02143000042

بسیاری از افراد در وعده شام، خوردن غذاهای نونی سالم را به غذاهای برنجی سنگین ترجیح می‌دهند. از آنجاییکه اکثر غذاهای ایرانی طبخ شده با برنج عموما حجیم بوده و دارای چربی و نمک بالایی هستند، متخصصین تغذیه توصیه می‌کنند به جای استفاده از این نوع غذاها؛ کربوهیدرات‌های پیچیده، سبزیجات و مواد پروتئینی باکیفیت را جایگزین کنید. همین موضوع بهانه‌ای شد تا ما در این مقاله از کیبو طرز تهیه 10 غذای نونی سریع و خوشمزه که هم در پک های رژیمی و هم در منو غذای شرکتی کیبو موجود هست که به صورت غذای تک و یا ناهار سازمانی میتونید سفارش بدید.

 طرز تهیه انواع پیش غذای نونی

۱.کله گنجشکی

کله گنجشکی یک غذای نونی سنتی، سبک و خوش طعم است که برای تهیه آن به مواد اولیه زیر نیاز دارید:

  • چهارصد گرم گوشت چرخ کرده
  • دو عدد پیاز
  • چهار عدد سیب زمینی متوسط
  • نمک و ادویه‌های دلخواه مانند زردچوبه، زنجبیل فلفل سیاه و زیره به مقدار کافی
  • دو قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی

طرز تهیه کله گنجشکی:

  1. ابتدا یکی از پیازها را رنده کرده و آب آن را جدا کنید. سپس پیاز، نمک و ادویه‌های دلخواه را به گوشت چرخ کرده اضافه کنید و ورز دهید. حالا مواد را به مدت نیم ساعت در یخچال بگذارید تا استراحت کند.
  2. در این فاصله پیاز دوم را به صورت نگینی خرد کرده و همراه با زردچوبه سرخ نمایید سپس رب گوجه فرنگی را نیز تفت دهید.
  3. مقداری آب (حدود ۴ تا ۵ لیوان) را به قابلمه اضافه کنید و اجازه دهید جوش بیاید.
  4. حالا وقت آن است که گوشت را از یخچال خارج کرده و به شکل قلقلی‌های دلخواه در بیاورید سپس آن‌ها را داخل روغن سرخ کنید.
  5. پس از سرخ و طلایی شدن گوشت‌ها آن‌ها را داخل قابلمه سس بیندازید و حدود ۱ ساعت زمان بدهید تا پخته شده و آب اضافی‌ آن چیشده شود.
  6. اکنون باید سیب زمینی‌ها را به صورت خلالی خرد کرده و در روغن سرخ کنید. پس از سرخ شدن وقتی کله گنجشکی حالت جا افتادگی پیدا کرد نصف سیب زمینی‌ها را به مواد داخل قابلمه اضافه کنید و حدود ۱۰ دقیقه زمان بدهید تا با سایر مواد روی حرارت کم بپزد.
  7. در نهایت پس از آماده شدن کله گنجشکی آن را سرو کرده و مابقی سیب زمینی‌ها را به صورت دورچین استفاده کنید.

۲.عدسی

عدسی غذایی ساده و کم هزینه اما مقوی‌ است که به دلیل داشتن مواد مغذی مختلف کترینگ کیبو در منو غذاهای شرکتی و پک های رژیمی خود عدسی رو به صورت هفتگی قرار داده که یک غذای سبک و کامل به حساب می‌آید. برای تهیه این غذای ایرانی به مواد اولیه زیر نیاز دارید:

  • سه لیوان عدس
  • یک عدد پیاز نگینی شده
  • یک عدد سیب زمینی نگینی شده
  • یک قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی (اختیاری)
  • نمک، زردچوبه و سایر ادویه‌ها به مقدار لازم

طرز تهیه عدسی

  1. ابتدا باید عدس‌ها را به مدت ۴ تا پنج ساعت خیس کنید و آب آن‌‌ها را چندبار عوض نمایید.
  2. پیاز را داخل روغن تفت داده و زردچوبه را به آن اضافه کنید.
  3. اکنون عدس خیس خورده را آبکش کنید و همراه با پنج تا شش لیوان آب، نمک و سایر ادویه‌جات به پیازها اضافه کنید.
  4. پس از اینکه آب جوش آمد زیر اجاق را کم کرده، درب قابلمه را گذاشته و اجازه دهید عدس‌ها بپزند.
  5. وقتی عدس‌ها کمی نرم شدند سیب زمینی‌های نگینی شده را نیز به عدس اضافه کنید و حدود سی تا چهل دقیقه زمان بدهید تا عدسی شما حسابی جا افتاده و آماده سرو شود. برای تزیین می‌توانید از نعنا و یا پیاز داغ استفاده کنید.

۳.کشک بادمجان

 کشک بادمجان یکی از غذاهای نونی مورد علاقه اکثر مردم ایران است که خیلی سریع و راحت و تنها با مواد اولیه زیر تهیه می‌شود: که به می‌توانید

  • چهار عدد بادمجان سرخ شده یا کباب شده درشت
  • دو عدد پیاز نگینی شده
  • دو حبه سیر
  • پودر نعناع به مقدار لازم
  • گردوی خرد شده به مقدار دلخواه (اختیاری)
  • پنج قاشق غذاخوری کشک رقیق شده
  • نمک، زردچوبه و سایر ادویه‌جات به قدر کافی

 طرز تهیه کشک بادمجان:

  1. ابتدا بادمجان‌های سرخ شده را با استفاده از گوشتکوب له کنید.
  2. اکنون باید پیاز نگینی شده را در روغن سرخ کرده سپس زردچوبه و سیر رنده شده را نیز به مدت کمتر از یک دقیقه در روغن تفت دهید تا طلایی شوند.
  3. حالا باید بادمجان را به محتویات داخل قابلمه اضافه کرده و مدام هم بزنید تا آب اضافی آن تبخیر شود.
  4. در این مرحله کشک رقیق شده و گردوها را به بقیه مواد اضافه کنید و کمی تفت دهید سپس درب قابلمه را گذاشته، زیر اجاق را کم کنید و اجازه دهید تا بادمجان به روغن بیفتد.
  5. پس از اینکه بادمجان حسابی جا افتاد و روغن انداخت آن را سرو کرده و همراه با نعناع داغ، کشک و گردو تزیین کنید.

ترکیب کوکو سبزی

۴.کوکو سبزی

کوکو سبزی یکی از خوشمزه‌ترین و البته سریع‌ترین غذاهای نونی است که نه تنها برای ناهار و شام بلکه به عنوان یکی از غذاهای ثابت در منو غذای مجالس و مهمانی نیز به اندازه کافی طرفدار دارد. برای تهیه این کوکوی لذیذ باید مواد اولیه زیر را تهیه کنید:

  • نیم کیلو سبزی کوکو ساطوری شده
  • سه عدد تخم مرغ
  • نمک و سایر ادویه‌جات به مقدار کافی
  • زرشک و گردو خرد شده به قدر دلخواه (اختیاری)
  • یک قاشق چایخوری زردچوبه

طرز تهیه کوکو سبزی

  1. ابتدا تخم مرغ‌ها را در ظرف مناسب شکسته و خوب هم بزنید تا جاییکه حالت پفکی پیدا کنند.
  2. اکنون باید سبزی، نمک، زردچوبه و ادویه‌جات دلخواه را به تخم مرغ‌ها اضافه نموده و خوب هم بزنید.
  3. تابه را روی اجاق قرار داده و روغن را داخل آن بریزید. کمی صبر کنید تا روغن داغ شود. حالا وقت آن است که نصف مواد را داخل تابه بریزید تا کمی خودش را بگیرد سپس زرشک و گردو را روی آن ریخته و باقی مواد کوکو را به عنوان لایه آخر روی زرشک و گردوها بریزید.
  4. وقتی هر دو طرف کوکو سرخ شد غذای نونی شما آماده سرو است.

۵.خوراک لوبیا چیتی با قارچ

این خوراک یک غذای ایرانی بدون برنج و بسیار مقوی است که طرز تهیه راحتی دارد‌. برای درست کردن خوراک لوبیا چیتی با قارچ به مواد اولیه زیر نیاز دارید:

  • دو لیوان لوبیا چیتی
  • صد گرم قارچ خرد شده
  • فلفل سیاه، زرد چوبه و نمک به مقدار نیاز
  • یک عدد پیاز
  • یک عدد سیب زمینی
  • یک حبه سیر رنده شده
  • دو قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی

طرز تهیه خوراک لوبیا چیتی با قارچ

  1. ابتدا باید لوبیا را با آب کافی به مدت ۶ تا ۷ ساعت کنار بگذارید تا خیس بخورد، در طی این مدت نیز آب آن را دو تا سه بار تعویض کنید‌.
  2. پیازها را در روغن سرخ کرده سپس سیر و زردچوبه را اضافه کنید و به سرعت هم بزنید تا سیر تفت بخورد.
  3. رب گوجه فرنگی، نمک و ادویه‌جات را نیز به مواد داخل تابه اضافه کنید و کمی آن را تفت دهید.
  4. حالا باید لوبیا آبکش شده را به مواد اضافه کرده، درب قابلمه را بگذارید و حدود دو ساعت زمان بدهید تا لوبیاها کمی بپزد.
  5. حدود دو ساعت بعد از اینکه لوبیاها را روی حرارت گذاشتید سیب زمینی‌های نگینی شده را نیز اضافه کنید.
  6. پس از گذشت ۴۵ دقیقه درب قابلمه را برداشته و قارچ‌ها را داخل خوراک بریزید.
  7. حدود نیم ساعت بعد وقتی خوراک لوبیای شما قوام لازم را پیدا کرد آماده سرو می‌شود‌. این خوراک خوشمزه را می‌توانید با سرکه و یا آبلیمو تازه نوش جان کنید.

ساندویچ سیب زمینی

۶.کوکو سیب زمینی

کوکو سیب زمینی جزو غذاهای نونی خوش خوراکی است که اگر در طبخ آن از مقدار روغن کمی استفاده کنید می‌تواند غذایی سالم و سبک برای وعده  باناهار شرکتی باشد. این کوکو خوشمزه به روش زیر تهیه می‌شود:

  • شش عدد سیب زمینی پخته
  • سه عدد تخم مرغ
  • زردچوبه، نمک و فلفل به قدر کافی
  • یک قاشق غذاخوری سبزی معطر خشک (اختیاری)

طرز تهیه کوکو سیب زمینی:

  1. سبب زمینی‌های پخته و خنک شده را داخل ظرف مناسب رنده کنید.
  2. تخم مرغ‌ها را نیز داخل ظرفی جداگانه شکسته سپس نمک، زرچوبه، فلفل و سبزی‌های معطر را به آن اضافه کنید و خوب هم بزنید تا سفیده تخم مرغ حالت پفکی پیدا کند.
  3. اکنون باید تخم مرغ‌ها را داخل سیب زمینی ریخته و خوب ورز دهید تا مواد یکدست شوند. سپس به مدت ۲۰ تا ۳۰ دقیقه زمان بدهید تا مواد کاملا به خورد سیب زمینی برود.
  4. حالا وقت آن است که روغن را داخل تابه ریخته و اجازه دهید تا داغ شود. اکنون می‌توانید مایه کوکو را به شکل دلخواه داخل تابه بریزید و پس از اینکه دو طرف آن سرخ شد برای سرو آماده کنید.

کتلت مرغ با هویج

۷.کوکوی مرغ

کوکو مرغ یک غذای نونی مجلسی، خوشمزه و مقوی است که می‌تواند گزینه‌ای سالم و پرطرفدار برای سفارش ناهار بسیاری از کترینگ‌ها و اغذیه فروشی‌های سنتی باشد. برای طبخ این کوکو لذیذ مواد زیر را آماده کنید:

  • یک عدد سینه مرغ پخته و ریش شده
  • دو عدد تخم مرغ
  • دو قاشق غذاخوری جعفری ساطوری شده
  • یک حبه سیر
  • دو عدد سیب زمینی پخته
  • دو عدد پیاز
  • یک قاشق غذاخوری پودر آرد سوخاری
  • نمک، فلفل و زردچوبه به مقدار لازم

 طرز تهیه کوکوی مرغ

  1. ابتدا سیب زمینی‌ها را رنده کنید.
  2. سیر و پیاز را نیز رنده کرده و آب اضافی را بگیرید.
  3. در این مرحله سیب زمینی، پیاز، سیر، آرد و مرغ ریش شده را داخل ظرف مناسب ریخته و خوب مخلوط کنید.
  4. تخم مرغ‌ها را شکسته، نمک، فلفل، زردچوبه و جعفری‌ها را به آن اضافه کنید و هم بزنید تا همه مواد یکدست و تخم مرغ‌ها پفکی شوند.
  5. حالا باید تخم مرغ را به مرغ و بقیه مخلفات اضافه نموده و خوب هم بزنید تا کل مواد با هم ترکیب شوند، سپس مایه کوکو را برای یکساعت داخل یخچال بگذارید تا منسجم‌تر شود.
  6. اکنون وقت آن است که روغن را داخل تابه ریخته و اجازه دهید تا داغ شود سپس مایه کوکو را به شکل دلخواه داخل تابه بریزید و پس از اینکه دو طرف آن سرخ شد برای سرو آماده کنید.

بیشتر بخوانیم: لیست غذاهای ایرانی

۸.پوره سیب زمینی مجلسی

پوره سیب زمینی یک غذای نونی فوری برای زمان‌هایی است که واقعا فرصت یا حوصله کافی برای طبخ غذای مجلسی را ندارید. برای تهیه این پوره خوشمزه به مواد اولیه زیر نیاز دارید:

  • چهار عدد سیب زمینی پخته
  • نصف لیوان شیر
  • صد گرم کره
  • نمک و فلفل به قدر کافی
  • پودر نعناع و پونه به مقدار دلخواه (اختیاری)

طرز تهیه پوره سیب زمینی مجلسی

  1. سیب زمینی‌ها را به کمک وسیله مناسب له کنید.
  2. کره را روی حرارت خیلی کم گرم کنید سپس نعناع و پونه را داخل آن بریزید تا کمی تفت بخورند.
  3. حالا مایه کره را روی سیب زمینی‌ها ریخته، نمک و فلفل را اضافه کنید و مواد را خوب هم بزنید تا پوره سیب زمینی شما آماده سرو شود.

۹.اشکنه

اشکنه یک آبگوشت ساده و اصیل ایرانی است که عطر و طعم بی‌نظیری دارد. این غذای خوشمزه به روش زیر طبخ می‌شود:

  • دو عدد سیب زمینی نگینی شده
  • یک عدد پیاز نگینی شده
  • چهار عدد تخم مرغ
  • یک قاشق غذاخوری پودر شنبلیله
  • دو‌ قاشق غذاخوری آرد
  • یک قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی
  • نمک، فلفل و زردچوبه به مقدار لازم

طرز تهیه اشکنه

  1. ابتدا پیازها را داخل روغن داغ ریخته و تفت می‌دهیم سپس زردچوبه و رب گوجه فرنگی را اضافه می‌کنیم و هم می‌زنیم تا بوی خامی رب گرفته شده و پیازها خوش رنگ‌تر شوند.
  2. حالا وقت آن است که سیب زمینی را نیز به مواد اضافه کرده و تفت بدهید.
  3. پودر شنبلیله را داخل تابه ریخته و همراه با سایر مواد تفت بدهید تا عطر آن آزاد شود.
  4. حدود ۳ تا ۴ لیوان آب جوش به کل مواد اضافه کرده، درب آن را بگذارید و حدود یکساعت زمان بدهید تا سیب زمینی‌ها کاملا پخته شوند.
  5. در آخر وقتی اشکنه شما جا افتاد تخم مرغ‌ها را یکی یکی داخل آن بشکنید و هم بزنید تا سفت شوند. پس از چند دقیقه اشکنه نهایی شما آماده سرو است. شما می‌توانید تخم مرغ‌ها را به صورت کامل و بدون نیاز به هم زدن داخل اشکنه بشکنید.

۱۰. نرگسی اسفناج

برای درست کردن یک غذای نونی سریع و مقوی در وعده شام می‌توانید نرگسی اسفناج را انتخاب کنید. این غذای ساده اما سرشار از پروتئین و آهن به روش زیر آماده می‌شود:

  • یک کیلو اسفناج
  • چهار عدد پیاز نگینی شده
  • پنج عدد تخم مرغ
  • یک حبه سیر رنده شده
  • زردچوبه، نمک و فلفل به قدر لازم

طررز تهیه نرگسی

  1. ابتدا اسفناج‌ را داخل قابلمه بریزید و حدود سی دقیقه زمان بدهید تا با آب خودش بپزد.
  2. در همین حین پیازها را داخل تابه همراه با روغن تفت دهید سپس زردچوبه را به آن اضافه کرده و در نهایت سیر را نیز برای کمتر از یک دقیقه همراه با پیازها تفت دهید.
  3. حالا وقت آن است که اسفناج را به مواد داخل تابه اضافه کرده و تفت دهید.
  4. تخم مرغ‌ها را در ظرف جدا بشکنید و همراه با نمک و فلفل حسابی هم بزنید.
  5. اکنون تخم مرغ را به صورت مرحله‌ای به اسفناج‌ها اضافه کرده و مدام هم بزنید تا تخم مرغ‌ها سفت شوند.
  6. پس از چند دقیقه که همه مواد کامل منسجم و سفت شد نرگسی اسفناج خوشمزه شما آماده سرو است.

مقاله پیشنهادی: طرز تهیه 11غذای کم کالری

جمع بندی

طبق توصیه متخصصین تغذیه وعده شام باید کامل، مقوی و البته سبک باشد، به همین علت ما در این مقاله از کترینگ کیبو  طرز تهیه 10 غذای نونی سریع و خوشمزه که هم در پک های رژیمی و هم در منو غذای شرکتی کیبو موجود هست که به صورت غذای تک و یا ناهار سازمانی میتونید سفارش بدید همچنین مجموعه ما آمادگی لازم برای ارائه پک های رژیمی با آیتم‌های دلخواه مشتریان عزیز را دارد، به این ترتیب برای سفارش آنلاین غذا از بهترین کترینگ میرداماد تنها کافی است از طریق شماره تلفن ۴۳۰۰۰۰۴۲_۰۲۱ با ما در ارتباط باشید.

سفارش آنلاین غذا

ساعات کاری 

شنبه – پنجشنبه
11:00 – 16:00

جمعه
تعطیل است

عضویت در خبرنامه

13 + 8 =

طراحی سایت و بازاریابی آنلاین  : سپنتا