02143000042

تنوع جغرافیایی و اصالت فرهنگ ایرانی، در کنار ذوق و قریحه مردم کشورمان باعث شده‌است تا بی‌شمار غذاهای خوشمزه و خوش طعم مهمان سفره‌هایمان باشد به‌طوری‌که حتی برخی از آن‌ها مانند کباب ایرانی شهرت جهانی پیدا کرده‌اند. این تنوع به‌قدری جذاب و رنگارنگ است که تقریبا با هر ماده غذایی یک غذای ایرانی اصیل و لذیذ را می‌توان تهیه و طبخ کرد.

بدین منظور ما در این مطلب از کیبو قصد داریم شما را با ۵۰ غذای خوشمزه و پرطرفدار ایرانی آشنا کنیم تا از این طریق بتوانید به سفره‌هایتان تنوع بیشتری داده و با در دست داشتن این لیست کاربردی، مزه غذاهای جدید را نیز تست کنید.

انواع خورشت‌های ایرانی

خورشت‌ها که معمولا همراه با برنج سرو‌ می‌شوند، جایگاه ویژه‌ای در فرهنگ غذایی مردم ایران دارند. خورشت‌ها بسته به قومیت و جغرافیای خاص مناطق مختلف کشورمان از مواد اولیه متفاوت و متنوعی تهیه می‌شوند که در ادامه محبوب‌ترین آن‌ها را معرفی خواهیم کرد.

  • خورشت فسنجان: گوشت، گردو، پیاز، رب انار، چاشنی مخصوص و…
  • خورشت قورمه سبزی: گوشت، سبزی قورمه، لوبیا قرمز، پیاز، لیمو عمانی و…
  • خورشت قیمه سیب زمینی یا بادنجان: گوشت، پیاز، لپه، لیمو عمانی، زعفران، رب، بادنجان یا سیب زمینی و…
  • خورشت کرفس: گوشت، پیاز، ساقه و برگ کرفس، جعفری، نعناع و …
  • خورشت آلو اسفناج: گوشت، پیاز، سبزی اسفناج و تره، آلو خورشتی، چاشنی مخصوص و …
  • خورشت خلال: گوشت، پیاز، لیمو عمانی، خلال بادام، زعفران، رب، چاشنی مخصوص و …
  • خورشت بامیه: گوشت، پیاز، رب، زعفران، بامیه، چاشنی مخصوص و …
  • خورشت قیمه نثار: گوشت، پیاز، رب، زعفران، خلال پسته و بادام، زرشک، ادویه مخصوص و …
  • خورشت ریواس: گوشت، پیاز، ریواس، نعنا، جعفری، رب و…
  • خورشت به: گوشت، پیاز، به، آلو خورشتی، لپه، چاشنی مخصوص و …
  • خورشت کاری: مرغ، پیاز، ادویه کاری، ماست، خامه، زعفران و …

آلبالو پلو

انواع پلو اصیل ایرانی

پلو یا چلو، غذای لذیذی است که تقریبا تمام ایرانی‌ها دست کم هفته‌ای چند مرتبه آن را همراه با انواع خورشت، کباب و … میل می‌کنند. پلو در ایران از تنوع بسیار زیادی برخوردار است چرا که تقریبا هر قومی با اضافه کردن مواد اولیه بومی و محلی منطقه خود سعی کرده‌است تا آن را به شیوه‌ای متفاوت طبخ کند، بدین ترتیب در ادامه مطلب ۱۳ پلوی محبوب و اصیل ایرانی را معرفی خواهیم کرد.

  • باقالی پلو با گوشت یا مرغ: برنج، باقالی سبز، سبزی شوید، گوشت یا مرغ
  • زرشک پلو با مرغ: برنج، زرشک، مرغ، زعفران، رب، پیاز و …
  • لوبیا پلو: برنج، گوشت، پیاز، لوبیا سبز، رب، زعفران، ادویه مخصوص و …
  • عدس پلو: برنج، عدس
  • استانبولی: برنج، گوشت چرخ کرده، سیب زمینی، رب یا زردچوبه، ادویه و …
  • رشته پلو: برنج، رشته پلویی
  • دمپختک: برنج، زردچوبه، پیاز، لپه باقالی
  • سبزی پلو با ماهی: برنج، سبزی پلو، ماهی
  • آلبالو پلو: برنج، آلبالو، مرغ، پیاز، زعفران، خلال پسته و بادام، ادویه و …
  • مرصع پلو: برنج، مرغ یا گوشت، خلال پسته و بادام، پوست پرتقال، زرشک، کشمش، پیاز، ادویه مخصوص و …
  • میگو پلو: برنج، میگو، پیاز، سیر، سبزی گشنیز، گوجه فرنگی، فلفل سبز، ادویه مخصوص و…
  • ته چین پلو: برنج، گوشت قرمز یا مرغ، تخم مرغ، ماست، زعفران، ادویه، پیاز، گلاب و …

انواع آش سنتی

در فرهنگ ایرانی به کسی که غذا می‌پزد «آشپز» گفته می‌شود که همین عنوان نشان از محبوبیت آش بین مردم دارد. آش‌ها غذاهایی آبکی و مملو از انواع حبوبات و سبزیجات هستند که انواع و اقسام بسیار مختلفی دارند. تنوع آش در ایران به قدری بالا است که تقریبا هر شهر ایران آش منحصربه‌فرد منطقه خود را دارد. در زیر با برخی از معروف‌ترین آن‌ها آشنا خواهید شد.

  • آش رشته: رشته آش، پیاز، نخود، لوبیا چیتی، عدس، سبزی آش، اسفناج، سیر و نعنا داغ، کشک و…
  • آش ماست: پیاز، برنج، لپه، ماست، نعناع و …
  • آش دوغ: سبزی اسفناج و برگ چغندر، برنج، دوغ، نخود، آرد، نعناع، سیر و …
  • آش گوجه فرنگی: برنج، گوجه فرنگی، تره، جعفری، غوره، پیاز، لوبیا چشم بلبلی، آب گوشت، نعناع و …
  • آش شله قلمکار: پیاز، عدس، برنج، گوشت، گندم، لوبیا چیتی، نخود، سبزی آش، کشک، سیر و …
  • آش ترخینه: ترخینه، نخود، لوبیا چیتی، عدس، پیاز، سبزی آش، نعناع و سیر، کشک و …
  • آش جو: جو پوست کنده، لوبیا چیتی، نخود، سبزی آش، پیاز، سیر، کشک، نعنا و …
  • آش آلو: برنج، لپه، پیاز، آلو، سبزی آش، نعنا و…

معرفی 50 غذای خوشمزه و پرطرفدار ایرانی

انواع کباب ایرانی

بدون شک کباب جزو خوشمزه‌ترین و پرطرفدارترین غذاهای ایرانی است که بر پایه گوشت تازه گوسفند یا گوساله تهیه می‌شود. این غذای لذیذ به‌قدری در دل مردم ایران جای دارد که نه‌تنها آن را در رستوران‌ها و مهمانی‌های خود سفارش داده و میل می‌کنند بلکه علاقه شدیدی به طبخ آن در منزل یا پیک نیک‌های دوستانه دارند. کباب به‌عنوان غذایی سنتی با تاریخچه‌ای چند صد ساله به روش‌های گوناگون درست می‌شود که نام معروف‌ترین آن‌ها را در ادامه مطلب ذکر کرده‌ایم. کترینگ کیبو از جمله معروف‌ترین کترینگ‌های شمال پایتخت است که انواع کباب ایرانی را با کیفیتی مثال زدنی تهیه و طبخ می‌کند.

  • کباب کوبیده: قلوه‌گاه گوسفند، راسته گوساله، پیاز، ادویه
  • کباب برگ: گوشت راسته گوسفندی، پیاز، ادویه
  • کباب چنجه: فیله گوسفندی، ماست، پیاز، ادویه
  • جوجه کباب: ران یا سینه مرغ، پیاز، فلفل دلمه، ادویه، زعفران
  • کباب بختیاری: فیله مرغ، گوشت گوسفند، زعفران، ماست، روغن، کره، پیاز، ادویه
  • کباب سلطانی: ترکیب کباب برگ و کوبیده
  • کباب ترش: گوشت قرمز، گردو، انار، سیر، سبزی و ادویه مخصوص
  • کباب تابه‌ای: گوشت قرمز چرخ کرده، رب، گوجه فرنگی، ادویه، پیاز، زعفران

انواع کوفته سنتی

کوفته غذایی سنتی و اصیل با عطر و طعمی بی‌نظیر است که درست کردن آن قلق خاصی دارد. در گذشته بانوان خانه‌دار تبحر زیادی در طبخ انواع کوفته داشتند اما کم‌کم با تغییر سبک زندگی و روی آوردن به غذاهای سریع و فست فودی مردم ترجیه می‌دهند تهیه غذای مجالس و مهمانی و کوفته‌های خود را به رستوران‌ها و کترینگ‌ها بسپارند. در هر حال اگر عاشق درست کردن این غذا در منزل هستید می‌توانید براساس لیست زیر یکی از معروف‌ترین کوفته‌های معرفی شده را در خانه درست کرده و میل کنید.

  • کوفته تبریزی: برنج، لپه، گوشت چرخ کرده، سبزی کوفته، رب، تخم مرغ پخته، پیاز، زعفران، ادویه مخصوص، مرزه و ترخون، آرد نخودچی، زرشک، آلو، گردو و…
  • کوفته برنجی: برنج، گوشت چرخ کرده، سبزی کوفته، لپه، آرد نخودچی، پیاز، زرشک، آلو، گردو، ادویه و …
  • کوفته ریزه: گوشت چرخ کرده، پیاز، تخم مرغ، آرد نخودچی، رب، گوجه فرنگی، ادویه و …
  • کوفته نخودچی: پیاز، گوشت، آرد نخودچی، زعفران، رب، سبزی معطر، ادویه و …

  مقاله پیشنهادی: بهترین تشریفات مجالس و عروسی

انواع خوراک اصیل ایرانی

خوراک‌ها نیز در فرهنگ غذایی ایران طرفداران خاص خود را دارند. این نوع غذاها به دلیل حجم کم و سرو بدون برنج معمولا برای ورزشکاران و کسانی‌که دارای رژیم‌های غذایی خاص هستند مناسب است، پس وقت را از دست نداده و در اولین فرصت یکی از بهترین خوراک‌های خوشمزه زیر را درست کرده و میل نمائید.

  • دلمه برگ مو: برنج، لپه، پیاز، گوشت چرخ کرده، سبزی دلمه، برگ مو، چاشنی مخصوص، رب، ادویه و …
  • دلمه فلفل و بادمجان: فلفل دلمه‌ای، بادمجان دلمه‌ای، برنج، لپه، پیاز، گوشت چرخ کرده، سبزی دلمه، رب، چاشنی مخصوص، ادویه و …
  • دلمه کلم سفید: برگ کلم سفید، برنج، لپه، پیاز، گوشت چرخ کرده، سبزی دلمه، رب، چاشنی مخصوص، ادویه و …
  • تاس کباب: گوشت، پیاز، سیب زمینی، هویج، به، آلو، رب، گوجه فرنگی، ادویه و …
  • کشک بادنجان: بادنجان، پیاز، سیر، کشک، نعناع خشک، مغز گردو، زردچوبه، ادویه و …
  • میرزاقاسمی: بادنجان، گوجه فرنگی، سیر، تخم مرغ، رب، زردچوبه، ادویه و …
  • کتلت: سیب زمینی، پیاز، گوشت چرخ کرده، زردچوبه، ادویه و …
  • اشکنه: سبزی معطر، شنبلیله خشک، تخم مرغ، پیاز داغ، سیب زمینی، آرد، زردچوبه، ادویه و …
  • یتیمچه: بادنجان، سیب زمینی، فلفل دلمه‌ای، گوجه فرنگی، پیاز، سیر، ادویه و …

سفارش آنلاین غذا

ساعات کاری 

شنبه – پنجشنبه
11:00 – 16:00

جمعه
تعطیل است

عضویت در خبرنامه

9 + 15 =

طراحی سایت و بازاریابی آنلاین  : سپنتا