02143000042

یکی از ضروریات برای برنامه ریزی و مدیریت بودجه در منزل تهیه لیست غذای هفتگی است، که آشنایی با لیست غذاهای ایرانی این امکان رو فراهم می کند تا به راحتی برنامه هفتگی غذایی با انتخابهای متنوع داشته باشید

لیست 230 غذای ایرانی

بسیاری از خانم ها برای انتخاب غذا در وعده های مختلف و همچنین تهیه غذای مجالس و مهمانی خود ، با مشکل مواجه می شوند. مسئله آن ها نشناختن غذا ها نیست بلکه گزینه های متنوع، قدرت انتخاب را از بین می برد. راه حل رفع این مشکل، داشتن لیست غذاهای ایرانی است. غذا های محلی و سنتی ما جزء خوش طعم ترین غذا هایی هستند که در جهان طبخ می شوند. در ادامه به 230 نوع غذا در لیست غذاهای ایرانی ، اشاره می کنیم. بدون شک تهیه لیست غذا های ایرانی در تنظیم کردن برنامه تغذیه، موثر است.

دسته بندی غذا های ایرانی

به طور کلی می توانیم غذا های سنتی ایرانی را به شکل زیر، دسته بندی کنیم:

انواع غذای ایرانی

  • آش
  • آبگوشت
  • اشکنه
  • کباب
  • کوفته
  • دلمه
  • کتلت و شامی
  • کوکو
  • خوراک
  • چلو و پلو
  • خورش

در ادامه، به خوشمزه ترین لیست غذاهای ایرانی که در هرکدام از دسته های طبقه بندی شده بالا قرار می گیرند، اشاره می کنیم.

 

 

آش

خانواده های ایرانی در مناسبت های مختلف از جمله دورهمی یا نذری، آش می پزند. هر منطقه در کشور ما، نوع خاصی از آش ها را طبخ می کنند. 20 آش محبوبی که بیشترین طرفدار را دارند، شامل موارد زیر می شود.

  1. معرفی 230 غذای ایرانیرشته
  2. کشک ( و آش کشک خوزستانی)
  3. ماست
  4. غوره
  5. گندم
  6. بلغور
  7. قلمکار ( و قلمکار شیرازی)
  8. آش گوجه
  9. آش آلوچه
  10. آش انار
  11. آش اسفناج
  12. ترشی شمالی
  13. آش بادمجان
  14. اماج
  15. آش دندان
  16. کارده شیرازی
  17. ترخینه یا سیرابی
  18. آش دوغ آذربایجانی ( و آش دوغ لری)
  19. آش مصفی شهرکردی
  20. آخورک کازرونی

آبگوشت

یکی از اصیل ترین گزینه ها در لیست غذاهای ایرانی ، آبگوشت است. در سال های گذشته معمولا برای مهمانی های خانوادگی دیگ آبگوشت بار می گذاشتند. خوش طعم ترین آبگوشت های ایرانی را با هم مرور می کنیم.

  1. رسمی
  2. باغی
  3. بزقرمه
  4. قنبید
  5. بزباش
  6. غوره
  7. کرمانی
  8. دیزی
  9. ماش و قمری
  10. گوشت و نخود اصفهانی

اشکنه

اشکنه یکی از غذا های ساده ای هست که خیلی زود آماده می شود. علارقم پخت ساده ای که اشکنه دارد، غذایی مقوی است. سرعت بالای طبخ اشکنه، آن را به غذای مناسب مواقع ضرورت تبدیل می کند.

اشکنه هایی که در لیست غذاهای ایرانی قرار می گیرند، شامل گروه زیر می شود:

  1. اشکنه با دانه انار خشک یا ترشی انار
  2. اشکنه با ماست
  3. اشکنه باقالا عربی
  4. اشکنه قارچ شهرکردی
  5. اشکنه با آرد شهرکردی
  6. گوجه
  7. گردو
  8. آلبالو
  9. زرشک
  10. کاله جوش

کباب

کباب ها جز پر طرفدار ترین غذای شرکتی و ایرانی  هستند. افرادی که گیاه خوار هستند می توانند با کباب کردن پنیر، پروتئین های مشابه کباب گوشت را دریافت کنند. در ادامه، خوش طعم ترین کباب های ایرانی را معرفی می کنیم.

  1. انواع کباب کوبیده گوشت
  2. برگ
  3. بختیاری
  4. وزیری
  5. سلطانی
  6. ترش
  7. چنجه
  8. قفقازی
  9. شیشلیک
  10. جوجه کباب
  11. کوبیده مرغ
  12. ماهی تابه ای
  13. ماهی صبور
  14. فیله کبابی ماهی
  15. میگو کبابی
  16. ماهی قزل آلا
  17. ماهی اوزون برون
  18. کباب حسینی اصفهانی
  19. جگرورز لری
  20. دل و قلوه کبابی

  مقاله پیشنهادی: طرز تهیه کباب کوبیده و نکات پخت جوجه کباب و کباب دیگی

 کوفته های ایرانی

اگرچه پختن کوفته تبحر خاص خود را می طلبد اما باز هم افراد زیادی می خواهند توپک های این غذا را با دستان خودشان درست کنند. لیست کوفته های ایرانی را با هم می خوانیم.

  1. تبریزی
  2. سبزی شیرازی
  3. کپه عربی
  4. حشیشنه کنگانی
  5. بلغور شهرکردی
  6. برنجی
  7. ماهی
  8. هویج
  9. کوفته ریزه یا قلقلی
  10. کوفته شیرین کرمانشاهی

دلمه

دلمه نیز یکی از خوش مزه ترین گزینه های لیست غذا های ایرانی به شمار می رود. دلمه ها انواع متنوعی دارند که در ادامه آن ها را معرفی می کنیم.

  1. دلمه برگ مو 
  2. کلم پیچ
  3. مرغ
  4. بادمجان
  5. پیاز
  6. سویا
  7. سیب زمینی
  8. گوجه
  9. کدو سبز
  10. بادمجان و کشمش
  11. حصیری
  12. فلفل دلمه شکم پر
  13. بادمجان بقچه ای
  14. قارچ و مرغ
  15. نخود و سبزیجات

مقاله پیشنهادی :رسپی انواع کتلت

کتلت و شامی

انواع کتلت و شامی، غذای مناسبی برای وعده شام یا مهمانی های عصرانه هستند. در لیست غذا های ایرانی، کتلت و شامی هایی را می بینیم که در طبخ آن ها از حبوبات استفاده می شود.

ترکیب حبوبات و گوشت در این غذا ها منبع بسیار خوبی از فیبر و پروتئین را فراهم می کند. در ادامه، کتلت و شامی های ایرانی را معرفی می کنیم.

  • کتلت ها
  1. گوشت
  2. مرغ
  3. گوشت و جعفری
  4. گوشت و آرد سوخاری
  5. ماهی با جعفری
  6. ماهی سالمون و سیب زمینی
  7. قارچ و اسفناج
  8. عدس
  9. نخود
  10. ذرت و گشنیز
  • شامی ها
  1. پوک
  2. سبزی
  3. مربا
  4. ماهی کیلکا
  5. آرد نخودچی
  6. مرغ
  7. سویا
  8. ترشه شامی گیلانی
  9. بادمجان
  10. بابلی

کوکو

در لیست غذا های ایرانی، کوکو یکی از متنوع ترین گزینه ها به شمار می رود. می توان انواع کوکو را با ساده ترین مواد اولیه تهیه کرد.

علارقم سادگی کوکو ها، طعم بی نظیرشان آن ها را به یکی از محبوب ترین غذا های ایرانی تبدیل کرده است.

  1. بادمجان
  2. مرغ و قارچ
  3. سیب زمینی
  4. کدو سبز
  5. گوشت
  6. دو رنگ
  7. سه رنگ
  8. تره فرنگی
  9. لوبیا سبز
  10. نخود فرنگی
  11. زردک
  12. باقالا
  13. مرغ و فلفل دلمه ای
  14. اسفناج
  15. مرغ و نخود فرنگی
  16. عدس
  17. گردو
  18. کدو و ریحان
  19. مافین و فلفل دلمه ای
  20. نخود فرنگی و کالباس

خوراک های ایرانی

خوراک های خوش طعم و اصیل، بخش مهمی از سفره های ایرانی را در بر می گیرد. خوراک ها را می توان در طبقه بندی های مختلفی قرار داد.

از خوراک هایی بسیار ساده و در دسترس گرفته تا خوراک های مجلسی، همگی در لیست غذا های ایرانی دیده می شوند. این غذا ها منبع فوق العاده ای از انواع ویتامین ها، پروتئین و کلسیم هستند.خوراک ها را می توان با سبزیجات یا گوشت، مرغ و ماهی طبخ کرد. تعدادی از خوش طعم ترین خوراک ها را معرفی می کنیم.

  1. انواع خوراک هادال عدس
  2. رامیشکا
  3. خوراک ماهیچه
  4. عدس و بادمجان
  5. بادمجان و قارچ
  6. شکم پاره
  7. جگر
  8. دل
  9. گوشت
  10. لوبیا
  11. باقالا
  12. سیرابی با کشک لرستانی
  13. گی پای اصفهانی
  14. پنکیک قارچ
  15. کرفس
  16. باقالاقاتوق گیلانی
  17. سویا
  18. لقمه ای
  19. همیس خوزستانی
  20. برانی کرفس
  21. توله با قارا خوزستانی
  22. اسفناج و قارا خوزستانی
  23. شیله تبریزی
  24. نرگسی بادمجان
  25. نرگسی لوبیا سبز
  26. میگو و گوجه فرنگی
  27. دوپیازه
  28. گوشت و فلفل دلمه ای
  29. گوشت و خامه
  30. دوپیازه گوشت شیرازی

 

 

 

 

 

  • انواع خوراک ماهی

  1. ماهی شکم پر
  2. ماهی کیلکا
  3. سور با هر نوع ماهی شهر کنگان
  4. ماهی سوخاری
  5. ماهی شکم پر کنگانی
  6. ودام ماهی کنگانی
  7. ماهی صُبور شکم پاره
  8. ماهی خار و حشو خوزستانی
  9. ماهی دودی
  10. ماهی بخارپز
  • انواع خوراک مرغ

  1. مرغ و قارچ
  2. مرغ شکم پاره شیرازی
  3. مرغ شکم پاره با سبزیجات
  4. مرغ سوخاری
  5. سوفله بال مرغ
  6. قطاب مرغ
  7. فیله مرغ پفکی
  8. مرغ آب پز
  9. مرغ سرخ کرده
  10. خوراک مرغ

چلو و پلو

از آنجا که کشور ما خاک حاصل خیز فراوانی دارد، شالی کاران در مناطق مختلف به کشت برنج می پردازند. به همین دلیل نان و برنج، بیشترین بخش خوراک ایرانی ها را تشکیل می دهند.

از طرفی دیگر، ذوق و سلیقه آشپزان ایرانی باعث شد که از برنج سفید ساده، ده ها پلو و چلوی رنگین پخته شود. تنوع چلو و پلو ها در لیست غذا های ایرانی، ورای تصور است. در ادامه، بخشی از لیست غذا های ایرانی که با برنج پخته می شوند را می آوریم.

فهرست غذاهای ایرانی

  1. زرشک پلو
  2. آلبالو پلو
  3. پلو کنگر
  4. پلو گوشت ترکی
  5. رشته پلو
  6. پلو لوبیا چشم بلبلی
  7. عدس پلو
  8. خرما پلو
  9. هویج پلو
  10. سبزی پلو
  11. شوید پلو
  12. کلم پلو و کلم پلوی شیرازی
  13. ته چین مرغ
  14. مرصع پلو
  15. میگو پلو
  16. لوبیا پلو
  17. ماش پلو نورآبادی
  18. باقالا پلو
  19. فهرست غذای ایرانیپلو استانبولی
  20. پلو همدانی
  21. سیب زمینی پلو شیرازی
  22. ته چین اسفناج
  23. دمپختک شیرازی
  24. شیرین پلو
  25. دمپختک ماهی کازرونی
  26. خلال پلو کرمانشاهی
  27. قمری پلوی شیرازی
  28. هشوش عربی
  29. پلو بندری
  30. قیسی پلو

خورش های ایرانی

علاوه بر لیست بلند بالای غذا هایی که از ترکیب برنج با سایر مواد غذایی به وجود آمدند، خورش ها نیز از این تنوع، بی نصیب نماندند.

هریک از خورش هایی که در لیست غذا های ایرانی می بینیم، فواید منحصر به فردی دارند. ترکیب مواد اولیه خورش ها به گونه ای انتخاب شده اند که اعتدال غذا حفظ شود.

  1.  قیمه سیب زمینی 
  2. قورمه سبزی
  3. بادمجان
  4. فسنجان با گوشت یا مرغ
  5. کرفس
  6. آلو
  7. کنگر
  8. به
  9. سیب ترش شیرازی
  10. بامیه
  11. اسفناج
  12. ریواس
  13. گیلانی
  14. قیمه آذربایجانی
  15. کدو
  16. میرزا قاسمی
  17. آجیلی عشایر بختیاری
  18. بریان بِهی کُردی
  19. جغول بغول شمالی
  20. چاقالا بادام شمالی
  21. کدو تنبل با ماش شیرازی
  22. کاری با مرغ
  23. مسما بادمجان
  24. قارچ
  25. قیمه ریزه با رب انار

در نهایت

در این لیست غذا های ایرانی بیش از 230 نوع غذای اصیل و سنتی را معرفی کردیم. بعضی از آن ها عام تر بوده و هر ایرانی، دست کم یکبار آن ها را نوش جان کرده است.

بعضی از غذا ها نیز محلی هستند و ساکنان سایر مناطق، حتی اسم آن ها را هم نشنیده اند. سعی کردیم در معرفی این لیست غذا های ایرانی، به نکات بالا توجه کرده و به گزینه های متنوعی اشاره کنیم.


ساعات کاری

شنبه – پنجشنبه

11:00 – 16:00

19:00 – 22:00


 جمعه ها

 رزرو تشريفات و مجالس

عضویت در خبرنامه

2 + 5 =

طراحی سایت و بازاریابی آنلاین  : سپنتا