یکی از مواردی که در برگزاری مهمانی ها و دورهمی ها در زمان برنامه ریزی برای تهیه غذا در نظر می گیریم پخت سوپ به عنوان پیش غذا است و یا در ماه مبارک رمضان برای سفره ای افطاری بیشتر از سوپ ورمیشل و سوپ شیر به دلیل سبک و خوشمزه بودن آماده می کنیم
آموزش طرز تهیه سوپ ورمیشل و سوپ شیر
سوپ ورمیشل و شیر از پرطرفدارتیرن سوپ ها هستند که برای مهمانی ها به عنوان استارتر یا پیش غذا تهیه می شود . به دلیل استفاده از سبزیجات و سبزی تازه و لیمو ترش در سوپ ورمیشل و سوپ شیر برای افزایش سرعت در بهبود سرماخورگی و دوره نقاهت نیز بسیار مناسب است .
سوپ ورمیشل با داشتن سبزیجات معطر و خوشرنگی مثل جعفری و گشنیز و هویج رنگ و طعم خیلی دلپذیری داره. سوپی هست که مادرها در دوران کودکی به دلیل داشتن ویتامین های مورد نیاز برای رشد جسمی و هوشی کودکان دلبندشان تهیه میکنند و بچه ها به دلیل طعم لذیذ و دوست داشتنی این سوپ ها به راحتی می خورند .
مواد لازم برای تهیه سوپ ورمیشل
مواد مورد نیاز | میزان مواد |
سینه / ران مرغ | 1 عدد |
جعفری | 30 گرم |
گشنیز | 30 گرم |
گوجه فرنگی متوسط | 2 عدد |
ماکارونی ورمیشل | 3-2 بوته |
رب گوجه فرنگی | 2 ق. غ |
زردچوبه | 1/2 ق. چ |
نمک و فلفل | به میزان نیاز |
روغن مایع | به میزان نیاز |
طرز تهیه سوپ ورمیشل
- در یک قابلمه مقداری آب ریخته و همراه با گوشت مرغ و پیاز خرد شده و ادویه ها و2 ق غ روغن مایع مرغ را بپزید.
- وقتی مرغ پخته شد از قابلمه خارج کرده و آن را خرد نمایید
- سبزیجات را نیز خرد کنید.
- سپس هویج ، سیب زمینی ، جعفری، گشنیز و گوجه فرنگی خرد شده را همراه با 500 میلی لیتر آب داخل قابلمه ریخته و مرغ خرد شده را اضافه کنید
- اجازه دهید سوپ برای 30 دقیقه بر روی حرارت ملایم پخته شود یا به قول سرآشپز تهیه غذا بلوار میرداماد جا بیوفتد.
- پس از 30 دقیقه پاستای ورمیشل را به سوپ اضافه کرده و اجازه دهید برای 10 دقیقه ی دیگر نیز بپزد.
- رب گوجه را همراه با زردچوبه و کمی فلفل سیاه تفت دهید و به سوپ اضافه کنید.
نکته: سرآشپز تهیه غذا جردن برای لذت بردن بیشتر ازسوپ ورمیشل و سوپ شیر و هر سوپ دیگری به شما توصیه میکنه که کمی از جعفری را برای تزئین غذا استفاده کنید و برای مزه این سوپ لذیذ هنگام سرو از لیموترش تازه استفاده کنید
طرز تهیه سوپ ورمیشل بدون مرغ
برای تهیه این سوپ خوشمزه نیازی نیست حتما از مرغ یا گوشت استفاده کنید. برای تهیه سوپ ورمیشل بدون مرغ اول پیاز را ریز خورد کنید کمی تفت بدهید و فلفل و زردچوبه و رب اضافه کنید و آب مرغ اضافه کنید و سیب زمینی ،ذرت ، هویج و قارچ خرد شده را اضافه کنید و بعد از پخت مواد به آن رشته و جعفری ساطوری شده اضافه کنید و در نهایت کمی آبلیمو در ظرف مورد نظر سرو کنید و با جعفری تزیین کنید
مواد لازم سوپ شیر
میزان مواد | مواد مورد نیاز |
جو پرک | 1 لیوان |
هویج متوسط | 3 عدد |
پشت ران مرغ | 1 تکه |
پیاز | 1 عدد |
ذرت پخته (کنسروی) | 2 قاشق غذاخوری |
نخود فرنگی | 2 قاشق عذاخوری |
نمک و زردچوبه و فلفل سیاه | مقداری |
کره | 20 گرم |
آرد سفید | 1 قاشق غذاخوری |
شیر | 2 لیوان |
جعفری و پیازچه ساطوری شده | 2 قاشق عذاخوری |
خامه به دلخواه | 1 قاشق غذاخوری |
طرز تهیه سوپ شیر
- اول پیاز رو نگینی خورد کرده و در کمی روغن تفت میدهیم، بعد مرغ رو بهش اضافه کردیم و کمی تفت دادیم بعد کمی نمک وفلفل و زردچوبه و ادویه زدیم، بعد هویج ها رو که نگینی ریز خورد کرده بودیم اضافه کردیم و آب جوش روی مواد ریختم تا روی حرارت ملایم بپزه، بعد از نیم ساعت جو پرک شسته شده رو بهش اضافه کردیم و گذاشتیم کامل مواد بپزن. جوپرک که زود میپزه، هویج و مرغ هم حدودا بعد از 45 دقیقه کامل پخته میشن.
- بعد مرغ رو درآوردیم و گوشتش رو ریش ریش و خورد کردیم. تو فاصله پخت مواد، آرد رو همراه کره کمی تفت دادیم بعد شیر رو بهش اضافه کردیم، شیر رو کم کم اضافه کنید و مرتب هم بزنید که آرد گلوله نشه. بعد مقداری نمک و فلفل زدم و گذاشتیم به جوش بیاد، میتونید مقداری خامه هم بهش اضافه کنید ، بعد مخلوط شیر رو به قابلمه اضافه کردیم. همراه تکه های مرغ.
- آرد باعث غلظت سوپ میشه و عطر وطعم کره، خوشمزه اش میکنه! بعد ذرت و نخود فرنگی کنسروی که از قبل اماده کرده ایم بهش اضافه کردیم، اگر ذرت شما خام هستش زودتر اضافش کنید تا همراه بقیه مواد خوب بپزه.
- قارچ اسلایسی خورد شده را با کمی کره تفت بدهید و یک ربع آخر به سوپ اضافه کنید.
- در آخر هم مقداری جعفری ساطوری شده اضافه کنید و 10 دقیقه بعد از روی حرارت بردارید. (سرآشپز کترینگ جردن کمی پیازچه ساطوری هم استفاده می کند )
برای تزیین سوپ میتونید از خامه و جعفری خورد شده و هویج قالب زده و… استفاده کنید.
مهم ترین دلایل بریدن سوپ شیر
- اضافه کردن شیر سرد به سوپ است به دلیل هم دما نبودن شیر و مواد داخل قابلمه سوپ دون دون میشه یا به اصطلاح سوپ میبره ، برای اضافه کرد شیر حتما شیر را گرم کنید و بعد به قابلمه اضافه کنید و سریع هم بزنید
- اضافه کردن آبلیمو یکی دیگر از اشتباهات رایج ریختن آبلیمو داخل سوپ شیر است این کار باعث بریدن سوپ می شود آبلیمو در مرحله آخر و یا سر میز به سوپ اضافه کنید و یا آبلیمو را با آب قاطی کنید و بعد داخل سوپ بریزید
- و از همه مهم تر زمان اضافه کردن خامه به سوپ شیر است زمانی که سوپ کامل جا افتاد خامه را اضافه کنید و زیر قابلمه را خاموش کنید ، حرارت دیدن خامه باعث می شود که سوپ ببره
ممنون از مطلب بسیار زیبا
زنده باشید