02143000042

فوت و فن های تهیه آب دوغ خیار مجلسی

آبدوغ خیار یکی از نوستالژیک ترین غذاهای فصلی ایران است که بدلیل راحتی در آماده سازی و طعم مطبوعش بین اکثر اقوام ایرانی محبوبیت خاصی دارد. آبدوغ خیار یکی از خوراکیهای سنتی و اصیل ایرانی است که بین اقوام مختلف ایرانی  (با کمی تفاوت در نحوه تهیه) جایگاه خاصی به خصوص در فصل تابستان دارد که البته طبق شنیده ها عقیده بر آن است که خواستگاه اصلی این غذا شهر زیبای شیراز می باشد.

آبدوغ خیار بسته به نوع سرو معمولا بعنوان وعده اصلی یا وعده عصرانه بصورت سرد سرو می شود و چون مواد اولیه آن در دسترس و ساده می باشد اکثر مردم قادر به تهیه و تناول آن هستند ، بدین منظور ما در این مطلب نحوه آماده سازی این غذای خوشمزه و خنک که یکی از غذاهای شرکتی کترینگ کیبو نیز است  را بصورت کاملا ساده و کاربردی به شما عزیزان آموزش خواهیم داد.

طرز تهیه آب دوغ خیار

 آب دوغ خیار سنتی رستورانی

 مواد لازم 

  •  دوغ سنتی : ۱.۵ لیتر
  • خیار : ۳ عدد متوسط
  • کشمش : ۱۵۰ گرم
  • خامه : ۵۰ گرم
  • مغز گردو : ۱۰۰ گرم
  • سبزی خوردن شامل سبزی های معطر : ۴۰۰ گرم
  • ماست چکیده سنتی : ۳۰۰ گرم
  • نمک و نان : به مقدار کافی

طرز تهیه آب دوغ خیار

در ابتدا یک کاسه بزرگ برای مخلوط کردن کل مواد بر میداریم.

سبزی خوردن ها رو پس از شستن بصورت ریز ریز خورد میکنیم و داخل کاسه میریزیم بعد ماست چکیده ، خامه و دوغ رو در یک ظرف جدا مخلوط میکنیم تا کاملا رقیق و یکدست بشن  حالا سبزی ها رو بهش اضافه میکنیم

در این مرحله مغز گروهارو به صورت نگینی خرد میکنیم بهتره نه خیلی ریز و نه خیلی  درشت باشن ، خیارهارو هم بصورت نگینی خرد یا رنده میکنیم سپس  گردو و خیار و نمک رو هم به بقیه مواد اضافه میکنیم در مرحله آخر همه مواد رو هم میزنیم و  داخل یخچال قرار میدیم تا کمی خنک بشه چون این غذا معمولا خنک و سرد سرو میشه اما اگر تایم کمی برای اینکار دارید میتونید چند تکه یخ داخلش بندازید تا سریع تر خنک بشه

آب دوغ خیار مجلسی

نکات طلایی درست کردن آبدوغ خیار 

۱.بعد از آماده شدن میتونید این غذای خوشمزرو با نان یا بدون نان سرو کنید ،

در روش رستورانی یا مجلسی بهتره نان ها رو داخل مواد نریزید تا هرکس به هر مقدار که دوس داشت داخل ظرف ابدوغ خیارش نان بریزه اما در روش سنتی معمولا چند دقیقه قبل سرو نان که اغلب نان لواش هست رو ریز ریز میکنن و داخل مواد میریزن تا به اصلاح خیس بخوره و اماده خوردن بشه البته توجه داشته باشید مقدار نان خیلی زیاد نشه که تمام اب غذارو به خودش جذب میکنه و نانها خمیر میشه

سبزی آبدوغ خیار

۲.سبزی هایی که برای آبدوغ خیار استفاده میشه معمولا ترکیبی از سبزی های معطر مثل ترخون ، ریحان ، پیازچه ، مرزه ، جعفری ، نعنا و پونه هست که البته میتونید علاوه بر این سبزی ها از پودر گل محمدی و تربچه ، هم برای تزیین هم برای خوش طعم تر شدن ابدوغ خیار استفاده کنید

۳. این غذا در بین اقوام مختلف ممکنه با کمی تغییر در مواد اولیه اماده بشه بطور مثال خیلی جاها از خامه استفاده نمیکنن یا به جای استفاده از ماست چکیده از ماست معمولی استفاده میکنن که در نهایت اضافه یا کم کردن این مواد بسته به بودجه و ذائقه شما عزیزان میتونه متفاوت و کاملا سلیقه ای  باشه

۴. اگر دوس دارید که آبدوغ خیارتون کمی رقیق تر باشه میتونید به مواد کمی آب خنک اضافه کنید

سفارش آنلاین غذا

ساعات کاری 

شنبه – پنجشنبه
11:00 – 16:00

جمعه
تعطیل است

عضویت در خبرنامه

12 + 14 =

طراحی سایت و بازاریابی آنلاین  : سپنتا