02143000042

طرز تهیه سیب زمینی نیمه آماده رستورانی در منزل؛ ترفندهایی که هیچکس بهتون نگفته!

اگه دنبال یه خوراکی خوشمزه و راحت هستین که هم بزرگ‌ترها و هم کوچیک‌ترها عاشقش باشن، سیب ‌زمینی سرخ‌کرده بهترین انتخابه! اون خلال‌های بلند، خشک و تردش یه حس خاص و هیجان‌انگیز داره که نمی‌ذاره دست از خوردنش بردارین. اما خب، همیشه که نمی‌شه این سیب زمینی‌های خوشمزه رو از بیرون سفارش داد و خیلی وقتا دلمون می‌خواد مدل خونگی و سالم‌ترش رو درست کنیم.
ولی مشکل اینجاست که با وجود همه تلاش‌هامون، سیب‌ زمینی‌ها مثل نمونه‌های ترد، خوش‌رنگ و خوشمزه رستورانی نمی‌شن. اما نگران نباشین! راز رسیدن به اون تردی بی‌نظیر و رنگ طلایی جذاب تو چند نکته ساده اما کلیدی نهفته‌ست که تو این مقاله از «کیبو» قراره بهتون یاد بدیم. پس با ما همراه باشین تا سیب ‌زمینی  خونگی‌تون رو مثل رستوران‌ها، حرفه‌ای و ترد درست کنین.

روش طبخ سیب زمینی نیمه آماده رستورانی

اوناییکه نمی‌تونن سیب زمینی‌ سرخ‌ شده خونگی‌شون رو مدل رستورانی درست کنن، اغلب از این موضوع شکایت دارن که سیب زمینی‌هاشون یا خیلی چرب و روغنی میشه یا نرم و خمیری و تیره رنگ. بنابراین، پیشنهاد می‌کنیم به جای اینکه خودتون دنبال حل مشکل باشین، توصیه‌های سرآشپز‌های حرفه‌ای کیبو رو رعایت کنین تا خیلی راحت و بی‌دردسر، بدون صرف هزینه برای خرید سیب زمینی نیمه آماده رستورانی، خودتون تو خونه یه سیب زمینی ترد، خوش‌رنگ و خوشمزه مثل رستوران‌ها تهیه کنین.

طرز تهیه سیب زمینی نیمه آماده

مواد اولیه مورد نیاز برای تهیه سیب زمینی نیمه آماده رستورانی ۴ نفره

برای شروع، نیاز به مواد اولیه زیر دارین:

نوع موادمقادیر لازم
سیب زمینی۱ تا ۱.۵ کیلوگرم
روغن سرخ‌کردنیبه مقدار کافی
سرکه سفیدبه ازای هر کیلو سیب زمینی ۶ قاشق غذاخوری
آببه ازای هر کیلو سیب زمینی ۴ لیتر
شکربه ازای هر کیلو سیب زمینی ۳ قاشق غذاخوری سر پر
یخبه مقدار کافی

مراحل تهیه سیب زمینی نیمه آماده رستورانی

  1. اول از همه باید سیب زمینی‌ها رو بعد از پوست گرفتن به صورت خلالی برش بزنین. اگه می‌خواین سیب زمینی‌هاتون مدل رستورانی بشه و داخلش خوب بپزه، بهتره اون‌ها رو با قطر ۱ سانتی‌متر برش بدید. اینجوری، هم کل خلال‌ها یک اندازه و یکدست میشن، هم داخل‌شون خوب میپزه.
  2. حالا نوبت اینه که سیب زمینی‌ها رو با آب بشورین. برای داشتن بهترین طعم و شکل سیب زمینی نیمه آماده رستورانی لازمه که اون‌ها رو چندین بار آبکشی کنین تا نشاسته اضافی‌شون از بین بره.
  3. تو این مرحله باید به ازای هر کیلوگرم سیب زمینی حدود ۴ لیتر آب داخل قابلمه بریزین. حالا طبق دستور ۳ قاشق شکر و ۶ قاشق سرکه سفید رو به آب اضافه کنین. بعد، زیر اجاق رو روشن کنین و اجازه بدین آب به نقطه جوش برسه.
  4. با جوش اومدن آب، سیب زمینی‌ها رو داخلش بریزین و حدود ۷ دقیقه زمان بدین تا حالت پختگی پیدا کنن.
  5. بعد از گذشت ۷ دقیقه، سیب زمینی‌ها رو آبکش کنین و بلافاصله داخل آب خیلی سرد بریزین (روش بلانچ کردن). برای رسیدن به نتیجه بهتر، توصیه می‌کنیم از قبل، چند تکه یخ داخل آب بندازین تا حسابی خنک و سرد بشه.
  6. حدود ۱۰ دقیقه زمان بدین تا سیب زمینی‌ها داخل آب خیلی سرد باقی بمونن. بعد ازون، سیب زمینی‌ها رو دوباره آبکش کنین و اجازه بدین تا آبشون چیده و کاملا خشک بشن.
  7. تو این مرحله دو تا راه دارین؛ یا می‌تونین سیب زمینی‌های نیمه آماده رو داخل ظرف مناسب بریزین و تو فریزر نگه دارین تا موقع تهیه غذای مجالس و مهمانی سروشون کنین یا اینکه همون لحظه کامل سرخ‌شون کنین و با لذت بخورین.
  8. برای فریز کردن سیب زمینی نیمه آماده رستورانی در منزل، کافیه اون‌ها رو به مدت ۲ دقیقه داخل روغن بریزین تا نیمه سرخ بشن، بعد از روغن خارج‌شون کنین و حدود ۲۰ تا ۴۰ دقیقه زمان بدین تا تو دمای محیط، هم روغن‌شون گرفته بشه و هم خنک بشن. در نهایت، خلال‌های سیب زمینی‌ رو داخل ظرف بریزین و فریز کنین. اینکار باعث میشه خلال‌ها به هم نچسبن و کیفیت بهتری داشته باشن.
  9. برای سرخ کردن سیب زمینی‌ها کافیه روغن رو تا جاییکه سطح مواد رو بپوشونه داخل تابه بریزین و زمانیکه کاملا داغ شد، سیب زمینی‌ها رو توش بندازین و حدود ۷ تا ۸ دقیقه زمان بدین تا حسابی طلایی و سرخ بشن.

اگه تمام مراحل رو به درستی انجام بدین، در آخر یه سیب زمینی رستورانی ترد، خوش رنگ و خوشمزه خواهید داشت که نه تنها چرب و روغنی نیست، بلکه یه بافت سبک و دلپذیر داره و طعمش هم کاملا طبیعی و لذیذه.

سیب زمینی نیمه آماده

رازهای تهیه سیب زمینی آماده رستورانی در منزل

  • برای درست کردن سیب زمینی رستورانی نیمه آماده بهتره که سیب زمینی‌های متوسط یا درشت که رنگ زردتری دارن و سالم و مرغوب هستن رو انتخاب کنین. استفاده از سیب زمینی‌های یخ‌زده و بی‌کیفیت، به خاطر بافت نرم و غیر منسجم‌شون باعث میشه سیب زمینی‌ها هم روغن زیادی رو به خودشون جذب کنن و هم طعم‌شون چندان خوشایند نباشه.
  • یادتون باشه یک اندازه خرد کردن سیب زمینی‌ها از چند جهت مهمه؛ ۱‌. اگه اندازه خلال‌ها یکسان نباشه، تیکه‌های کوچیک‌تر زودتر سرخ میشن و ممکنه بسوزن، در حالی که تیکه‌های بزرگ‌تر نپخته باقی می‌مونن، ۲. سیب ‌زمینی‌هایی که با اندازه یکسان برش خوردن شکل و شمایل مرتب و جذاب‌تری دارن، ۳. وقتی اندازه خلال‌ها مشخص و یه اندازه باشه می‌تونین زمان و دمای سرخ کردن رو دقیق‌تر تنظیم کنین و نتیجه بهتری بگیرین.
  • به هیچ وجه نمک رو به آب در حال جوش یا مایع روغن اضافه نکنین، چون نمک باعث میشه رطوبت بیشتری از سیب زمینی خارج بشه. در نتیجه، به جای ترد شدن، حالت نرم و خمیری شکل پیدا می‌کنن. نمک و ادویه‌جات باید بعد از سرخ شدن و خارج کردن سیب‌زمینی‌های داغ از روغن بهشون اضافه بشه.
  • قبل از هر کاری، حتما باید سیب زمینی‌ها رو حداقل ۲ تا ۳ بار آبکشی کنین، چون نشاسته اضافی سیب زمینی نه تنها باعث تیره و سیاه شدن رنگش میشه، بلکه مصرف روغن رو هم بالا می‌بره.
  • سرکه سفید به خاطر خاصیت اسیدیش، باعث میشه سطح سیب‌ زمینی کمی سفت‌تر بشه و در نتیجه موقع سرخ کردن، هم روغن کمتری جذب کنه و هم له نشه. علاوه بر این، سرکه با تنظیم pH سطح سیب زمینی، از یک طرف واکنش‌های قهوه‌ای شدن غیرآنزیمی (مثل واکنش میلارد) رو کنترل می‌کنه و از طرف دیگه کمک می‌کنه سیب‌زمینی‌ها رنگ طلایی و یکنواختی خودشون رو حفظ کنن.
  • اضافه کردن شکر به آب برای پخت سیب زمینی تقریبا عملکردی شبیه به سرکه سفید داره، با این تفاوت که شکر می‌تونه به ایجاد یه لایه نازک کاراملی روی سطح سیب زمینی هم کمک کنه. این لایه باعث تردی بیشتر سیب زمینی و جلوگیری از جذب بیش از حد روغن میشه.
  • وقتی سیب زمینی‌ها پخته میشن، حرارت آب داغ باعث ژلاتینه شدن نشاسته سطحی و تقویت پوست سیب ‌زمینی میشه. برای همین، آبکش کردن و بلافاصله قرار دادن سیب زمینی تو آب سرد به حفظ شکل و جلوگیری از له شدن خلال‌های سیب زمینی کمک می‌کنه. این شوک آنی، تأثیر زیادی روی طعم، رنگ و ظاهر سیب زمینی‌ها داره. در واقع، به کمک روش بلانچینگ نه تنها داخل سبب زمینی‌ها نرم و پف‌دار باقی می‌مونه، بلکه باعث میشه سیب‌زمینی به صورت یکنواخت، ترد و خوش ‌رنگ سرخ بشه.
  • اگه از سرخ‌کن برای تهیه سیب زمینی نیمه آماده رستورانی استفاده می‌کنین، دمای دستگاه رو روی ۱۷۰ تا ۱۸۰ درجه سانتی‌گراد برای مدت ۷ دقیقه تنظیم کنین.
  • از روغن تازه و با کیفیت برای سرخ کردن سیب زمینی‌ها استفاده کنین تا طعم بهتری داشته باشن.
  • موقع سرخ کردن نهایی، سیب‌زمینی‌ها رو به صورت دسته‌های کوچیک وارد روغن کنین تا یکنواخت سرخ بشن.
  • در حین سرخ شدن، دمای روغن باید ثابت و مناسب باشه تا سیب‌زمینی‌ها ترد و خوش‌رنگ بشن.
  • برای سرخ کردن سیب زمینی رستورانی نیمه آماده‌ منجمدتون، کافیه اون‌ها رو حدود ۵ تا ۱۰ دقیقه تو دمای محیط قرار بدین تا یخ‌شون باز بشه. بعد سیب‌زمینی‌ها رو تو روغن داغ با دمای حدود ۱۸۰ درجه سانتی‌گراد به مدت ۲ تا ۵ دقیقه سرخ کنین تا طلایی و ترد بشن.
  • برای سرخ کردن سیب زمینی اصلا نیاز نیست درب تابه رو بذارین، چون گذاشتن درب باعث میشه بخار آب حاصل از سیب‌ زمینی داخل تابه حبس بشه و رطوبت رو بالا ببره که این فرآیند باعث نرم شدن سیب‌زمینی‌ها و از دست رفتن تردی اون‌ها میشه.

جمع بندی

از اونجاییکه سیب زمینی سوخاری رستورانی یکی از خوشمزه‌ترین و پرطرفدارترین خوراکی‌های خونگیه و کلی از سفارش‌های آنلاین غذا رو هم به خودش اختصاص داده، ما اینجا همه نکات و فوت‌وفن‌های تهیه یه سیب زمینی نیمه آماده رستورانی رو به زبون ساده و خودمونی براتون توضیح دادیم. با این روش‌ها می‌تونین تو خونه یه سیب زمینی ترد، خوش‌رنگ و خوشمزه درست کنین که هم سالم‌تر باشه و هم طعمش مثل رستوران‌ها باشه. فقط کافیه چند تا نکته ساده مثل انتخاب سیب زمینی خوب، بلانچ کردن درست و استفاده از شکر و سرکه برای بهتر شدن طعم رو رعایت کنین. مطمئن باشین با این آموزش، هر بار که سیب‌زمینی درست کنین، همه ذوق می‌کنن!

سفارش آنلاین

ساعات کاری 

شنبه – پنجشنبه
11:00 – 16:00

جمعه
تعطیل است

عضویت در خبرنامه

4 + 4 =

طراحی سایت و بازاریابی آنلاین  : سپنتا