02143000042

نکات طلایی طرز تهیه سس بشامل

سس شیر فرانسوی یا همون سس بشامل معروف، یکی از محبوب‌ترین سس‌های پایه تو آشپزی بین‌المللیه که از ترکیب ساده و هوشمندانه شیر، کره و آرد تهیه میشه. در واقع،  یکی از رازهای مهم خوشمزگی غذاهایی مثل لازانیا، پاستا و گراتن‌‌ها، استفاده از این سس محبوب تو رسپی اولیه اون‌هاست.

سس شیر فرانسوی برای آشپزهای حرفه‌ای دنیا حکم یه بوم نقاشی جذاب رو داره که می‌تونن با اضافه کردن موادی مثل پنیر، جوز هندی یا ادویه‌های مختلف به رسپی اولیه بشامل، نسخه‌های متنوعی از این سس بی‌نظیر رو خلق کنن. اگه شما هم دلتون می‌خواد طرز تهیه سس بشامل رو به ساده‌ترین شکل ممکن یاد بگیرین، مطالعه این مقاله از «کیبو» رو از دست ندید
طرز تهیه سس بشامل

سس بشامل چه نوع سسی هست؟

سس شیر فرانسوی یا سس بشامل نه فقط یه سس سفید ساده، بلکه یه بخش مهم و تاریخی از فرهنگ آشپزی فرانسوی و یکی از رازهای خوشمزگی در بسیاری از غذاهای محبوب دنیاست. شاید برای شما هم سؤال پیش اومده باشه که چرا به این سس، سس شیر فرانسوی یا سس بشامل میگن؟

سس شیر فرانسوی یکی از پنج سس مادر تو آشپزی کلاسیک کشور فرانسه‌ست که به وسیله سرآشپز «کاترینا مدیچی»، همسر هنری دوم فرانسه، به دنیای آشپزی فرانسوی‌ها معرفی شد. جالبه بدونین که اسم «بشامل» برگرفته از اسم لوئی دو بشامل، مشاور اعظم لوئی چهاردهم پادشاه فرانسه هست که این نام به افتخار این شخص برای سس شیر فرانسوی انتخاب شده.

شیر، ماده اصلی این سس ساده اما بسیار خوشمزه‌ست. به همین دلیل، سس بشامل یه بافت کرمی، نرم و لطیف داره. این بافت نرم و کرمی باعث میشه که سس بشامل پایه‌ای عالی برای انواع غذاهای مختلف مثل لازانیا، گراتن، پاستا و ساندویچ‌های گرم باشه. البته شما می‌تونین با اضافه کردن پنیر یا ادویه‌های مختلف، این سس رو به شکل‌های متنوع و خوشمزه‌تری تهیه کنین.

سس بشامل چطور درست میشه؟

سس بشامل یه سس سفید به ظاهر ساده اما همه‌کارست که برای درست کردنش نیاز به مواد اولیه متعدد یا گرون ندارین‌. فقط کافیه شیر، کره و آرد رو در اختیار داشته باشین تا بتونین این سس سفید خوشمزه رو تو کمتر از چند دقیقه تهیه کنین. پس، اگه می‌خواین طعم پاستا یا لازانیاهای خونگی‌تون رو بهتر کنین یا غذای مجالس و مهمانی هاتون رو با یه سس کرمی و خاص تزیین کنین، لازمه که به فکر تهیه مواد اولیه زیر باشین.

مواد اولیه لازم برای سس بشامل:

مواد لازم

مقادیر لازم

آرد سفید

۲ تا ۳ قاشق غذاخوری

شیر پر چرب گرم

۲ پیمانه (لیوان)

کره

۵۰ گرم

نمک و فلفل قرمز یا سیاه

به مقدار دلخواه

روغن مایع

به مقدار کم

جوزهندی (اختیاری)

نصف قاشق چایخوری

میخک (اختیاری)

۱ عدد

 

طرز تهیه سس بشامل در ۷ مرحله ساده

برای اینکه یه سس بشامل کلاسیک با طعم و مزه اصیل داشته باشین، کافیه مراحل زیر رو گام به گام انجام بدید:

  1. اول باید کره رو به همراه کمی روغن مایع تو یه قابلمه یا تابه مناسب روی حرارت متوسط ذوب کنین، به طوریکه کره نسوزه.
  2. حالا باید آرد سفید رو به کره اضافه کنین تا با هم مخلوط بشن (این مرحله به نام “رو” شناخته میشه). آرد و کره رو به آرومی و با حوصله به صورت مداوم تفت بدید تا خامی آرد گرفته بشه. حواس‌تون باشه که رنگ آرد نباید زیاد تغییر کنه یا زرد رنگ بشه.
  3. تو این مرحله باید شیر گرم رو کم کم به مخلوط اضافه کنین و مرتب هم بزنین تا گلوله نشه و حالت یکدست و صاف پیدا کنه.
  4. حرارت رو کم کنین و اجازه بدید سس به مدت 6 تا 8 دقیقه آروم بجوشه تا بافت غلیظ و کرمی پیدا کنه.
  5. بعد از این مرحله، می‌تونین فلفل و کمی جوزهندی آسیاب شده (اگه دوست دارین) رو به سس اضافه کنین. اگه می‌خواین سس‌تون عطر مطبوع‌تری پیدا کنه یه عدد میخک رو هم داخل مواد سس بندازین و تو مرحله پایانی از مواد خارج کنین.
  6. در صورتیکه سس‌تون خیلی غلیظ شد، می‌تونین دوباره کمی شیر بهش اضافه کنین تا به غلظت دلخواه برسه.
  7. در نهایت، بعد از اینکه سس به غلظت مطلوب رسید، سس بشامل اصیل شما آماده سروه و می‌تونین اون رو به عنوان پایه برای انواع غذاها مثل لازانیا، پاستا و گراتن استفاده کنین.

صفر تا صد آموزش سس بشامل

مقاله پیشنهادی: طرز تهیه انواع سس

نکات طلایی تهیه سس بشامل؛

برای اینکه سس بشامل شما بافتی صاف، طعمی بی‌نظیر و عطری دلپذیر داشته، بهتره که در حین تهیه، نکات طلایی زیر رو مدنظر قرار بدید:

  • استفاده از شیر گرم: شیر رو قبل از اضافه کردن به مخلوط آرد و کره کمی گرم کنین، چون شیر گرم دمای نزدیک‌تری به دمای مخلوط آرد و کره داره، در نتیجه سس بافت نرم و صاف‌تری پیدا می‌کنه. اگه شیر خیلی سرد باشه، موقع اضافه شدن ناگهانی به مخلوط داغ آرد و کره، تغییر دمای شدید باعث میشه که آرد به سرعت گلوله بشه و بافت سس حالت بریدگی و غیر یکنواخت داشته باشه.
  • هم‌زدن مداوم و آهسته: موقع اضافه کردن شیر، حتما باید مواد رو مرتب و آروم هم بزنین تا مخلوط یکدست و بدون گلوله بدست بیاد. سرعت و تمرکز شما تو هم‌زدن، کلید رسیدن به بافت صاف و کرمی سس شیر فرانسوبه.
  • تنظیم حرارت متوسط به پایین: بعد از اضافه کردن شیر، شعله رو حتما باید کم کنین و اجازه بدید سس به آرومی بجوشه و غلیظ بشه تا هم طعم مواد به خوبی با هم ترکیب بشه و هم به بافت یکدست و مناسب‌تری برسید.
  • پرهیز از تفت دادن زیاد آرد: آرد و کره رو فقط باید به اندازه‌ای تفت بدید که خامی و رطوبت آرد گرفته بشه، اما مراقب باشین رنگش تغییر نکنه و تیره نشه تا طعم سس لطیف باقی بمونه. در واقع، تفت دادن آرد باعث هیدرولیز جزئی نشاسته و پروتئین‌های گندم میشه که بوی خامی آرد رو کاهش میده و به بهبود طعم و قوام سس بشامل کمک می‌کنه. حرارت ملایم و هم‌زدن مرتب هم از تشکیل گلوله و سوختگی آرد جلوگیری می‌کنه.
  • اضافه کردن جوزهندی و میخک: اضافه کردن کمی جوزهندی رنده شده و یک عدد میخک (که بعد از پخت خارج میشه) به سس بشامل، عطری خاص و اصیل میده.

مقاله پیشنهادی: طرز تهیه لازانیا

از سس بشامل برای سرو و تهیه چه غذاهایی استفاده می‌کنن؟

همونطور که قبلا هم گفتیم، سس بشامل یه نوع سس پایه‌ست که به صورت گرم و همراه با غذاهای زیر استفاده میشه:

  • پاستاهای فرانسوی یا ایتالیایی مثل لازانیا که سس بشامل به عنوان چاشنی و افزودنی به سس‌های گوشت یا قارچ اضافه میشه.
  • انواع استیک‌ها که با اضافه کردنسس بشامل همراه با ادویه‌جات یا افزودنی‌هایی مثل قارچ یا پنیر به اون‌ها، می‌تونین طعم و مزه‌ای بی‌نظیر رو تجربه کنین.
  • خوراک‌هایی که نیاز به سس سفید ملایم و غلیظ دارن، مثل پخت خوراک سبزیجات، مرغ یا ماهی.
  • موساکا که یه غذای خوشمزه لایه‌ای و یونانیه. این غذا با استفاده از بادمجان، سیب زمینی و گوشت چرخ‌شده تهیه میشه و نهایتا سس بشامل روی مواد ریخته میشه تا رویه‌ای کرمی و خوشمزه ایجاد کنه.
  • استفاده از سس بشامل به عنوان پایه برای سس‌های متفاوتی که در تهیه غذاهای راحت و کلاسیک مثل گراتن سیب زمینی، سوفله‌ و کروکت‌ها کاربرد دارن.

سفارش آنلاین

ساعات کاری 

شنبه – پنجشنبه
11:00 – 16:00

جمعه
تعطیل است

عضویت در خبرنامه

5 + 9 =

طراحی سایت و بازاریابی آنلاین  : سپنتا