فوت و فن های درست کردن رب انار خانگی
رب انار از آن چاشنیهایی است که وقتی به سبد خریدمان اضافه میشود، دلمان برای درست کردن غذاهای خوشمزه یا حتی ناخنک زدن به آن در میانه روز یا نیمههای شب غنج میرود. در دنیای امروز که اخبار نگرانکننده درباره مضرات خوراکیهای کنسروی از هر سو ما را احاطه کرده و اعتماد به محصولات فروشگاهی سختتر شده است، چه چیزی بهتر از آنکه خودمان آستین بالا بزنیم و یک رب انار خانگی خوشمزه و خوشرنگ درست کنیم.
شاید تصور کنید طرز تهیه رب انار خانگی سخت است یا اینکه فکر میکنید چون با طرز تهیه رب انار و فوتوفنهای آن آشنا نیستید، نتیجه دلخواهتان به دست نمیآید. ولی ما در این مقاله از مجله کیبو یک خبر خوب برایتان داریم و میخواهیم به شما که آماده هستید این چاشنی خوشمزه را خودتان در خانه درست کنید و فقط نیاز به چند ترفند یا همان فوت کوزهگری دارید، کمک کنیم. پس تا انتهای مقاله همراه ما باشید.
مواد لازم برای طرز تهیه رب انار خانگی
برای تهیه یک کیلوگرم رب انار خانگی خوشمزه، کافی است دو ماده زیر را تهیه کنید:
- 8 تا 9 کیلوگرم انار پوست نازک متوسط تا بزرگ یا 10 تا 12 کیلوگرم انار کوچک
- 1 قاشق چایخوری نمک
قدم اول، انتخاب انار
قدم اول در طرز تهیه رب انار خانگی، خرید انار است. اگر دلتان میخواهد رب اناری شیرین داشته باشید، باید انار شیرین بخرید و اگر هم رب انار ترش دوست دارید باید سراغ انارهای ترش بروید. برای رب انار ملس هم بهتر است از ترکیب انار ترش و انار شیرین استفاده کنید. البته قبول داریم که انار مثل هندوانه میوهای دربسته است و نمیتوان صد در صد تشخیص داد که دانههای انار شیرین هستند یا ترش. با اینحال انارهای شمال معمولاً انارهای ترش تری هستند. واضح است که هرچقدر انار شما قرمزتر باشد، رب انار خوشرنگتری خواهید داشت.
قدم دوم، دانه کردن انار
بعدازاینکه انار را خریدید، آنها را خوب بشویید و دانه کنید. این قسمت سختترین بخش درست کردن رب انار است ولی میتوانید با گوش دادن به یک پادکست یا ترانههای دلخواهتان، گذر زمان را شیرین کنید. اگر هم میخواهید این فرآیند سریعتر باشد، بعد از جدا کردن سروته انار، آن را نصف کنید و بعد با پشت قاشق ضربه بزنید تا دانهها کاملاً از پوست جدا شوند.
قدم سوم، گرفتن آب انار
حالا که صد دانه یاقوت ما جدا شدند، وقت آن رسیده است که برای ادامه مراحل طرز تهیه رب انار خانگی، آب آنها را بگیریم. برای آبگیری از دانههای انار دو راه دارید:
- راه اول: دانههای انار را داخل مخلوطکن یا آبمیوهگیری بریزید. بعدازاینکه کاملاً عصاره انارها گرفته شد، مخلوط را از یک صافی رد کنید تا تفالهها کاملاً از آب انار جدا شوند.
- راه دوم: دانههای انار را در قابلمه بریزید و برای هر 8 کیلو انار، سه لیوان آب بریزید. بعد آنها را بجوشانید و بعد از اینکه پختند، از صافی رد کنید. حواستان باشد موقعی که دارید ترکیب انارهای پختهشده را از صافی رد میکنید، آنها را فشار دهید تا عصارهشان کامل خارج شود.
باید بگویم روش دوم هم زمان بیشتری از شما میگیرد و هم بهاندازه روش اول به شما آب انار نمیدهد. البته قدیمیترها معتقدند که با روش دوم طعم رب انار دلپذیرتر است.
مرحله سوم، آخرین و مهمترین مرحله
این مرحله مهمترین قسمت طرز تهیه رب انار خانگی است. در این مرحله باید در قابلمهای بزرگ آب انار را بریزید و آن را بجوشانید. حواستان باشد زیر گاز را زیاد نکنید و حرارت ملایم باشد. از زمانی که آب انارها را در قابلمه میریزید تا زمانی که زیر گاز را خاموش میکنید حدود 5 تا 6 ساعت زمان میبرد. در این مدت حواستان به نکات زیر باشد:
- کفهای روی آب انار را جمع کنید.
- حتماً نمک اضافه کنید تا رب انار کپک نزند.
- مخلوط آب انار را در این مدت مرتب هم بزنید تا سر نرود.
- غلظت آب انار بعد از سرد شدن بیشتر میشود. پس تا قبل از اینکه بیش از حد سفت و غلیظ شود، زیر گاز را خاموش کنید.
مهمترین فوتهای کوزهگری در طرز تهیه رب انار خانگی
خیلی وقتها پیش آمده است که فکر میکنیم با اینکه تمام مراحل طرز تهیه رب انار را بهدرستی از اینستاگرام یا دیگر شبکههای مجازی طی کردیم ولی نتیجه دلخواه را به دست نیاوردهایم. دیگر نیازی نیست نگران باشید، چون ما اینجا هستیم تا مطمئن شویم شما به نتیجه دلخواهتان میرسید. برای اینکه مراحل طرز تهیه رب انار خانگی بهدرستی پیش برود از فهرست زیر اسکرین شات بگیرید و هنگام خرید آن را همراهتان داشته باشید:
- خرید انار پوست نازک: انارهای پوست نازک، دانههای درشتتر و بیشتری دارند و به همین خاطر مقدار رب انار شما بیشتر میشود.
- قابلمه بزرگ: قابلمه بزرگ باعث میشود که هم زدن و گرفتن کفهای سفید روی آب انار راحتتر باشد و بتوانید ترشی، شیرینی یا ملسی آن را راحتتر کنترل کنید. همچنین میتوانید قسمتهای سوخته را سریع پیدا کنید و آنها را دور بریزید. یادتان باشد آب انار سوخته باعث میشود رب انار شما تلخ شود.
- پرهیز از درست کردن مقدار زیاد رب انار خانگی: یک کیلوگرم رب انار به اندازهای است که شما بتوانید چندین وعده غذای خوشمزه درست کنید. پس جلوی وسوسههای ذهنتان را بگیرید و بیشتر از این مقدار درست نکنید. چون هم ممکن است کپک بزند، هم اینکه با گذر زمان رنگ و بافت اولیه خودش را از دست بدهد.
- اضافه کردن نمک در آخرین مرحله: همانطور که در بخش قبل گفتم، نمک از کپک زدن رب انار جلوگیری میکند. یکی از مهمترین فوتهای کوزهگری در طرز تهیه رب انار خانگی، اضافه کردن نمک در آخرین مرحله است.
- مراقب رنگ رب انار باشید: در طول مراحل طرز تهیه رب انار، باید حواستان به تغییر رنگ باشد. اگر رب انارتان سیاه شود یعنی رب سوخته است.
- نگهداری از رب انار: رب انار را در یخچال و در ظرفهای شیشهای نگه دارید.
- طرز استفاده از رب انار خانگی: برای استفاده از رب انار باید مثل رب گوجهفرنگی از قاشق خشک استفاده کنید.
- از نعلبکی استفاده کنید: اگر میخواهید در طول طرز تهیه رب انار خانگی به کارهای دیگرتان هم برسید، یک نعلبکی در قابلمه بگذارید تا رب انار سر نرود.
- زیاد نکردن شعله گاز: با اینکه شاید دلتان بخواهد رب انار سریعتر درست شود یا به خاطر مشغله کاری فرصت زیادی ندارید، ولی باید بگوییم آخرین و
- مهمترین فوت کوزهگری در طرز تهیه رب انار خانگی، شعله حرارت ملایم یا متوسط است.
جمع بندی مقاله
رب انار به جز اینکه یک چاشنی خوشمزه برای درست کردن غذاهای لذیذ است، خواص بسیار زیادی هم دارد. امیدواریم با خواندن این مقاله با فوتوفنهای طرز تهیه رب انار آشنا شده باشید و بتوانید غذاهایی خوشمزه و لحظاتی خوش برای خودتان و خانوادهتان بسازید. قبول دارید طرز تهیه رب انار سادهتر از آن چیزی بود که تصور میکردید؟