درباره تغذیه سالم کارمندان در محل کار چه می دانید ؟
تغذیه سالم در محیط کار، بزرگسالانی که تمام وقت کار میکنند حدود 60 درصد از ساعاتی که بیدار هستند را در محل کار خود میگذرانند. این افراد به طور متوسط یک سوم کالری دریافتی روزانه خود را در محل کار مصرف میکنند. حال اگر این حجم از کالری روزانه با مصرف مواد غذایی ناسالم تأمین شود چه خواهد شد؟ تغذیه سالم تأثیر به سزایی در سلامت روحی و جسمی کارگران و کارمندان دارد، به همین دلیل است که باید به بهداشت محیط کار پرسنل، چه از نظر غذایی و چه از نظر استانداردهای کاری اولویت داده شود. حجم کاری زیاد و استرسهای ناشی از آن، تنها دو مورد از دهها فاکتوری هستند که مانع از حفظ یک رژیم غذایی سالم در محل کار توسط کارمندان میشوند، در حالیکه مزایای پیروی از یک رژیم غذایی خوب تنها به بهبود سلامت افراد ختم نمیشود، بلکه جنبههای مختلفی از شادی و بهرهوری کارکنان را نیز به همراه دارد. توصیههای غذایی مطرح شده در این مقاله از «کیبو»، میتواند راهگشایی عملی برای کارمندان در محل کار باشد.
فواید و اثرات تغذیه سالم در محیط کار و عملکرد کارکنان
تشویق به سبک زندگی سالم در میان کارکنان، اثرات غیر قابل انکاری بر تقویت سیستم ایمنی، استحکام استخوانها، کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع ۲، بهبود عملکرد دستگاه گوارش و افزایش امید به زندگی آنها دارد. موارد زیر نیز از دیگر مزایای پیروی از تغذیه سالم در محیط کار است:
- بهبود بهرهوری کارکنان: تحقیقاتی که در دانشگاه هاروارددر سال 2022 انجام شده نشان میهد که یک رژیم غذایی سالم، انرژی ذهنی و جسمی کارکنان را به خوبی تأمین نموده و کارآیی آنها را افزایش میدهد. جالب است بدانید که 66 درصد از کارمندانی که با رژیمهای غذایی ناسالم تغذیه شدهاند میزان بهرهوری بسیار کمتری داشتهاند.
- انرژی بیشتر کارکنان: مصرف غذاهای فرآوری نشده و افزایش استفاده از میوهها، سبزیجات و پروتئینهای باکیفیت در رژیم غذایی روزانه پرسنل، نقش مؤثری رفع خستگیآنها دارد. در واقع متقاعد کردن کارکنان به انتخاب و سفارش ناهار سالم، به جای خوردن میان وعدههای ناسالم نه تنها از نظر مالی برایشان سودمند است، بلکه منجر به کاهش مصرف 15000 کالری ناسالم در ماه میشود. به این ترتیب غذاهای مغذی با میزان شکر، نمک و چربی کمتر سطح انرژی افراد را بهبود میبخشد.
- افزایش تمرکز کارکنان: مطالعات متعدد اثبات کردهاست که مصرف غذاهای مقوی و مغذی، عملکرد شناختی کارکنان را نیز افزایش میدهد. این امر میتواند منجر به تمرکز بهتر و بهرهوری بیشتر در کار شود.
- کاهش استرس در محیط کار : یک رژیم غذایی سالم، نه تنها انرژی کافی برای فعالیتهای روزانه را تأمین میکند، بلکه به کارکنان کمک میکند تا وظایف روزانه خود را به طور مؤثرتری مدیریت کنند که نتیجه این امر، کاهش استرس و اضطراب و افزایش رضایت شغلی آنها است.
- کاهش بیماری کارکنان: کارکنانی که از رژیمهای غذایی متعادل پیروی میکنند از نظر سلامت قلب، دندان، استخوان و سایر اندامها در وضعیت نرمال و بهتری هستند که این مسئله ریسک ابتلا به بیماریهای مزمن را کاهش میدهد. باتوجه به این موضوع، درصد مرخصی یا غیبتهای ناشی از بیماری نیز کمتر شده و کارکنان عملکرد بهتری در محیط کار خواهند داشت.
۴ توصیه عملی به کارکنان برای داشتن تغذیه سالم در محیط کار
تغذیه سالم در کنار زندگی فعال، دو فاکتور مهم در حفظ تندرستی کارکنان و بهداشت روانی و فیزیکی آنها هستند. بر این اساس، با تأکید بر داشتن یک برنامه ورزشی منظم توصیه میکنیم به نکات تغذیهای مهم زیر نیز توجه کنید:
۱.بدن خود را بشناسید؛
مسلما درک درست از وضعیت بدن خود گام مهمی است که منجر به سلامت روح و جسم شما میشود، بنابراین لازم است که از ریتم بدن، حساسیتهای غذایی و بیماریهای احتمالیتان آگاهی کامل داشتهباشید تا بتوانید بهترین و متعادلترین رژیم غذایی را تدارک ببینید. این مسئله نه تنها از سوی کارمندان، بلکه از سوی مدیران سازمان و شرکتها نیز باید رعایت شود، به همین دلیل پیشنهاد میکنیم که تسهیلات لازم برای انجام آزمایشات بالینی دورهای کارمندان در نظر گرفته شده و در هنگام تهیه غذای سازمانی، سفارش غذاهای رژیمی نیز مورد توجه قرار گیرد.
۲.گزینههای غذایی متنوع داشته باشید؛
باتوجه به ساعات کاری طولانی بسیاری از کارمندان، تهیه غذا برای ناهار روز بعد در منزل، معمولا کاری زمانبر و دشوار به نظر میآید، همین موضوع باعث شده که گزینههای ناسالم و فست فودی مثل: تنقلات، ساندویج، پیتزا، اسنک و … جایگزین غذاهای سالم و سنتی شود. از اینرو ما توصیه میکنیم برای ترک این عادات ناپسند غذایی، لیستی متنوع از غذاها و میان وعدههای سالم مانند: انواع مغزیجات، میوههای فصلی تازه، لبنیات و غذاهای سریع اما سالم را تهیه کنید تا در هنگام گرسنگی در محل کار دچار وسوسه نشوید. البته مدیران تدارکات سازمانها نیز میتوانند با سفارش غذای شرکتی از کترینگهای معتبر مانند کترینگ ما (کیبو) کار را برای پرسنل خود آسانتر کرده و سهم خود را برای ارتقاء سلامت کارکنانشان ادا کنند.
۳. سیستم ایمنی بدن خود را تقویت کنید؛
اگر سیستم دفاعی بدن در حالت ایدهآل باشد مسلما ریسک ابتلا به بیماریهای مختلف به خصوص بیماریهای ویروسی مثل آنفولانزا نیز تا حد قابل توجهی کاهش مییابد. به این ترتیب شما میتوانید در محیط کار خود با استفاده از دمنوشهای گیاهی، مغزیجات سالم، صرف میوههای تازه یا خشک، سبزیجات تازه یا بخارپزشده، لبنیات و مکملهای دارویی مجاز، به افزایش سیستم دفاعی بدنتان کمک کنید.
۴. بدن خود را هیدراته نگه دارید؛
اهمیت هیدراته نگهداشتن بدن را زمانی متوجه میشوید که بدانید بسیاری از سردردهای خفیف، گرفتگی عضلات و بیحالی شما ریشه در کمآبی بدنتان دارد و این معضلی است که در محیطهای کاری به خصوص در فصول گرم سال به شدت شایع است. کارگر یا کارمندی که تمام روز سرگرم کار است مقدار آب بیشتری را از دست میدهد. متأسفانه بعضی از پرسنل به غلط تصور میکنند که برای جلوگیری از کمآبی نوشیدن چای یا آبمیوههای صنعتی کفایت میکند در حالیکه هیچ یک از این مایعات جایگزین مناسبی برای آب نیستند.
اگرچه نوشیدنیهای الکترولیتی ممکن است برای کارگرانی که مشاغل بسیار سنگینی دارند مفید باشد اما این نوع مایعات بیشتر از اینکه مفید باشند ریسک ابتلا به دیابت و مشکلات کلیوی را افزایش میدهند. نوشیدنیهای حاوی کافئین نیز آب بدن را کم میکنند، به همین علت است که توصیه میکنیم با نوشیدن منظم آب کافی مثلا هر ۳۰ تا ۶۰ دقیقه یکبار، به تعادل الکترولیتی و هیدراته نگهداشتن بدن خود کمک کنید تا انرژی بیشتر و روحیه شادابتری داشتهباشید.
مقاله پیشنهادی: طرز تهی 11 غذای رژیمی کم کالری
جمع بندی
زمانیکه کارمندان نسبت به کیفیت تغذیه خود حساس باشند نه تنها عملکرد بهتری در محیط کار دارند، بلکه از نظر وضعیت سلامت شخصی نیز در برابر بسیاری از بیماریها ایمن خواهند بود. البته توجه به این مسئله امری دوسویه است، به این معنی که علاوه بر کارکنان، مدیران شرکتها و سازمانها نیز باید با تهیه غذای سازمانی باکیفیت و مغذی سلامت پرسنل خود را تضمین کنند زیرا تغذیه مناسب نقش غیر قابل انکاری در افزایش تواناییهای شناختی، مهارتهای تصمیم گیری و خلاقیت کارمندان دارد. باتوجه به اهمیت این موضوع، ما در این مقاله با ارائه توصیههای عملی جهت ارتقاء سطح تغذیهای کارمندان از جمله؛ توجه به وضعیت بدنی خود، تنظیم لیستی از غذاها و میان وعدههای سالم و مغذی، هیدراته نگهداشتن بدن و تقویت سیستم ایمنی تلاش کردیم تا نکات مهم را گوشزد کنیم. ما در این مجموعه (کترینگ کیبو) همواره نسبت به بهداشت غذایی کارکنان حساس بوده و تلاش کردهایم تا شرایط ویژهای را برای تهیه غذای شرکتی با متنوعترین منو غذایی تدارک ببینیم. به این ترتیب مدیران محترم میتوانند از طریق راههای ارتباطی موجود جهت عقد قرارداد غذای شرکتی با کارشناسان ما در ارتباط باشند.