02143000042

در این مقاله قصد داریم روش پخت سه نوع ته چین به روش تهیه غذا کیبو را به شما عزیزان معرفی کنیم:

طرز تهیه انواع ته چین

ته‌چین یک غذای ایرانی است که از مخلوط برنج، انواع گوشت (مرغ متداول‌تر است)، ماست، تخم مرغ و زعفران فراوان درست می‌شود. ته‌چین در بین غذا‌های ایرانی به خاطر شکل و فرم زیبایش از جمله غذا‌های رسمی و مناسب مهمانی‌هاست همچنین یکی از فینگرفودهای ایرانی برای جشن های تولد است . در این مطلب کترینگ شرکتی کیبو  طرز تهیه سه نوع ته چین متفاوت را آموزش داده است:

طرز تهیه انواع ته چین

مواد لازم ته چین

  • برنج ۶ پیمانه
  • گوشت گوسفندی ۵۰۰ گرم
  • ماست کم‌چرب ساده ۳ لیوان
  • زعفران ۴ قاشق غذا خوری
  • روغن ۱۵۰ گرم
  • تخم مرغ ۴ عدد
  • نمک به مقدار لازم

طرز تهیه ته چین گوشت

  1. گوشت را بپزید، به طوری که بعد از پختن یک استکان آب داشته باشد.
  2. استخوان های گوشت را بگیرید.
  3. زعفران را در کمی آب جوش حل کنید.
  4. ماست را هم بزنید؛ سپس نصف از زعفران سائیده حل شده در آب جوش را با کمی نمک، فلفل و دو عدد زرده تخم مرغ داخل ماست بریزید و به هم بزنید.
  5. گوشت را در ماست بخوابانید ( بهتر است گوشت را روز یا شب قبل در ماست بخوابانید).
  6. پلو را آبکش کنید.
  7. ته یک ظرف نسوز یا دیگ را دو سه عدد زرده تخم مرغ، مقداری روغن و یکی دو ملاقه از ماستی که گوشت را در آن خوابانده اید بریزید.
  8. دو یا سه کفگیر برنج در این مایه بریزید و مایه را در ته ظرف با پشت قاشق صاف کنید.
  9. مقداری گوشت روی برنج بچینید، مقداری برنج روی آن بریزید. بقیه گوشت را روی برنج بچینید، با بقیه برنج روی گوشت را بپوشانید و با قاشق برنج را کمی فشار دهید که به هم بچسبد.
  10. آب گوشت را با بقیه زعفران و سه یا چهار قاشق سوپخوری روغن آب کنید.
  11. بقیه ماستی که در ظرف باقی مانده مخلوط کنید. این مایه را روی سطح برنج بریزید و در ظرف را ببندید. ظرف را در فر یا روی آتش قرار دهید.
  12.  به مدت یک ساعت و نیم تا دو ساعت بگذارید دم بکشد ( حرارت فر ۳۵۰ درجه فارنهایت).

فوت و فن های پخت ته چین

  1. هر قدر حرارت ملایم‌تر و مدت طبخ طولانی‌تر باشد، ته چین بهتری عمل می‌‌آید.
  2.  موقع کشیدن کمی روغن، داغ کرده روی ته چین بدهید.
  3. از مایه ماست و تخم مرغ كنارهای ته چین و روی آن بریزید تا ته چین انسجام بیشتری پیدا کند و موقع برگرداندن شکل خود را از دست ندهد.
  4. برنج ته چین باید مغز پخت شود ولی نرم نشود.
  5. تزیین این غذا با پوره سیب زمینی و زرشك شكیل خواهد بود.

مواد لازم برای تهیه ته چین گوشت و بادمجان

  • برنج ۳ پیمانه
  • بادمجان ۱ کیلوگرم
  • گوشت چرخ کرده ۲۵۰ گرم
  • پیاز (خلالی خرد شود) ۱ عدد
  • تخم مرغ (زرده) ۳ عدد
  • ماست‏ ۴ قاشق سوپ خوری
  • زعفران ساییده شده ۱ قاشق چای خوری
  • نمک و فلفل به مقدار لازم
  • زردچوبه ۱ قاشق چای خوری
  • روغن مایع به مقدار لازم
  • کره ۵۰ گرم

طرز تهیه ته چین گوشت و بادمجان

ته چین گوشت

  1. ابتدا بادمجان‌ها را بشویید و پوست بکنید. سپس به صورت حلقه‌ای ببرید و کمی نمک روی آن بپاشید.
  2. در تابه‌ای مقداری روغن مخصوص سرخ‌کردن بریزید و بادمجان‌ها را در آن سرخ کنید. پس از سرخ‌شدن هر دو طرف بادمجان‌ها، آنها را به ظرف دیگری منتقل کنید. پیاز خردشده را نیز داخل تابه دیگری سرخ کنید تا طلایی رنگ شود. بعد زردچوبه را به آن اضافه کنید و همراه پیاز کمی تفت دهید.
  3. پس از آن، گوشت چرخ‌کرده را همراه کمی نمک و فلفل به پیازداغ بیفزایید. این مخلوط را روی شعله متوسط اجاق‌گاز قرار دهید و آن‌قدر هم بزنید تا گوشت، تفت داده شده و همزمان بپزد.
  4. برای آنکه گوشت زودتر بپزد، در ظرف را بگذارید.
  5. از طرف دیگر، قابلمه متوسطی را تا نیمه از آب پر کنید و پس از اضافه‌کردن کمی نمک به آن، روی حرارت اجاق‌گاز بگذارید تا به جوش آید. سپس برنجی را که ۳-۲ ساعت پیش خیس کرده بودید، داخل آب درحال جوش بریزید و چند دقیقه حرارت زیاد بدهید تا همراه با آب بجوشد.
  6. پس از گذشت مدت زمان لازم، آن را آبکش کنید. برنج آبکش‌شده را کنار بگذارید. حالا زرده‌های تخم‌مرغ، زعفران و ماست را در کاسه بزرگی بریزید و خوب هم بزنید؛ سپس برنج آبکش‌ شده را به این مواد اضافه کرده و خوب با آن مخلوط کنید.
  7.  داخل یک تابه گرد نسوز کمی روغن بریزید و نیمی از برنج را در آن بریزید. حالا بادمجان‌های حلقه‌شده را روی برنج بچینید و آنها را با لایه‌ای از گوشت چرخ‌ کرده سرخ‌ شده بپوشانید.
  8. در پایان باقیمانده برنج را روی گوشت بریزید و با قاشق سطح آن را صاف کنید. پیش از دم‌کردن برنج، با انتهای دسته قاشق چند سوراخ داخل آن ایجاد کنید و سپس کره آب شده را روی سطح برنج بریزید، در ظرف را گذاشته و روی شعله متوسط اجاق گاز قرار دهید.
  9. پس از گذشت حدود ۱۵ دقیقه دم‌کنی را روی تابه قرار دهید و بگذارید تا ته‌چین به‌طور کامل دم بکشد.

طرز تهیه ته چین قارچ و بادمجان

ته چین مرغ و بادمجان

  مواد لازم ته چین قارچ و بادمجان

  • برنج ۳ پیمانه
  • پیاز سرخ شده ۱/۲ پیمانه
  • قارچ ۱۵۰ گرم
  •  تخم مرغ (زرده) ۳ عدد
  • بادمجان ۳ عدد
  • ماست‏ ۱ پیمانه
  • روغن مایع ۱/۲ پیمانه
  • نمک و فلفل به مقدار لازم

طرز تهیه ته چین مرغ

تهیه ته چین با مرغ متداول تر و راحت تر و سریعتر از سایر روش های درست کردن ته چین است .

برای درست ابتدا مرغ به اندازه 5 دقیقه در آبجوش خالی بجوشانید تا هورمن ها از مرغ خارج شود آب جوشیده را کامل خالی کنید سپس در قابلمه پیاز را تفت بدید به اندازه ای که رنگ پیاز شفاف بشه سپس مقداری زردچوبه و فلفل سیاه  به پیاز اضافه کنید و مرغ ها رو هم با پیاز یک تفت بدید بعد حدودا یک لیتر آب بریزید و چند قاشق زعفران و یک تکه چوب دارچین اجازه بدید خوب بپزه و به اندازه نصف یک لیوان آب مرغ ته ظرف بمونه در این زمان بعد از سرد شدن مرغ ها ریش ریش کنید و کنار بزارید.

برنجی که از قبل خیس کردید را داخل آبجوش به همراه نمک بریزید و آبکش کنید  .برای تهیه مواد ته چین به ازای هر پیمانه برنج یک عدد تخمه مرغ و یک قاشق سرپر ماست چکیده استفاده کنید (برای اینکه ته چین زود نسوزه و طلایی بشه بهتره از زرده تخمه مرغ بیشتر استفاده کنید مثلا: برای سه پیمانه برنج دو عدد زرده و یک عدد تخمه مرغ کامل ستفاده کنید

تخمه مرغ ها رو با چنگال یا هم زن دستی خوب بزنید و بعد ماست رو اضافه کنید دو تا سه قاشق روغن مایع و زعفران خوب مواد را با هم مخلوط کنید و برنج آبکش شده را به مواد اضافه کنید و هم بزنید .

کف قابلمه را کمی روغن بزنید و مواد را در کف ظرف پهن کنید و سپس یک لایه از برنج بریزید و لایه دوم را مرغ بریزید و لایه سوم را مجدد برنج کمی آبجوش از اطراف قابلمه بریزید و روی شعله ملایم بزارید مدت 45 تا 50 دقیقه برای دم کشیدن زمان بدید. و در آخرین مرحله کمی روغن داغ روی برنج بدهید و با خلال پسته و بادام و زرشک تفت داده شده تزئین کنید.

مقاله پیشنهادی : طرز تهیه مرغ

فوت و فن های طلایی طرز تهیه ته چین مجلسی

  1.  برنج را خیس کرده، آب‏کش می‏ کنیم و اصطلاحا زنده برمی‏داریم. زرده ‏های تخم‏ مرغ را با مقداری نمک و کمی زعفران با قاشق به هم زده، ماست را اضافه می‏ کنیم (احتیاج نیست آب آن رفته باشد).
  2. سپس سه قاشق غذاخوری روغن اضافه می‏ کنیم تا برنج‏ ها به هم نچسبد. حدودا یک‏ سوم از برنج آب‏کش شده را در مایع ته‏ چین می‏ ریزیم. این مخلوط نباید زیاد شل یا سفت باشد. ته قابلمه تفلون را چرب می‏ کنیم (دو قاشق غذاخوری روغن می‏ریزیم).
  3. از مایع ته‏چین آماده شده، کف آن می‏ ریزیم. مواد ریخته شده را با ته قاشق کاملا صاف می‏ کنیم. سپس بادمجان سرخ شده را روی قسمت زعفرانی قرار می‏ دهیم. بعد دوباره مقداری برنج سفید روی قارچ سرخ شده با کمی آب‏لیمو (برای این‏که سفید بماند) می‏ ریزیم. روی آن قارچ و پیاز سرخ کرده ریخته و در آخر بقیه برنج سفید را می‏ ریزیم و با پشت قاشق کاملا صاف می‏ کنیم و فشار می‏ دهیم.
  4. قابلمه را روی گاز با شعله زیاد قرار می‏ دهیم. هنگامی که صدای روغن به گوش رسید، شعله را کم کرده، یک شعله‏ پخش‏ کن می‏ گذاریم تا به مدت چهل دقیقه دم بکشد. پس از اینکه کاملا پخت، روی آن را با پیاز سرخ کرده، زعفران و زرشک سرخ شده تزئین می‏ کنیم.

سفارش آنلاین غذا

 

کترینگ کیبو با استفاده از مواد غذایی با کیفیت و درجه یک آماده تهیه غذای شرکتی و غذای مجالس با طعم اصیل ایرانی است

ساعات کاری 

شنبه – پنجشنبه
11:00 – 16:00

جمعه
تعطیل است

عضویت در خبرنامه

2 + 10 =

طراحی سایت و بازاریابی آنلاین  : سپنتا