سبزی پلو با ماهی یکی از غذاهای پرطرف در ایران بخصوص در شب چهارسنبه سوری است که به روش های مختلف تهیه می شود . با ما همراه باشید با طرز تهیه سبزی پلو با ماهی شکم پر
سبزی پلو با ماهی شکم پر
در اين مقاله از 7 فن ، طرز تهیه سبزی پلو با ماهی شکم پر مخصوص گيلاني را براي علاقمندان تهيه كرده ايم. سبزي پلو با ماهي شكم پر جزء غذاهاي مجلسي بسيار لذيذ و پرطرفدار در شمال كشور است. همچنين مردم گيلان در شب چهارشنبه سوري و شب عيد سبزی پلو با ماهی شکم پر را سرو ميكنند. با آشپزخانه صنعتی کیبو همراه شويد…
مواد اولیه برای 3 نفر
مواد مورد نیاز | میزان |
ماهي سفيد | يك عدد متوسط |
سیر | 1تا2حبه |
برنج | 3 پيمانه |
گردوي آسیاب شده | 3 قاشق غذاخوری |
سبزي معطر ( گشنيز ، نعناع و چوچاق)براي داخل ماهي | يك قاشق غذاخوري |
سبزي پلويي | 300 گرم |
رب انار ترش | 3قاشق غذاخوری |
يك قاشق غذاخوري | روغن |
نمك ، فلفل و زردچوبه | به ميزان لازم |
براي تزيين برنج | زعفران |
طرز تهيه سبزی پلو
سبزی پلو با ماهی شکم پر : سبزی پلو نياز به توضيح خاصي ندارد و فكر ميكنم همه با طرز تهيه آن آشنايي دارند اما برای اینکه نکات حیاتی یک سبزی پلو عالی را داشته باشید میتونید به سایت کترینگ کیبو مراجعه کنید و مقاله مربوط به نکات پخت برنج را مطالعه کنید.
- برنج را 30 دقیقه قبل از پخت در مقداری اب و نمک خیس دهید
- برنج را زمانی آبکشی کنید که وقتی دانه برنج را میان دو انگشت میفشارید اطراف ان نرم و مغز ان کمی خام باشد.
- سبزی ها را تمیز کنید و بشویید سپس با استفاده از خرد کن و یا با چاقو سبزی ها را ریز خرد کنید.
- داخل ماهیتابه مقداری روغن بریزید ، سبزی های خرد شده را داخل روغن بریزید و چند دقیقه تفت دهید تا سبزی ها کمی تفت بخورند و نیازی به تغییر رنگ نمیباشد
- برنج را روی حرارت قرار دهید تا بجوشد
- بهتر است سبزي ها و اندكي زردچوبه را قبل از آبكش كردن برنج به آن اضافه كنيد .با اين روش سبزي ها كاملا در برنج پخش شده و گلوله نميشوند.
- اضافه كردن اندكي زردچوبه به سبزي پلو باعث خوش طعم تر شدن و خوشرنگ تر شدن آن ميشود.
طرز تهیه ماهی شكم پر
برای تهیه سبزی پلو با ماهی شکم پر ابتدا ماهی سفید تازه را تميز كنيد و كاملاً شستشو دهید و خشك كنید و شكم آن را برشی طولی دهید و با دقت تمام محتویات شكمش را خالی كنید:
- حال داخل شكم را كاملا بشویید و كنار بگذارید.
- گردوها را آسياب كنيد.
- سبزي معطر را خرد كرده و به گردو اضافه كرده و آسياب كنيد تا به خوبي با گردو مخلوط شوند.
- سير را نيز با رنده ريز رنده كنيد و يا ريز كنيد و به همراه سبزي به مواد اضافه كنيد .
- مواد را از دستگاه خارج كنيد و رب انار، نمك و فلفل را هم به آن اضافه كرده و خوب مخلوط كنيد.
- مواد را داخل شكم ماهي ريخته و لبه هاي شكم ماهي را بدوزيد تا مواد بيرون نريزند.
انواع روش طرز تهیه سبزی پلو با ماهی شکم پر
-
روش اول طبخ ماهی در فر
كف يك ظرف مناسب را چرب كرده و ماهي را داخل ظرف قرار دهيد و روی ماهی را نيز چرب كنيد و در فر قرار داده و با حرارت 170 درجه سانتي گراد در طبقه وسط فر قرار دهيد تا طلايي شود.
-
روش دوم بخارپز
در يك ماهيتابه يك قاشق روغن ريخته و كاملا پخش كنيد و ماهي را به ماهيتابه منتقل كرده و نصف استكان آب به آن اضافه كرده و بخار پز كنيد.
نكات مهم برای طبخ ماهی سبزی پلو با ماهی شکم پر
- اگر رب انار ترش در دسترس نيست ميتوانيد از آلوچه بهداشتي استفاده كنيد.
- در صورت تمايل ميتوانيد شكم ماهي را بدوزيد
- اگر روش بخار پز را انتخاب ميكنيد دقت كنيد كه حرارت را بسيار كم كرده و درب ماهيتابه را بگذاريد تا ماهي آماده شود. ميتوانيد بعد از آماده شدن يك طرف ماهي آنرا برگردانيد تا طرف ديگر آن نيز آماده شود .
- اگر از ماهي منجمد استفاده ميكنيد نيازي به اضافه كردن آب نيست.
- ماهي نبايد اصلا آب داشته باشد وقتي ماهي كاملا بخار پز شد درب ماهيتابه را برداشته و اجازه دهيد تا آب آن خشك شود.
- ميتوانيد از ظرف مخصوص شمالي ( گمج) براي اين كار استفاده كنيد.
- میزان موادی كه در بالا گفته شده است متناسب با اندازه ماهی تغییر میكند.
- داخل شكم ماهی را خیلی پر نكنید چون دوخته نمیشود.
- اگر چوچاق در دسترس نداريد ميتوانيد آنرا حذف كنيد.
حالا سبزی پلو با ماهی شکم پر شما آماده سرو است و شما میتوانید این سبزی پلو خوشمزه رو همراه با سیر ترشی نوش جان کنید