینگ‌مون لازانیا رو هم به صورت معمولی و هم به صورت رژیمی و با مواد اولیه درجه یک تهیه می‌کنیم، بنابراین می‌تونین بهترین کیفیت و طعم رو با کیبو تجربه کنین.

سفارش آنلاین

ساعات کاری 

شنبه – پنجشنبه
11:00 – 16:00

جمعه
تعطیل است

عضویت در خبرنامه

13 + 4 =

طراحی سایت و بازاریابی آنلاین  : سپنتا