02143000042

ماهی یکی از منبع های مهم از اسیدهای چرب امگا 3 مورد نیاز بدن انسان هاست که برای حفظ سلامتی قلب و عروق و پیشگیری از بسیاری از بیماری ها مانند دیابت و آلرژی ها مفید است که به روش های مختلف در آشپزخانه صنعتی کیبو تهیه می شود با ما همراه باشید تا با 7 روش آسان پخت ماهی آشنا شوید.

شیوه صحیح پخت ماهی

ماهی را آن قدر نپزید که تکه‌تکه شود، زیرا در این صورت خشک می‌شود. هنگامی‌که رنگ ماهی از نیمه‌شفاف به مات (سفید) بر‌گردد یا دمای داخلی آن به 60 تا 63 درجه سانتی‌گراد برسد یعنی ماهی پخته است. در صورت خرید غذای دریایی تازه، آن را همان روز مصرف کنید یا ظرف مدت 2 روز فریز کنید. در صورت فریز کردن، برای یخ زدایی اجازه دهید یک شب در یخچال بماند؛ سپس با آب سرد بشویید، آب آن را بگیرید و به‌آرامی خشک کنید.

گریل کردن ماهی

آشنایی با 7 روش آسان پخت ماهی

گریل کردن ماهی

تکه‌های ضخیم‌تر استیک (ماهی تن، سالمون، هالیبوت یا شمشیرماهی) بهتر از تکه‌های نازک گریل می‏شوند. برای گریل از توری مخصوص با میله‌های تمیز، چرب و نزدیک‌به‌هم استفاده کنید. برای تکه‌های کوچک‌تر نیز سبد مخصوص گریل ماهی مناسب‌تر است.

  • گریل زغالی را 30 دقیقه یا گریل گازی را 10 دقیقه با درب بسته و بالاترین حرارت گرم کنید. برای پخت با حرارت غیرمستقیم، آتش یا حرارت گریل را تنها از یک طرف به آن وارد کنید
  • مقدار زیادی روغن روی میله‌های آهنی گریل بمالید تا ماهی به آن نچسبد؛ فاصله میله‌ها با منبع حرارت باید 10 الی 15 سانتی‌متر باشد
  • یک لایه ماهی روی توری گریل قرار دهید
  • برای پخت با حرارت مستقیم، هر طرف ماهی را روی حرارت متوسط تا متوسط رو به بالا به مدت 4 الی 6 دقیقه (به ازای هر 2/5 سانتی‌متر ضخامت) و یا تا زمانی که ماهی پخته می‌شود، گریل کنید
  • برای پخت با حرارت غیرمستقیم، ماهی را در طرف سردِ گریل، روی میله‌ها قرار دهید و 15 دقیقه با درب بسته بپزید. یا می‌توانید ماهی را در طرف داغ گریل قرار داده تا داغ شود، سپس به طرف سرد گریل ببرید تا پخت کامل شود
  • برای دمای گریل، دماسنج مخصوص سطح گریل را روی میله‌ها قرار دهید یا از روش شمارش با دست برای تعیین دما استفاده کنید: کف دست خود را بالای میله‌ها با همان فاصلهٔ‌ پخت ماهی‌ها نگه دارید. اگر پس از 3 ثانیه مجبور شدید دست خود را عقب بکشید، دما متوسط رو به بالا است (218 درجه
  •  سانتی‌گراد )؛ اگر پس از 4 ثانیه دست خود را عقب کشیدید، دما متوسط است (190 درجه سانتی‌گراد است )

مقاله پیشنهادی: مزه دار کردن انواع ماهی

 سرخ کردن ماهی

در این روش، غذا خشک و ترد می‏شود. بهترین ماهی‏ هایی که می‏توان به این روش پخت عبارتند از فیله ماهی، میگو، گوش‏ ماهی خلیج و شاه‏ میگوی دمپایی. ماهی‏های سخت‏ پوست از جمله ماهی کاد و لوزی‏ ماهی را می‏توان به صورت نوارهای باریک برش زد و با حرارت بالا سریع سرخ کرد.

  • حدود نیم سانت روغن یا کره را در یک ماهی‏تابه نچسب روی حرارت متوسط تا متوسط رو به بالا گرم کنید
  • می‏توانید ماهی را به شیر یا تخم‏ه مرغ همزده آغشته کرده و سپس در پودر سوخاری بغلتانید
  • هر طرف ماهی را 4 الی 5 دقیقه (به ازای هر 2/5 سانت ضخامت) یا تا زمانی که ماهی پخته می‏شود، سرخ کنید

انواع روش پخت ماهی

پخت ماهی در مایکروویو

تقریباً هر نوع فیله/استیک ماهی بدون استخوان برای این روش طبخ مناسب است.

  • ظرفِ مخصوص مایکروویو را با اسپری روغن پاشی کنید.
  • ماهی را به دو قسمت برش بزنید و طوری در ظرف قرار دهید که قسمت‌های ضخیمِ وسط ماهی به سمت لبه بیرونی ظرف باشند. ماهی را در یک لایه و با مقدار کمی مایعات قرار دهید.
  • کاور پلاستیکی روی آن بکشید و چند منفذ هوا در آن ایجاد کنید.
  • به ازای تقریباً هر 500 گرم ماهی، 3 دقیقه آن را با دمای بالا بپزید و یک بار در حین پخت، آن را برگردانید.

کباب کردن ماهی در تابه

تکه‌های ضخیم‌تر (حداقل 2/5سانتی‌متر) برای پخت با این روش مناسب‌تر هستند تا ماهی هنگام کباب شدن، خشک نشود

  • ماهی را قبل از پخت و چند بار در حین پخت، چرب کنید
  • تکه‌های ماهی با ضخامت 2 الی 2/5 سانتی‌متر را با فاصله‏ ی 10 سانتی‌متری از منبع حرارت، روی تابه‌ای چرب کباب کنید
  • تکه‌های ماهی را به ازای هر 2/5 سانتی‌متر ضخامت، 8 دقیقه در اجاقی با درب نیمه‌باز کباب کنید
  • تکه‌هایی را که ضخامت آن‌ها کمتر از 2/5 سانتی‌متر است برنگردانید. هم‌زمان که روی ماهی برشته می‌شود، زیر و داخل آن نیز پخته می‌شود
  • تکه‌های ضخیم‌تر را با فاصله 13 الی 15 سانتی‌متر و فیله‌های نازک‌تر را با فاصله 5 سانتی‌متر از منبع حرارت کباب کنید

پخت ماهی در فر

پخت ماهی در فر

  • فر را با دمای 230 درجه سانتیگراد گرم کنید
  • روی سینی فر یا یک ظرف لبه‏ کوتاه، اسپری روغنی پخت‏ و پز بپاشید
  • یک لایه ماهی روی سینی فر قرار دهید و ادویه دلخواه بزنید
  • به مدت 10 دقیقه به ازای هر 2/5 سانت ضخامت ماهی و یا تا زمانی که ماهی پخته می‏شود، آن را بدون کاور در فر قرار دهیدپس از پخت، به آن نمک بزنید.

  آب‏پز کردن ماهی

تقریباً هر نوع ماهی را می‏توانید در مایعات گرم از جمله آب ، آب ماهی پخته یا شیر بپزید.

  • به مقدار کافی از مایع مورد نظر بریزید تا سطح ماهی را بپوشاند.
  • درب تابه را محکم ببندید و فیله‌ها را در دمای نزدیک به جوش بپزید.
  • فیله ماهی را 8 الی 10 دقیقه و ماهی کامل را 15 الی 20 دقیقه بپزید
  • از مایعی که برای آب‌پز کردن ماهی استفاده می‏کنید می‌توانید به‌عنوان بیس سس استفاده کنید

(سرخ‌ کردن ماهی در سرخ‌کن (روغن فراوان

ماهی‌هایی با ضخامت تقریباً 1/5 سانتی‌متر برای این روش مناسب هستند. جهت اطمینان از پخت مناسب، دمای روغن را با دماسنج میله‌ای کنترل کنید: اگر روغن هنگام طبخ خیلی سرد باشد، غذا آبدار و چرب می‌شود؛ اگر روغن بیش‌ازحد داغ شود، قبل از اینکه داخل غذا به دمای لازم برسد، سطح بیرون آن تیره شده یا می‏سوزد.

  • مقدار کافی روغن نباتی یا کانولا را تا دمای 175 الی 190 درجه سانتی‌گراد گرم کنید تا ماهی پس از پخته شدن در آن شناور شود.
  • ماهی‌های ضخیم‌تر را به تکه‌های کوچک‌تر برش بزنید تا ماهی طی مدتی که برشته می‌شود، پخته شود.
  • روی فیله‏ها کمی آرد بپاشید. سپس آن‏ها را به تخم‏مرغ همزده آغشته کرده و در پودر سوخاری دلخواهتان بغلتانید.
  • ماهی‌ها را به مدت 3 الی 5 دقیقه بپزید تا به‌آرامی برشته شوند.
  • مواظب باشید هنگام سرخ‏شدن، فیله‌ها به هم نچسبند. این کار باعث تولید بخار آب و در نتیجه آبدارشدن سطح روغن می‌شود.
  • پیش از سرو غذا، روغن ماهی‌ها را با حولهٔ کاغذی بگیرید.

سفارش آنلاین غذا

کترینگ کیبو ارائه دهنده غذای شرکتی به صورت بسته بندی در ظرف های ماکروفری با بهترین کیفیت و تهیه غذای مجالس و مهمانی های شما عزیزان در سراسر تهران می باشد

 

ساعات کاری 

شنبه – پنجشنبه
11:00 – 16:00

جمعه
تعطیل است

عضویت در خبرنامه

2 + 9 =

طراحی سایت و بازاریابی آنلاین  : سپنتا