به دلیل وجود ویتامین ای ، دی، بی در ماهی و همچنین کلسیم و فسفر بخصوص در فصل سرما توصیه میشود که حتما در برنامه تهیه غذا هفتگی خود قرار دهید
اما مشکل و دغدغه همه خانم ها مزه دار کردن و چگونه گرفتن بوی زهم ماهی هستش با ما همراه باشید تا چند تکنیک مرینیت کردن ماهی را در این مقاله با هم مرور کنیم
روش های مزه دار کردن ماهی
مرینیت کردن ماهی به عنوان یکی از غذاهای اصلی در آشپزی مجالس بسیار پر اهمیت می باشد، در این مطلب انواع روش های مزه دار کردن با سبزیجات و ادویه ها را آموزش می دهیم اما قبل از آشنایی با روش های مختلف مرینیت کردن ماهی ، به چگونگی شناخت و انتخاب یک ماهی تازه می پردازیم
- سطح بدن ماهی باید براق و درخشان باشد
- اگر بخشی از فلس ماهی کنده شده است یا فلس ماهی را با دست کشیدن روی آن میتوانید جدا کنید، از خرید آن خودداری کنید
- آبششهای ماهی را نگاه کنید رنگ آن باید قرمز روشن باشد
- آبشش قهوهای نشانه ماهی مانده است
- چشمهای ماهی نباید مات و فرورفته باشد، این نشانه ماندگی ماهی است
- بوی نامطبوع نشانه کهنگی ماهی است، ماهی تازه بو نمیدهد
- اگر فیله ماهی را از فروشگاههای زنجیرهای تهیه میکنید، تکههای فیله در بستههای یکبار مصرف بوده و روی آن سلفون کشیده شده است
- برای تشخیص تازگی ماهی از روی سلفون با انگشت روی آن فشار دهید، گوشت ماهی باید سفت باشد و گودی روی گوشت باقی نماند
طعم دار کردن ماهی
بهترین روش برای از بین بردن بوی زهم ماهی مزه دار کردن آن است. یکی از رایجترین راهها آغشته کردن ماهی به مخلوطی پودری شامل زعفران زرچوبه پودر سیر نمک و فلفل سیاه ، آبلیمو به تنهایی یا به همراه آرد سفید است.
روش طعم دار کردن روغن
ما برای تهیه غذای شرکتی و یا تهیه غذای مجالس ماهی را به روش های مختلفی مزه دار میکنیم، شما میتوانید به جای طعم دار کردن ماهی روغن آن را مزه دار کنید.
به این صورت که پس از داغ شدن روغن درون ماهیتابه ورقه هایی از زنجبیل تازه و یا نصف قاشق چای خوری از پودر آن را درون روغن ریخته و سپس ماهی را درون آن سرخ کنید. اگر از زنجبیل تازه استفاده می کنید سه چهار دقیقه صبر کنید تا ورقه ها درون روغن سرخ شوند.
روش های طعم دار کردن ماهی
سرآشپز کیترینگ کیبو یک طریقه دیگر برای مزه دار کردن و سرخ کردن ماهی دارد: قطعات ماهی را پس از نمک زدن در آرد غلطانیده و در مایه تخم مرغ فرو برید، مایه تخم مرغ از تخم مرغ زده شده و کمی نمک تهیه می شود، پس از آنکه سطح ماهی با مایه تخم مرغ آغشته شد پشت و روی آن را در آرد سوخاری زده و در ماهیتابه سرخ نمائید، در صورتیکه مایل باشید می توانید در مایه تخم مرغ کمی زعفران اضافه نمائید.
و یکی دیگر از روش های مزه دار کردن ماهی ، بعد از شستن و خشک شدن ماهی ها با نمک و آبلیمو تازه مزه دار کنید و بعد در آرد سفید و پودر سیر بزنید و .سرخ کنید
آب کردن یخ ماهی
برای ذوب کردن یخ گوشت ماهی یخ زده مقداری شیر را در ظرفی ریخته و ماهی را در آن قرار دهید. به این ترتیب به تدریج یخ ماهی آب شده و شیر نه تنها بوی ضخم ماهی را از بین می برد بلکه به آن مزه خوشایندی نیز می دهد
شاید تا حالا شما هم اصطلاح مرینیت کردن رو از زبان آشپزا شنیده باشید و خیلی هم براتون جالب باشه که مرینیت کردن چیه که اینقدر برای آشپز کترینگ ونک مهمه و خیلی سفارش میکنن که حتما قبل از پخت مرغ و گوشت و ماهی یا حتی سبزیجات اونو مرینیت کنید
مزه دار کردن ماهی قبل از پخت ماهی
حالا میخوایم از زبان سرآشپز کترینگ شرکتی کیبو براتون بگیم مرینیت کردن یعنی مزه دار کرده ماده اصلی غذا قبل از پخت طوری که طعم اون رو بر نگردونه و فقط خوشمزه ترش کنه!
مرینیت لیمویی:(نیاز به نیم ساعت خواباندن)
مواد لازم برای این روش(2عدد لیموترش، روغن زیتون 2 قاشق غذاخوری،1/2 قاشق چایخوری آویشن خشک شده)
مرینیت سس سویا:(نیاز به نیم ساعت خواباندن)
مواد لازم برای این روش:1/4 فنجان روغن زیتون،3 قاشق غذاخوری سس سویا،2 حبه سیر، ریز خرد شده،1 قاشق غذاخوری زنجبیل تازه.
برای لعاب هنگام پخت(سس روی ماهی)2 قاشق غذاخوری عسل،1 قاشق چایخوری سس سویا،روغن زیتون به میزان لازم.
مزه دار کردن ماهی با سس گوجه
(نیاز به 1 ساعت تا 24ساعت خواباندن)
مواد لازم برای این روش:85گرم شکر،120 گرم نمک8 قاشق غذاخوری سس گوجه فرنگی،1 قاشق چایخوری فلفل سفید.
برای لعاب هنگام پخت:3 قاشق غذاخوری خردل،1 قاشق چایخوری شکر،1 قاشق چایخوری سرکه،نمک به میزان لازم،فلفل سفید به میزان لازم،6 قاشق غذاخوری روغن کانولا یا روغن کلزا.
مرینت کردن ماهی به روش جنوبی ها
جنوب ایران برای مزه دار کردن ماهی از روش هایی استفاده می کنند که ماهی را بسیار خوشمزه و ترد می کند
برای مزهدار کردن ماهی میتوان از سبزیجات و ادویههای گوناگونی استفاده کرد. برخی از این مواد را باهم مرور میکنیم
مزه دار کردن ماهی با گشنیز
این سبزی نه تنها در جنوب ایران بلکه بین اعراب و هندی ها هم یکی از پرمصرف ترین سبزی هاست.
در انواع قلیه، برای پر کردن داخل شکم ماهی و در انواع کاریها از این سبزی معطر استفاده میشود. این سبزی علاوه بر اینکه خاصیت میکروبزدایی دارد ضدنفخ و دل درد هم هست
مزه دار کردن ماهی با سیر و پیاز
این دو یار دوست داشتنی، درواقع جزءلاینفک بیشتر غذاها هستند. هر دو از نظر طب سنتی گرم و خشک هستند
. سیرکاهش دهنده فشارخون و آنتیبیوتیکی طبیعی و پیاز هم بهعنوان پایین آورنده قندخون و یک انسولین طبیعی بسیار محبوب است آب پیاز را بگیرید و به همراه سیر رنده شده بر روی تکه های ماهی بریزید و نمک و فلفل بزنید و به میزان نیم ساعت استراخت بدهید و بعد سرخ کنید
از ورقه های پیاز و پودر سیر هم می توانید استفاده کنید و تایم استراحت و مزه دار شدن ماهی را بیشتر کنید تا خوب عطر و طعم پیاز را به خود بگیرد
مزه دار کردن ماهی با رزماری
این گیاه خوشبوی مدیترانهای برای از بین بردن بوی بد و تند ماهی، میگو و مرغ بهترین انتخاب است.
برای نگهداری رزماری تازه برگهای آن را از ساقه جدا کنید و درون دستمال کاغذی گذاشته و بعد در یک کیسه فریزر قرار دهید و داخل یخچال بگذارید
مزه دار کردن ماهی با زنجبیل
این ریشه دوست داشتنی گل سر سبد آشپزی سبک هندی و چینی است. زنجبیل علاوه بر خاصیت انرژیزایی، کلسترول خون را پایین میآورد و به هضم غذا کمک می کند و از همه مهمتر اینکه خاصیت ضدسرطانی دارد. از زنجبیل در زمان سرخ کردن ماهی می توانید داخل روغن قرار دهید یک طعم فوق العاده به ماهی می دهید
مزه دار کردن ماهی با تمر هندی
تمرهندی اصالتا آفریقایی است. این گیاه اولینبار در مناطق استوایی قاره آفریقا روییده است. تمرهندی صدها سال پیش به وسیله کشتی به هند منتقل شد و در آنجا پرورش پیدا کرد.
پس از آن، این گیاه در سراسر جهان پخش شد. این روزها شما با سر زدن به بازار، تمرهندی را در دو نوع شور و شیرین پیدا میکنید.
تمرهندی رسیده و شیرین به عنوان میوه مصرف میشود. تمرهندی خاصیت ضد درد و ضد باکتریایی هم دارد و مهمتر از همه، منبعی غنی از آنتی اکسیدان است. پس این خوراکی خوشمزه را اصلا دست کم نگیرید. برای مرینت کردن ماهی تمرهندی را در آبجوش حل کنید و به صورت یک سس غلیظ بر روی ماهی ها به همراه ادویه های دلخواه بریزید و حدود یک ساعت استراحت بدهید سپس سرخ کنید و همچنین برای تهیه قلیه ماهی نیز از این روش می توانید استفاده کنید