02143000042

لوبیا پلو شیرازی یکی از غذاهای بسیار خوشمزه و سنتی در فرهنگ ایران زمین بوده و طرفداران بسیار زیادی را به خود اختصاص می دهد

 نکات کلیدی طرز تهیه لوبیا پلو شیرازی

 . این غذای خوشمزه بسته به ذائقه، سلیقه و فرهنگ  غذایی هر منطقه از ایران به سبک خاصی طبخ گردیده و عطر و بویی منحصر به فرد خواهد داشت.لوبیا پلو شیرازی یکی از خوشمزه ترین و خوشرنگ و لعاب ترین  انواع لوبیا پلو بوده و در خطه  جنوب کشور، شهرت بسیار زیادی دارد

طرز تهیه لوبیا پلو شیرازی

لوبیا پلو

لوبیا پلو از جمله غذاهای پرطرفدار در تهیه غذای مجالس و غذای شرکتی در سراسر کشور می باشد که با ترکیباتی مانند لوبیا سبز، هویج، گوشت چرخکرده، گوشت قیمه شده و درشت و گوشت مرغ تهیه گردیده و در بیشتر مواقع به شکل آبکش طبخ می شود.
ادویه های مورد استفاده در این غذا، نقش بسیار مهمی در طعم و عطر آن داشته و از انواع متفاوتی بسته به ذائقه و سلیقه آشپز متفاوت می باشد

لوبیاپلو شیرازی

. با توجه به تنوع بسیار زیاد لوبیا در ایران، لوبیا پلو شیرازی کمی متفاوت تر از لوبیا پلو در اکثر استان های ایران بوده و به وسیله لوبیا چشم بلبلی و یا قرمز طبخ می گردد
.این نوع از لوبیاپلو، ارزش غذایی بسیار بالایی داشته و لوبیا چشم بلبلی موجود در آن یکی از با ارزش ترین و کم کالری ترین نوع حبوبات به شمار می آیدلوبیا چشم بلبلی قادر به کاهش کلسترول، پروفایل لیپیدی، قند خون و پرفشاری خون بوده و از بروز مشکلات قلبی عروقی، گوارشی و کبدی پیشگیری می نماید

لوبیا پلو شیرازی

مواد مورد نیاز لوبیا پلو شیرازی

میزان های ذکر شده به منظور تهیه غذا خوشمزه برای 4 نفر بوده و بسته به تعداد افراد می تواند تغییر نماید

  •  برنج 4 پیمانه یا یک کیلو
  •  لوبیا چشم بلبلی2 پیمانه
  •  گوشت چرخکرده، گوشت گوسفندی و یا سینه مرغ 500 گرم
  •  زعفران دم کرده 3 قاشق غذاخوری
  •  نمک، فلفل، پودر دارچین و زیره سیاه به میزان لازم

طرز تهیه لوبیاپلو به سبک شیرازی

.مرحله اول: توصیه می شود به منظور برطرف نمودن نفخ حبوبات و لوبیا چشم بلبلی، لوبیا را 24 ساعت پیش از طبخ غذا در آب ولرم خیس نموده و سه مرتبه آب آن را تعویض نمایید
توصیه می شود اگر این کار را در فصل گرم انجام داده اید، حتما لوبیا را در یخچال نگهداری کرده و از ایجاد بوی بد و گندیدگی در آن پیشگیری نمایید. این کار هم نفخ لوبیاها را از بین می برد و هم به پخت سریع تر آن کمک می نماید.پس از یک شبانه روز، لوبیاها را در آب پخته و پس از آبکشی کنار بگذارید

توجه به میزان پختن لوبیاها

نکته بسیار مهم در این مرحله، توجه به میزان پخت لوبیاها می باشد. پخته شدن بیش از حد لوبیا، باعث له و دفرمه شدن آن گردیده و پس از دم کشیدن برنج کاملا با دانه های برنج مخلوط می گردد. بهتر است به میزان پختن لوبیاهای چشم بلبلی توجه بیشتری داشته باشید

انواع لوبیا پلو

مرحله دوم

در این مرحله گوشت چرخکرده، گوشت گوسفندی و یا گوشت سینه مرغ را آماده نمایید. نحوه پخت گوشت بسیار مهم بوده و تاثیر فراوانی در طعم لوبیا پلو شیرازی خواهد داشت. برای این کار توصیه می شود گوشت انتخاب شده را در ماهیتابه انداخته و زیر اجاق را کاملا کم کنید
.یک عدد پیاز را به شکل دلخواه به قطعات ریز تا درشت برش زده و به گوشت انتخاب شده اضافه نمایید و اجازه دهید گوشت  با آب داخل بافت خود، کمی نرم شده و آرام آرام تغییر رنگ دهد
.اضافه کردن پیاز به این شکل، منجر به لعاب دار شدن و خوش طبخی گوشت خواهد شد
سپس اگر گوشتی که انتخاب کرده اید گوشت مرغ است آن را با کمی روغن، ترجیحا گیاهی سرخ کرده و سپس اجازه دهید با آب سرد که مانع از سفت و از دست دادن شکل گوشت می شود، خوب بپزد. نمک، فلفل، پودر پاپریکا و مقدار کمی پودر گوجه فرنگی و زعفران را به سینه مرغ اضافه کرده و مقداری پودر کیوی و پودر زیره سیاه را نیز به گوشت بیفزایید

مقاله پیشنهادی : طرز تهیه کلم پلوی شیرازی

مرحله سوم

.اصالتا سبزی مورد استفاده در این غذا، سبزی شوید است. اما اگر به هر دلیلی این سبزی را در دست نداشتید، می توانید از گشنیز و یا نعنا استفاده کنید. سبزی را تمیز شسته و اجازه دهید کاملا خشک شود. سپس سبزی را کاملا ساطوری کرده و کنار بگذارید

مرحله چهارم

.برنج را چند ساعت پیش از آبکش کردن در مقداری آب و البته نمک خیسانده و سپس آبکش نمایید

مرحله پنجم

.یکی از مراحل مهم و محبوب نزد ایرانیان، خوردن ته دیگ غذا بوده و طرفداران فراوانی دارد

روش های طبخ تهدیگ

.ته دیگ لوبیا پلو شیرازی را می توان به سه روش تهیه نموده و از آن لذت برد

روش اول تهیه تهدیگ لوبیا پلو

.با توجه به ابعاد قابلمه، سیب زمینی ها را حلقه حلقه کرده و پس از ریختن روغن، در کف قابلمه قرار دهید
.بهتر است چند دقیقه بعد سیب زمینی ها را پشت و رو کرده تا ته دیگ سیاه و خشک نشود
.می توانید یک قاشق چایخوری کنجد، زیره سیاه و یا دارچین به آن ها اضافه نموده و سپس برنج را روی سیب زمینی ها بریزید

روش دوم تهیه تهدیگ لوبیا پلو

ته دیگ پیاز از ته دیگ های بسیار خوشمزه و پرطرفدار در این غذای محلی است که به منظور تهیه آن، می توان یک یا دو عدد پیاز بزرگ را با ضخامت زیاد حلقه حلقه نموده و پس از اضافه کردن روغن به قابلمه، آن ها را کف قابلمه قرار دهید. زیر شعله را کم کرده تا از سوختن پیازها جلوگیری گردد

روش سوم تهیه تهدیگ لوبیا پل

.در این روش، سیب زمینی را رنده کرده و آب آن را کامل گرفته و پس از ترکیب کردن با پودر سیر، کف قابلمه را با آن پوشش دهید

مرحله ششم

.برنج آبکش شده را به شکل یک لایه روی ته دیگ ریخته و سپس یک قاشق لوبیا و مقداری از سبزی ساطوری را نیز به آن اضافه نموده و خوب با برنج ترکیب نمایید

.در این مرحله، بسته به ذائقه تان می توانید پودر دارچین و یا زیره سیاه را به مواد و برنج اضافه نموده و مجددا لایه های بعدی را تا تمام شدن مواد اضافه نمایید

مرحله هفتم

اجازه دهید برنج کاملا دم کشیده و آماده سرو گردد. مقداری روغن حیوانی و یا کرمانشاهی به برنج اضافه نموده و تکه های گوشت گوسفندی و یا گوشت مرغ را روی برنج قرار داده و نوش جان نمایید. این غذا همراه با سالاد شیرازی عطر و طعمی بی نظیر خاهد داشت

اضافه کردن زعفران به برنج

.زعفران دم کرده یکی از ادوات بسیار مهم و طعم دهنده به این غذا بوده و به دو شکل به برنج افزوده می گردد
شما می توانید زعفران را هنگام آبکش کردن برنج به آن افزوده و یا هنگام کشیدن غذا در ظرف، به عنوان تزئین از آن استفاده نمایید

روش دوم طبخ لوبیاپلو به سبک شیرازی

در برخی از مناطق و نواحی دیگر شیراز، این غذای خوشمزه را با لوبیای قرمز تهیه نموده و نوش جان می نمایند. مراحل تهیه این نوع از لوبیا پلو نیز مشابه قبلی بوده و تنها تفاوت آن، جاگزین کردن لوبیا چشم بلبلی با لوبیای قرمز می باشد

سفارش آنلاین غذا

ساعات کاری

شنبه – پنجشنبه
11:00 – 16:00
19:00 – 22:00

 جمعه ها
 رزرو تشريفات و مجالس

عضویت در خبرنامه

3 + 4 =

طراحی سایت و بازاریابی آنلاین  : سپنتا