02143000042

دستور پخت قورمه سبزی

در این مقاله قصد داریم طرز تهیه قورمه سبزی را به شما عزیزان آموزش دهیم:

قورمه سبزی یکی از غذاهای پرطرفدار ایرانی است که بسیاری از گردشگران در سفر به ایران آن را در برنامه های غذایی خود  جای می دهند. شاید شما در اولین برخورد با شنیدن نام این غذا تنها طعم و عطر بی نظیر آن ذهنتان را به خود مشغول نماید و کم تر به سراغ تاریخچه و مفهوم لغوی قورمه سبزی رفته باشید.

همان طور که از نام این غذای خوش مزه و لذیذ نیز می توان متوجه شد از دو بخش تشکیل شده است. بخش اول قورمه و بخش دوم سبزی است. شاید در وهله اول با خود بگویید که مشخص است که این غذا از دو بخش تشکیل شده اما جالب است بدانید که هر کدام از این دو لغت راز و رمزهایی را در خود جای داده اند.

اگر علاقه مند هستید تا با تاریخچه این غذا بیشتر آشنا شوید توصیه می کنیم در ادامه با ما همچنان همراه باشید؛ اما در رابطه با کلمه قورمه می توان آن را با مفهوم کنسرو گوشت معرفی نمود. در مناطقی که دامپروری بیشتر رونق داشت از این کنسرو بیشتر استفاده می نمودند.

آذربایجان شرقی و غربی دو استانی هستند که در غذاهای خود از قورمه که همان گوشت کنسرو شده است استفاده می کردند. حال که با این لغت و مفهوم آن آشنا شدید در ادامه با ما باشید تا با تاریخچه این غذا نیز بیشتر آشنا شوید.

قرمه سبزی از غذاهای اصیل ایرانی است که از جایگاه ویژه ای در بین مردم برخوردار است.یکی از گزینه های مناسب برای مهمانی ها ، غذای روزانه ، سفارش از رستوران و کترینگ قرمه سبزی می باشد.

خورش قورمه سبزی غذای اصیل ایرانی

به جرات میتوان گفت که اکثر مردم ایران قرمه سبزی را دوست دارند، طرز پخت و رسپی قورمه سبزی بسیار است و از هر کسی که سوال کنید شیوه ی خاص خودش را دارد، سلیقه ی شخصی و خانوادگی در نوع تهیه قرمه سبزی تاثیر گذار است.

اگر شما هم تجربه ی خوردن قرمه سبزی از کترینگ شرکتی و دستپخت های مختلف را داشته باشید متوجه این موضوع شده باشید.

برای دوستانی که به تازگی شروع به آشپزی کرده اند و یا به دنبال این هستند که قرمه سبزی خوش مزه به سبک رستوران ها درست کنند میتوانند با آموزش دستور پخت تهیه غذا کیبو شروع کنند:

خورشت قرمه سبزی

تاریخچه  خورشت قورمه سبزی

همان طور که در بخش قبلی نیز عنوان کردیم قورمه سبزی که از دو لغت تشکیل شده است دارای تاریخچه ای قدیمی است. قورمه که به گوشت کنسرو نیز اطلاق می شود در گذشته در استان هایی که نام آن ها را در بخش قبلی عنوان کردیم بیشتر مورد استفاده قرار می گرفت.

همان طور که اشاره شد در این استان ها دامپروری از رونق بسیاری برخوردار بود و از این رو دسترسی ساکنین آن به گوشت های دام نیز بیشتر بود. برای نگهداری گوشت به مانند امروزه یخچال و یا فریزری فراهم نبود از این رو با یک روش کاملاً سنتی از آن ها برای جلوگیری از فاسد شدن نگهداری می کردند.

این روش به این صورت بود که گوشت ذبح شده در تابستان را با روغن و نمک تفت داده و آن را خشک نموده و در پوست گاو یا گوسفند که مشک نامیده می شد نگهداری می کردند.

این روش مانع از فاسد شدن گوشت دام می شد. اغلب عشایر با این روش در زمستان از  قورمه برای پخت غذاهای مختلف استفاده می کردند تا اینکه به دلیل نمک و روغن زیاد این گوشتهای تفت داده شده برخی از اهالی شهرهای مختلف سبزی های معطری به آن افزودند.

یاد آور شویم که به مرور زمان این غذا با دستور پخت امروزی در میان مردم رواج پیدا کرد. در هر شهری از کشورمان مواد مشخصی به این غذا افزوده می شود که در ادامه به آن ها خواهیم پرداخت.

موارد لازم برای چهار نفر:

یک کیلوگرم پاک نشده، شامل: تره 400 گرم، جعفری 350 گرم، اسفناج 200 گرم، و شنبلیله 50 گرم سبزی قرمه
300 گرم (اگه بخواید میتونید از گوشت با استخوان به مقدار بیشتر استفاده کنید.) گوشت گوسفندی
1 عدد متوسط پیاز
نصف پیمانه لوبیا قرمز یا لوبیا چیتی
1 قاشق غذاخوری پره لیمو عمانی

لوبیا
با وجود اینکه اصالت قرمه سبزی به استفاده از لوبیای قرمز است اما در برخی از مناطق کشور برای تهیه غذای مجالس از لوبیا چیتی برای پخت قرمه سبزی استفاده میشود .

گاهی اوقات که فراموش کرده باشید از قبل لوبیا را خیس کنید میتوانید از لوبیا چشم بلبلی نیز برای این کار استفاده کنید. حدودا از یک شب قبل است بهتر است لوبیا را خیس کنید تا نفخ آن گرفته شود بهتر است داخل آب آن یک تکه خیار بگذارید و روز بعد چندین بار آب آن را تعویض کنید و سپس درون قابلمه به صورت جدا گانه بپزید ، توجه داشته باشید که لوبیا را به اندازه ای نپزید که له شود.

سبزی
در سبزی قرمه سبزی تره و جعفری دو آیتم اصلی است . شنبلیله طعم بسیار خوبی به قرمه سبزی می دهد ولی توجه داشته باشید که اگر بیشتر از میزان ذکر شده از شنبلیله استفاده کنید باعث تندی غذا می شود . از اسفناج برای لعاب دادن بیشتر قرمه سبزی استفاده می شود ، البته که اسفناج به صورت کاملا سلیقه ای است و بسیاری از افراد از سبزی اسفناج داخل قرمه سبزی استفاده نمیکنند.

در بعضی از جاها از سبزی گشنیز نیز استفاده میکنند ، در صورتی که تمایل دارید داخل قرمه سبزی از گشنیز استفاده کنید حداکر به میزان 200 گرم اضافه کنید تا غذایتان طعم و بوی آش به خود نگیرد.
یکی از نکات مهمی که یک قرمه سبزی جا افتاده دارد ریز بودن سبزی های آن است در صورتی که سبزی قرمه سبزی درشت خرد شود باعث می شود به خوبی جا نیافتد.
گوشت
برای گوشت بهتراست که از گوشت گوسفندی استفاه کنید. کل آموزشم رو ران گوسفند بهترین قسمت برای استفاده در خورشت می باشد اگه خواستید از گوشت به همراه استخوان استفاده کنید بسته به مقدار استخوان حدودا 100 گرم به مقدار گوشت اضافه کنید.
چاشنی یا ترشی غذا
استفاده از پره لیمو عمانی به مراتب بهتر از خود لیمو عمانی است.استفاده از لیمو عمانی با پوست می تواند باعث تلخی خورشت شود.در صورتی که میخواهید از لیمو عمانی به صورت درسته استفاده کنید توجه کنید که بیش تر از 1 ساعت در داخل خورشت بپزد. در هنگام طبخ غذا نمک را در انتها به خورش اضافه کنید، چرا که اگر نمک را اول به خورشت اضافه کنید باعث دیر پخته شدن گوشت می شود.

کترینگ کیبو

روش تهیه قرمه سبزی

:دستور پخت مخصوص آشپزخانه صنعتی کیبو

  1. لوبیا (چیتی یا قرمز) رو با یه مقداری آب روی حرارت قرار بدهید و اجازه دهید آب جوش بیاید.سپس حرارت را کم کنید و اجازه دهید که با ملایم بجوشد.
  2. سبزی هایی که ریز خورد کرده اید را داخل یک تابه گود بریزید مقداری از روغن را در تابه بریزید و سبزی را تفت دهید، برای حفظ سلامتی میتوانید از روغت کنجد یا روغن زیتون استفاده کنید.
    فن  کترینگ کیبو
    سرخ کردن بیش از حد سبزی و استفاده از روغن خیلی زیاد باعث می شود سبزی طعم تازه ای نداشته باشد . بنابراین به یک تفت کوچک بسنده کنید به گونه ای که سبزی ها طعم خامی نداشته باشند.
  3. گوشت رو هم به قطعه های متوسط برش بزنید. بهتراست که قطعه های گوشت خیلی کوچک نباشد تا داخل خورشت دیده شود.
  4. گوشت را به همراه یک عدد پیاز رنده شده یا خورد شده و مقداری روغن تفت دهید تا بوی زخم آن گرفته شود
  5. در ابتدای پخت گوشت حرارت را زیاد کنید تا طعم گوشت بهتر شود سپس که رنگ آن تغییر کرد زیر شعله را کم کنید و در قابلمه را بگذارید تا گوشت آب انداخته و به آرامی بپزد .
  6. آب اضافه لوبیا را بگیرید ، سبزی سرخ شده و گوشت تفت داده شده را به آن اضفه کنید ، مقداری آب جوش به این مواد اضافه کنید و اجازه دهید که جا بیافتد .
  7. اگر از قابلمه استفاده می کنید برای پخت حدودا 3 ساعت زمان احتیاج دارید ، در صدرت استفاده از زودپز غذا در مدت زمان 50 دقیقه الی 1 ساعهت پخته می شود.
    پس از اینکه لوبیا و گشوت پخته شد زمان آن فرا رسیده که لیمو عمانی را به خورش اضافه کنیدحدودا 20 دقیق زمان دهید تا طعم لیمو عمانی به خورش منتقل شود
  8. اکنون خورش شما جا افتاده میتوانید نمک را به آن اضافه کنید و حدود 5 دقیقه صبر کنید تا با نمک جوش بخورد . میتوانید قرمه سبزی را با برنج زعفرانی میل کنید.

توجه: مهمترین نکته که کترینگ کیبو یاد آوری میکنه اینه که با عشق آشپزی کنید و به جز اینکه با دستهاتون غذا رو درست میکنید، با قلبتون بهش انرژی بدید اینجوری یه غذای عالی و دوست داشتنی خواهید داشته که کل خانواده رو دور هم جمع میکنه.

برای دریافت رسپی انواع غذا ها مانند:  قیمه ، انواع کباب ها از جمله جوجه کباب و کباب کوبیده و …. به بخش مقالات سایت کترینگ کیبو مراجعه کنید.

ساعات کاری 

شنبه – پنجشنبه

11:00 – 16:00

شب ها و جمعه ها
 رزرو تشريفات و مجالس

عضویت در خبرنامه

5 + 10 =

طراحی سایت و بازاریابی آنلاین  : سپنتا