02143000042

یکی از غذاهای پرطرفدار که در لیست غذاهای ایرانی است دلمه برگ مو می باشد که در همه جای ایران با یک سری از مواد مشترک تهیه میشود اما  در چاشنی کمی متفاوت هستند که البته  به موقعیت جغرافیایی و آب و هوای محل سکونت و عادتهای غذایی افراد بستگی دارد. با ما همراه باشید با طرز تهیه دلمه برگ مو

طرز تهیه دلمه برگ مو

دلمه برگ مو یکی از معروف ترین انواع دلمه ها در ایران است . تقریبا در اواسط فصل بهار می توانید بهترین نوع برگ مو را برای درست کردن دلمه برگ مو در بازار پیدا کنید. دلمه برگ مو هم به عنوان پیش غذا سرو می شود هم به عنوان غذای اصلی. در این آموزش سرآشپز تهیه غذا جردن کامل ترین روش پخت دلمه برگ مو را آماده کرده. با مواد لازم ذکر شده در این دستور می توانید برای ۴ نفر دلمه برگ مو تهیه نمایید.

میزانمواد مورد نیاز
۲۰۰ گرمسبزی دلمه
۲۰۰ گرمگوشت چرخ کرده
۲ لیوانبرنج
۱ عددپیاز
۱۰۰ گرملپه
به میزان کافیسرکه
به میزان کافیبرگ مو
به میزان کافیروغن
به میزان کافیفلفل سیاه
به میزان کافینمک

دستور پخت دلمه برگ مو

  در این مقاله تمام مراحل تهیه اصولی دلمه برگه مو ارائه می شود تا از این روش برای  تهیه غذا مجالس و مهمانی ها استفاده کنید

  • بهتر است لپه را از شب قبل در آب بخیسانیم تا نفخش برطرف شود و در زمان پختن سریعتر بپزد. لپه را با مقداری آب می پزیم و کنار می گذاریم. برنج را نیم ساعت در آب می خیسانیم و پس از گذشت این زمان با چند لیوان آب و کمی نمک می گذاریم برنج نیم پز شود.
  • باید برنج طوری پخته شود که اطراف دانه های برنج نرم و مغز سفت باشد. پس از پختن برنج آن را آبکشی می کنیم و کنار می گذاریم. حالا در یک تابه بزرگ پیاز را به صورت نگینی ریز خرد می کنیم و یا رنده می کنیم  و با مقداری روغن تفت می دهیم تا طلایی رنگ شود.
  • پس از نرم شدن پیاز ، گوشت چرخ کرده را به همراه مقداری نمک و فلفل سیاه به تابه اضافه می کنیم. تفت دادن را ادامه می دهیم تا گوشت رنگش تغییر کند و تقریبا پخته شود. پس از اینکار تابه را از روی حرارت بر می داریم و اجازه می دهیم تا مخلوط گوشت سرد شود.
  • سبزی دلمه را یا باید به صورت ساطوری ریز خرد کنیم یا اینکه چرخ کنیم. وقتی مخلوط گوشت سرد شد سبزی ساطوری شده را به  لپه و برنج آن اضافه می کنیم و مواد را خوب مخلوط می کنیم تا کاملا یکدست شوند.
  • حالا برگ موها را می شوییم. اگر برگ موها تازه باشد باید ۱ یا ۲ دقیقه در آب جوش قرار داده شوند تا زمان پیچاندن دلمه نشکنند. برگ مو باید به پشت روی سطح کار قرار گیرد و با قاشق مقداری از مایه  را روی برگ مو می ریزیم.

مقالات پیشنهادی: غذاهای ایرانی بدون برنج

طرز پیچیدن دلمه برگ مو

  1. دلمه ها را می توانیم به دو صورت بپیچیم. روش اول به صورت بقچه ای است که از یک سمت شروع می کنیم و تمام قسمت های خارجی دلمه را به سمت وسط جمع می کنیم و دلمه ها را به ترتیب در یک ظرف می گذاریم تا باز نشوند.
  2. روش دوم پیچاندن لوله ای است که بعد از قرار دادن مایه دلمه برگ را مانند لوله جمع می کنیم و سر و ته برگ را به داخل دلمه برمی گردانیم. به همین صورت تمام دلمه ها را می پیچانیم. حالا کف قابلمه ای را با روغن چرب می کنیم. و تمام دلمه ها را با دقت در قابلمه می چینیم. اگر احتمال باز شدن دلمه را می دهید یک کاسه کوچک روی دلمه ها قرار دهید تا از باز شدن آنها جلوگیری کند. پس از اینکه تمام دلمه ها را در قابلمه چیدیم ۲ لیون آب به قابلمه اضافه می کنیم.

دلمه برگ مو تهیه غذا میرداماد

حدود ۳ تا ۴ قاشق غذاخوری هم روغن به قابلمه اضافه می کنیم و حرارت را زیاد می کنیم تا آب به جوش بیاید و تقریبا تبخیر شود سپس حرارت را کم می کنیم تا دلمه ها به آرامی پخته شوند. پس از آماده شدن غذا در ظرف مورد نظر می چینیم و سرو می کنیم.

سفارش آنلاین غذا

ساعات کاری 

شنبه – پنجشنبه
11:00 – 16:00

جمعه
تعطیل است

عضویت در خبرنامه

4 + 5 =

طراحی سایت و بازاریابی آنلاین  : سپنتا